baby,Petua dapat baby boy

Kuat Betul Alahan…

Kandungan kali ke-4, alahan bukan biasa-biasa. Kuat sangat alahan kali ini iaitu kuat makan,kuat tidur dan mual sepanjang hari. Badan rasa letih jer tau. Alhamdulillah, semalam baru sahaja checkup di Klinik WYKO di kuantan. Repeat scan bagi mengesahkan samada betul ataupun tidak bahawa kandungan belum gugur. Sebagai ibu,naluri keibuan itu kuat yang mengatakan kandungan selamat.Alhamdulillah,syukur …

mudah bersalin,petua mengandung dan mudah bersalin

Ada lagi…

Tekak asyik nak makan jer. Rasa pahit jer mulut ni tau.Nak makan masam juga. Benda lain tak terliur pun, yang terliur sangat nak makan adalah mee berkuah dan tekak asyik nak makan pedas-pedas. Mengandung ea? Ohhh, haritu nampak kawan ni upload video anak-anak makan ramen.Esok juga,cari tau.Memang pedas,anak-anak menangis bila makan. Ramen keju jer,pedas tak …

tempat makan di beserah, warung kuyoe

Mee Kari Sedap! Di Warung Kuyoe

Selepas beriadah di Tasik Pelindung.Kami sambung makan-makan di Warung Kuyoe yang terletak di belakang Stesen Minyak Petron Beserah. Sampai kat warung sini,menu utama akan dicari adalah Mee Kari. Jika ingin sampai ke warung Kuyoe ini,korang kena memasuki lorong kecil yang di belakang stesen minyak tersebut.Seterusnya straight sehingga jumpa warung yang mempunyai kerusi kuning. Berada di …

buton function, Panasonic,washer panasonic, auto save electric

Tetap Setia dengan Jenama Panasonic! Beli jenis Aqua Beat 7.0Kg

Kali ni,memang best pilihan mesin basuh (washer machine) model FA-7507. Mesin basuh ni jenis senyap semasa proses membasuh.Tak bising, dan auto saving water.Auto beat! Washer machine (mesin basuh) pilihan kami masih tetap setia dengan jenama PANASONIC. Alhamdulillah, rasanya jenama ni dah lama sejak Ina kecil lagi sudah kukuh di pasaran antarabangsa. Berbalik kepada kisah mesin …

penapis air 3 suhu

Penapis Air 3 Suhu – Bio Ultra Alkaline

Akhirnya dapat juga menikmati air yang bersih.Dapat minum air panas setiap hari.Selepas hampir seminggu penapis air di rumah rosak.Huhh~ terseksa tau bila penapis air rosak. Ehh,ada yang tanya di wall facebook Ina.COWAY yang Ina guna dulu,takde servis baik pulih ke? Ada masalahnya kos tukar filter dan service sebantak RM 500. Tambahan pula suhu panas dah …

duit raya,open house,sibligs beraya

Sakan Beraya di 3 Buah Open House

3 Buah Open House beraya | Sabtu lepas sakan sangat beraya.Dah dapat jemputan kan.Mestilah kena pergi.Lagipun takde lah jauh mana pun.Depan rumah dan beberapa meter jarak dari rumah jer. Harapkan open house itu dekat.Itu yang rajin pergi juga.Jika tidak,memang takde pergi lah.Dan alhamdulillah,menu-menu semuanya sedap sekali.Terutamanya open house depan rumah Ina tu.Perumahan Semi-D yang di …

beraya di kampung,duit raya dari kelab bloggerben ashaari,kbba9

Dapat Juga Sara Merasai Suasana Balik Kampung!

Syawal ke-4,akhirnya barulah tertunai hajat si sulung nak merasai suasana balik beraya di kampung.Nak rasai sendiri pengalaman harungi jalan jammed tu semua. Boleh pula terbabas bangun awal pagi,makanya bersiap dalam kereta sahaja lah.Hihihi..,mekap pun tak beria sangat.Sedih kita. Macam biasalah,tugasan isteri macam-macam.Nak kena siapkan anak-anak terlebih dahulu. Muka Ina ni sekarang tengah downtime peeling. 3 …

bijirin khasiat,sahur dan diet ketika ramadan,perut kenyang

Tanpa Berlapar dengan SURYA Super Great Grain

Rutin Ina selepas bersahur iaitu akan bancuh segelas Surya Great Grain. Entahlah kenapa,dah memang gitu.Tekak ni memang nak minum sesuatu yang boleh mengenyangkan perut walaupun selepas bersahur sudah makan sepinggan nasi. Macam mana Rasa Surya Great Grain ni Baiklah,sebelum korang tertanya-tanya apa pula rasanya Surya Great Grain ni.Meh sini nak bagitau. Mengikut rasa, adalah terasa …

gambar makanan sunnah

Makanan Sunnah dan Khasiat

Makanan sunnah dan khasiat | Korang pernah tak makan makanan sunnah yea? Apa makanan sunnah tu? Orang kata jika amalkan makanan sunnah amat bagus untuk kesihatan.Ermm,best pula kan? Betul ke bagus pemakanan sunnah ni untuk kesihatan? Seriously,memang tak tahu apa benda makanan sunnah tu. Tetapi dulu lah masa zaman remaja.Sebab tak meluas lagi kan.Ni sekarang …

dettol wipes,dettol pencuci lantai

Kekal Sihat dan di lindungi sepanjang bulan Ramadan dengan DETTOL |

Buat pertama kali pertama nak mencuba anti bakteria proskin dari DETTOL yang terbaru ni.Biasa beli untuk kegunaan semasa berpantang jer bagi penjagaan diri semasa berpantang.Dengar cerita produk Dettol ni bagus dalam perlindungan dan menghapus daripada kuman dan bakteria bagi melindungi keluarga. Amalan kebersihan dapat membantu melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya Setiap …