Pengalaman Menghadiri Event Parenting Blogger

Pengalaman Menghadiri Event sebagai Parenting Blogger | Alhamdulillah,macam mimpi sebenarnya bila dapat jemputan untuk menyertai event pelancaran supplemen tambahan kanak-kanak iaitu CHAMPS.  First time juga menggunakan mirrorless camera sebagai medium penting untuk snap photo dan rekod video.Biasanya kamera Ina hanyalah snap untuk produk review sahaja.Kali ni di event. Ina Oleh sebab event ini bersama anak-anak,makanya Ina dengan ini hanya menggenakan t-shirt sponsor sahaja iaitu dari ZY PYTO Trading.T-shirt berlengan panjang …

kerabu perut,kerabu perut pedas,kerabu perut masam,aneka kerabu

Kerabu Perut Pedas

Dah lama sangat tekak nak makan kerabu perut.Hari ini baru tertunai hajat berkesempatan memasak menu kerabu perut. Modal tak besar pun untuk menyediakan Kerabu perut ni.Perut lembu Rm 6 tak pasti 500gram atau 1kg.Sebab yang Ina beli ni frozen je.HIhihi… Keseluruhan nak memasak kerabu perut ni dalam kos anggaran RM 10 sahaja. Kerabu Perut Pedas …

Slot Akasia TV3 ( KAMAR KAMARIAH )

Sinopsis Cerita Kamar Kamariah Mengisahkan seorang wanita(GRO) dianiayai oleh sahabatnya dengan memasukkan dadah ke dalam minuman Kamariah semasa dia berada di kelab disko.Maka bermulalah peristiwa hitam berlaku keatas dirinya. Kamariah dijodohkan oleh keluarganya dengan seorang lelaki alim Murad lakonan dari Fizz Fairuz.Murad dikenali sebagai seorang pemuda yang baik dan alim didalam kampungnya.Pada mulanya,bapa Kamariah tidak …

Susu Tepung Rumusan anak langkah 3 dari 1-3 tahun,susu tepung,anak-anak minum susu

Nak Produk PERCUMA?

Zaman sekarang ni,mana ada barangan PERCUMA lagi kan? Tetapi di laman web Home Tester Club,korang boleh dapatkan produk secara percuma! Ada skincare,supplement dan juga penjagaan diri. Home Tester Club Malaysia Dulu ternampak iklan Home Tester Club di laman sosial media Facebook.Terus Ina Sign Up sebagai ahli.Nak dapat produk secara PERCUMA,mestilah kena daftar terlebih dahulu.Jika tak …

Bird nest,kinohimitsu,berapa peratus kandungan bird nest

Kinohimitsu Snow Lotus Bird Nest

Lama tak cerita mengenai supplement kan di blog ni? Kali ini Ina telah mencuba Kinohimitsu Snow Lotus bird nest .Alhamdulillah,banyak perubahan terhadap kesihatan apabila mengamalkan bird nest ni. Kinohimitsu Snow Lotus Bird Nest Disebabkan sebelum ini pernah mengamalkan bird nest.Kini Ina bertukar kepada brand Kinohimitsu pula.Salah satunya ia mudah didapati di drugstore iaitu Guardian. Pasal …

mee calong sedap di pelindung,mee calong

Mee Calong Best Berhadapan Pantai Pelindung. Fuhhh! Memang Layan

Makan Mee Calong di warung depan Pantai Pelindung | Ini kali kedua Ina bersama anak-anak datang ke warung yang berhadapan pantai Pelindung.Memang strategik betul warung makan kat sini. Kali ini kami datang bersama suami.Jika dahulu bersama mak abah.Alhamdulillah, nasib baik mood cik suami okay.Dia kata ON,itu yang nak tu.Hihihi.. sporting gitu. Jarak warung ni tak …

happy birthday,Nur Wardina Soffea,Amalan mudha bersalin

Flashback ! Happy Birthday Soffea. Suka Duka Mama Semasa Mengandung dan Berpantang

Assalamualaikum..   Happy Birthday Nur Wardina Soffea | Bila tarikh 18 April tiba,mula berlegar segala memori pada hari tersebut.Dan korang tau tak? Ina berjaya melahirkan baby perempuan yang comel pada tarikh tersebut.Alhamdulillah.. Diuji Sepanjang Mengandung Nak dijadikan cerita,sangat lah terganggu emosi ketika mengandungkan zuriat ke-2 ini.Fuhhhh~ panjang kan tarik nafas tuu. Kisahnya ni pun,silap-silap boleh …

Youtuber,cara nak naikkan views di youtube,jana pendapatan dengan youtube

Youtube Oh Youtube!

Youtuber | Dari mana nak mula ek entri ni? Tapi yang pasti bukanlah Ina ni youtuber.Cukuplah sekadar dengan dunia blogging. Berbalik Tentang youtube lah. Ada orang buat suka-suka video.Ada yang nak mencari pendapatan melalui platform youtube dengan menjadi youtuber. Nak jadi YOUTUBER? Dunia sosial media kecoh apabila dikejutkan dengan berita Dato’ Aliff Syukri dapat income …

depan sekolah menengah sura ujung Dungun

Jalan-Jalan Ke Dungun

Dungun pulak ker? Suka-suka pergi jalan ke Dungun tanpa planning.Asalnya suami nak bawa weekend tu pusing bandar Kuantan jer.Tengok wayang dan shopping sikit-sikit. Macam biasa,dah bosan kan.Asyiik itu saja aktiviti kami sekeluarga.Pujuk suami cakap nak berjalan jauh sikit.Balik hari pun takpe ke Kuala Terengganu ni.Terus suami cakap,ON.Apalagi,macam lipas kudung packing baju-baju ni semua.Hahahaha.Maklumlah,minggu satu lagi …

kbeauty product,product review,petal powder,powder

Petal Velvet Powder (Kbeauty Product)

Dulu jika kemana-mana.Rupa Ina memang macam tak siap,ehehe.Sebab selepas bersiap.muka hanya pakai foundation sahaja.Bedak tabur atau sebarang powder memang tak pakai.Tapi sekarang memang dah jatuh cinta dengan Petal Powder ni.. Ini lah,bedak tabur yang Ina cakapkan tu.Petal Velvet Powder.Dia ada 3 pilihan kod. Beige,Transcluent (Putih) dan Pink Lavender. Ina dah cuba kesemua kod.Berbaloi sangat nak …