scan baby, Harga details scan, scan baby 6 bulan, berapa bulan patut scan perut

Nak tau Keadaan Baby dalam Rahim, sila lakukan Details Scan

Nak tau Keadaan Baby dalam Rahim, sila lakukan Details Scan | Runsing sebenarnya selagi tak ke klinik swasta (yang menawarkan servis bagi mengetahui baby yang sedang dikandung)Adakah baby yang sedang dikandung sihat atau sebaliknya. Scan 6 bulan mengandung ini doktor akan lakukan details scan. WYKO Specialist Kuantan Pagi-pagi ni, suami excited sangat nak tau baby …

3 Tahun pakai pampers lagi??

Masih pakai pampers lagi | Bab ni, isu anak masih menggunakan pampers dikala umur mencecah 3 tahun agak hangat diperkatakan. Kali ini, anak Ina yang bongsu (ececeh, walhal dalam perut masih ada sorang lagi tuu). Furqan masih menggunakan pampers tatkala berusia 3 tahun 2 bulan. Jika nak dibandingkan dengan Soffea seawal berusia 2 tahun 6 …

keretapi dari Kulai ke Kluang, Harga tiket keretapi KTM, Keretapi Tanah Melayu Berhad

Pengalaman Menaiki Keretapi KTMB dari Kulai ke Kluang

Cuti Deepavali kali ini (2019) kami seisi keluarga bercuti ke Johor. Bermalam di Kulai dan aktiviti kami pada hari tersebut adalah menaiki Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) . Aktiviti kami sehari sebelum perayaan Deepavali dengan menaiki Keretapi. Plan asalnya ingin ke Johor Bahru. Katanya akan mengambil lebih masa nanti, so kami seisi keluarga jalan-jalan di …

buku merah klinik kesihatan, Buku pink, rutin checkup bulanan bagi ibu mengandung

Salah Tarikh Appointment?? Nak salahkan tulisan ke?

Eeeeii~ Malu betul petang semalam. Bolehlah pula silap tarikh datang ke klinik kesihatan untuk check-up bulanan bagi ibu mengandung kali ini.Dushhh~ Ahaks~ sebenarnya kan, instinct dah bagitahu. Dah ada hint macam malas-malas nak klinik pada hari tersebut. Rasa lemau badan lah sangat, dan tanbahan takde siapa nak tengokkan anak-anak lagi. Akhirnya Sara jadi mangsa tak …

tekak loya, dry fruits, macam macam nak makan masa mengandung

Tekak Loya dan Pahit sekitar 19weeks | Dry Fruits juga yang di Cari

Semalam seharian loya tekak dan mulut terasa payau. Seharian tau tak? Ermm,ibu ibu mengandung jer yang dapat rasa macam ni.Uhuks! Tekak asyik nak termuntah saja. Disebabkan tak berapa sihat semalam,memasak pun cincai saja tengahari tu.Lagipun suami kerja luar kuantan pada hari khamis. Dapatlah masak bubur nasi ikan masin talang. Awal siap masak semalam. Jam 12.30 …

lego, arif turn 3

Moga kamu Membesar dengan Bijak dan sihat | Furqan 3 Tahun

Buka jer Facebook, naik memory pada tarikh 15 Oktober. Tarikh ini sangat penting bagi Ina sebagai seorang ibu.Iaitu detik-detik semasa melahirkan anak yang ke-3. Flashback Sewaktu 38 weeks Mengandung Sebenarnya contraction sudah datang malam sebelum 15 Oktober 2016,huhu.Tetapi contraction pada malam itu masih main-main. Malam tu juga Ina pergi jalan-jalan sekitar Pantai Teluk Cempedak bersama …

Soffea dan tadika affan , 5 tahun perlu ke sekolah tadika

Tadika Affan untuk Soffea tahun 2020

Tahun depan 2020, anak Ina yang nombor 2 iaitu Nur Wardina Soffea sudah berumur 5 tahun.Makanya, sudah tiba masanya daftarkan anak ke sekolah tadika. Ikutkan di hati nak jer masukkan Soffea tu di sekolah PASTI seperti Sara dahulu.Tetapi apakan daya, ada kekangan pula. Kekangan yang tak dapat dielakkan. Dan tahun depan juga lah Ina akan …

makaroni cheese, keju cheesedale, cheddar digunakan untuk sos makaroni cheese

cara memasak MAKARONI CHEESE

Dah lama sangat mengidam nak makan makaroni cheese ni. Lama betul tunggu masa nak cari yang dah siap masak. Tetapi agak payah nak jumpa kedai western yang jual makaroni cheese ni.Akhirnya, masaklah sendiri. MAKARONI CHEESE bahan-bahan 2 mangkuk Makaroni4 keping keju Mozarella Emborg( 100ml )1 Botol susu segar Dutch Lady ( botol kecil) 4 batang …

Menyertai Rombongan Sambut Menantu

Sabtu yang lepas adalah hari menghantar pengantin perempuan iaitu majlis sambut menantu di sebelah kampung Ubai.2 pupu Ina lah tu.. ehehe.Alhamdulillah, selamat dah hantar sana. Jarak dari Kuantan tu tak jauh pun.Hanya sejam lebih, sebab di pandu oleh abah. Ehehehe Bak kata orang kelantan, berambi bawa kereta.Asalkan sampai ke destinasi di tujui dengan selamat.Sudahlah kan? …

Checkup 15 weeks | Apa yang dilakukan oleh Klinik Kesihatan

Checkup ke 15 weeks mengandung Ina bertukar appointment ke Klinik Kesihatan kepada hari Khamis dan pada jam 2 petang. Rasanya bila tukar ke petang,barulah tak rushing pun. Kali ni checkup berjumpa dengan doktor. Walaupun petang appointment di klinik kesihatan.Yang peliknya, seperti checkup pagi pula dahhh. Alahaiii~ penuh weii orang di klinik. Ermmm,mungkin batch sama Ina …