12 Minggu kehamilan baru buka buku Merah di Klinik Kesihatan

Kali ini, pregnant ke-4 lambat sedikit buka buku merah di Klinik Kesihatan. Mujurlah, nurse klinik tak marah.Ehehe,baik nurse di Klinik Kesihatan Beserah. Entri lain : Asyik bleeding dan Spotting awal kehamilan Namun, bukanlah sengaja untuk buka buku merah lewat. Ada alasan tersendiri Ina, Sebab kandungan ini asyik bleeding dan spotting. Itu yang jadinya tak berapa …

Dungun resort, Ulek Beach Resort , Rate resort dungun

Ulek Beach Resort,Dungun | Resort Selesa dan Menenangkan

Ehh, akhirnya tercapai juga hasrat nak menginap di resort.Memang dah pernah berangan dulu, nak cuba pula duduk di Resort. Kali ini, Ina bersama 2 keluarga bermalam di Ulek Beach Resort yang terletak di Dungun, Terengganu Dari Kuala Terengganu singgah ke Dungun semata-mata nak check In semalaman di Ulek Beach Resort. Alhamdulillah, akhirnya dapat juga bermalam …

sebeang takir

Jalan-jalan di Seberang Takir,Kuala Terengganu

Cuti baru-baru ini kami menghadiri kenduri di Seberang Takir. Iaitu kenduri anak saudara abah. Kami sampai di kenduri tersebut lebih kurang jam 1.00 petang. Bertolak dari Kuantan jam 9 pagi. Haaa, sampai jer di kenduri. Perut memang dah berkeroncong.Lapar sangat-sangat ni. Kebetulan rombongan keluarga pengantin lelaki baru jer selesai bertandang.Jadi, tak lah terlalu padat.Ehehehe.. Alhamdulillah, …

build smart, Furqan tak mahu geng dengan mama

Furqan tak nak geng dah dengan MAMA..

Sejak mengandungkan anak ke-4 ni, Furqan dah tak mahu kat mama lagi. Sedih tau. Malam jer dapat peluk cium dia sebab nak tidur dengan mama.Terus jadi manja.. Waktu siang, kadang kala tu Furqan asyik bonding dengan abah dia jer. Jealous tau mama.Huhuhu,memang kebiasaannya anak mama 3 orang memang rapat dengan mama. Agaknya dalam perut ni …

glue pengganti kepada jahitan, kening terkoyak, kening berdarah, terhantuk pintu kereta

Kening Terkoyak..

Terhantuk di pintu Kereta | Tiba-tiba Furqan kesayangan bujang mama menangis dengan kuatnya. Rupanya, kepalanya sudah berdarah.Darah pekat mengalir laju. Sebelum kejadian tersebut berlaku, kami datang dari arah Jalan Beserah. Punyalah jauh kami ni nak cari kedai makan.Sampaikan terpaksa masuk ke bandar semula. Dari jam 6.30 petang sehinggalah hampir maghrib.Jumpa kedai makan di tengah bandar …

tauhu bergedil sedap, tauhu bergedil kuantan,mengidam tauhu bergedil

Mengidam ekstrem? Pujuk baby kat dalam tu

Mengidam sejak dari sebelum tau mengandung lagi tau. Tekak macam-macam nak makan ni ha. Ibu mengandung sahaja yang tau macam mana rasanya. Menangis Kalau tak dapat makan apa yang diidam Anak tekak pada mulanya nak makan makanan korea lah. Habis di laman social Facebook Ina scroll.Cari makanan berasaskan korea yang boleh cod terus ke rumah. …

last miss period, tanda hamil jika period tak datang

Last Miss Period Penting untuk Bakal Ibu atau Ibu ingat

(Tarikh akhir haid) Last miss period ni selalunya doktor akan tanya jika kita pergi mendapatkan rawatan susulan di Klinik mahupun hospital bagi mengesahkan usia sebenar janin yang di kandung. Perlu diingatkan juga, para ibu yang pernah mengandung ataupun buat pertama kali mengandung. Tarikh last period ini amat penting kita ingat. Dulu semasa mengandungkan anak pertama, …

baby,Petua dapat baby boy

Kuat Betul Alahan…

Kandungan kali ke-4, alahan bukan biasa-biasa. Kuat sangat alahan kali ini iaitu kuat makan,kuat tidur dan mual sepanjang hari. Badan rasa letih jer tau. Alhamdulillah, semalam baru sahaja checkup di Klinik WYKO di kuantan. Repeat scan bagi mengesahkan samada betul ataupun tidak bahawa kandungan belum gugur. Sebagai ibu,naluri keibuan itu kuat yang mengatakan kandungan selamat.Alhamdulillah,syukur …

mudah bersalin,petua mengandung dan mudah bersalin

Ada lagi…

Tekak asyik nak makan jer. Rasa pahit jer mulut ni tau.Nak makan masam juga. Benda lain tak terliur pun, yang terliur sangat nak makan adalah mee berkuah dan tekak asyik nak makan pedas-pedas. Mengandung ea? Ohhh, haritu nampak kawan ni upload video anak-anak makan ramen.Esok juga,cari tau.Memang pedas,anak-anak menangis bila makan. Ramen keju jer,pedas tak …

tempat makan di beserah, warung kuyoe

Mee Kari Sedap! Di Warung Kuyoe

Selepas beriadah di Tasik Pelindung.Kami sambung makan-makan di Warung Kuyoe yang terletak di belakang Stesen Minyak Petron Beserah. Sampai kat warung sini,menu utama akan dicari adalah Mee Kari. Jika ingin sampai ke warung Kuyoe ini,korang kena memasuki lorong kecil yang di belakang stesen minyak tersebut.Seterusnya straight sehingga jumpa warung yang mempunyai kerusi kuning. Berada di …