Checkup 15 weeks | Apa yang dilakukan oleh Klinik Kesihatan

Checkup ke 15 weeks mengandung Ina bertukar appointment ke Klinik Kesihatan kepada hari Khamis dan pada jam 2 petang. Rasanya bila tukar ke petang,barulah tak rushing pun. Kali ni checkup berjumpa dengan doktor. Walaupun petang appointment di klinik kesihatan.Yang peliknya, seperti checkup pagi pula dahhh. Alahaiii~ penuh weii orang di klinik. Ermmm,mungkin batch sama Ina …

sharnaaz ahmad, sinopsis drama lelakimu yang dulu, nelydia senrose, pelakon lelakimu yang dulu, lirik lagu lelakimu yang dulu,

SlotAkasia | Lelakimu Yang Dulu

Drama Lelakimu Yang Dulu slotakasia yang bakal dimainkan di kaca Televisyen Jam 7 petang di Tv3 pada 19 September 2019 . Dibintangi oleh Sharnaaz Ahmad dan Nelydia Senrose. Sinopsis Lelakimu Yang Dulu Bertemu, bercinta dan berkahwin. Mudah aturan hidup Hazrul dan Daliya. Tetapi bukan manusia namanya jika hidup tidak diuji. Ketika sedang bahagia, Hazrul ditimpa …

balcony suite, premium suite, bilik resort depan swimming pool, beach rompin resort

Bercuti di Rompin. Resort yang mempunyai banyak kemudahan di Lanjut Beach & Golf Resort

Kali ini kami sekeluarga pergi bercuti di Rompin,Pahang. Jarak dari Kuantan ke Lanjut Beach & Golf Resort adalah lebih kurang 2 jam setengah. Kalau nak tau, sini juga port untuk kaki pancing bermalam. Surprise lagi kali ini suami ajak bercuti.Bulan September sahaja 2 kali kami bercuti. Alhamdulillah, ada rezeki kami sekeluarga bercuti, walau dekat-dekat sekalipun.aknya …

12 Minggu kehamilan baru buka buku Merah di Klinik Kesihatan

Kali ini, pregnant ke-4 lambat sedikit buka buku merah di Klinik Kesihatan. Mujurlah, nurse klinik tak marah.Ehehe,baik nurse di Klinik Kesihatan Beserah. Entri lain : Asyik bleeding dan Spotting awal kehamilan Namun, bukanlah sengaja untuk buka buku merah lewat. Ada alasan tersendiri Ina, Sebab kandungan ini asyik bleeding dan spotting. Itu yang jadinya tak berapa …

Dungun resort, Ulek Beach Resort , Rate resort dungun

Ulek Beach Resort,Dungun | Resort Selesa dan Menenangkan

Ehh, akhirnya tercapai juga hasrat nak menginap di resort.Memang dah pernah berangan dulu, nak cuba pula duduk di Resort. Kali ini, Ina bersama 2 keluarga bermalam di Ulek Beach Resort yang terletak di Dungun, Terengganu Dari Kuala Terengganu singgah ke Dungun semata-mata nak check In semalaman di Ulek Beach Resort. Alhamdulillah, akhirnya dapat juga bermalam …

sebeang takir

Jalan-jalan di Seberang Takir,Kuala Terengganu

Cuti baru-baru ini kami menghadiri kenduri di Seberang Takir. Iaitu kenduri anak saudara abah. Kami sampai di kenduri tersebut lebih kurang jam 1.00 petang. Bertolak dari Kuantan jam 9 pagi. Haaa, sampai jer di kenduri. Perut memang dah berkeroncong.Lapar sangat-sangat ni. Kebetulan rombongan keluarga pengantin lelaki baru jer selesai bertandang.Jadi, tak lah terlalu padat.Ehehehe.. Alhamdulillah, …

build smart, Furqan tak mahu geng dengan mama

Furqan tak nak geng dah dengan MAMA..

Sejak mengandungkan anak ke-4 ni, Furqan dah tak mahu kat mama lagi. Sedih tau. Malam jer dapat peluk cium dia sebab nak tidur dengan mama.Terus jadi manja.. Waktu siang, kadang kala tu Furqan asyik bonding dengan abah dia jer. Jealous tau mama.Huhuhu,memang kebiasaannya anak mama 3 orang memang rapat dengan mama. Agaknya dalam perut ni …

glue pengganti kepada jahitan, kening terkoyak, kening berdarah, terhantuk pintu kereta

Kening Terkoyak..

Terhantuk di pintu Kereta | Tiba-tiba Furqan kesayangan bujang mama menangis dengan kuatnya. Rupanya, kepalanya sudah berdarah.Darah pekat mengalir laju. Sebelum kejadian tersebut berlaku, kami datang dari arah Jalan Beserah. Punyalah jauh kami ni nak cari kedai makan.Sampaikan terpaksa masuk ke bandar semula. Dari jam 6.30 petang sehinggalah hampir maghrib.Jumpa kedai makan di tengah bandar …

tauhu bergedil sedap, tauhu bergedil kuantan,mengidam tauhu bergedil

Mengidam ekstrem? Pujuk baby kat dalam tu

Mengidam sejak dari sebelum tau mengandung lagi tau. Tekak macam-macam nak makan ni ha. Ibu mengandung sahaja yang tau macam mana rasanya. Menangis Kalau tak dapat makan apa yang diidam Anak tekak pada mulanya nak makan makanan korea lah. Habis di laman social Facebook Ina scroll.Cari makanan berasaskan korea yang boleh cod terus ke rumah. …

last miss period, tanda hamil jika period tak datang

Last Miss Period Penting untuk Bakal Ibu atau Ibu ingat

(Tarikh akhir haid) Last miss period ni selalunya doktor akan tanya jika kita pergi mendapatkan rawatan susulan di Klinik mahupun hospital bagi mengesahkan usia sebenar janin yang di kandung. Perlu diingatkan juga, para ibu yang pernah mengandung ataupun buat pertama kali mengandung. Tarikh last period ini amat penting kita ingat. Dulu semasa mengandungkan anak pertama, …