Sepetang di Pusat Rekreasi Taman Bandar Indera Mahkota,Kuantan

Bagi korang yang tak biasa ke Taman Bandar Indera Mahkota,Kuantan Pahang.Bolehlah gunakan waze atau google maps dengan memasukkan lokasi “Taman Bandar Indera Mahkota”. Jika dari Beserah,mengambil masa lebih kurang 20 minit perjalanan. Dulu setiap weekend kami akan ke sini.Itu cerita semasa kami menjadi penduduk tetap di Indera Mahkota selama 5 tahun.Dan bila dah berpindah ke …

Tempat Paling WOW Waktu Malam Di Kuantan Bagi Keluarga

Assalamualaikum.. Agak lama tak menghirup udara malam di bandar Kuantan.Ehehehe… Seriously,rindu sangat nak jadi kelawar.Siang kami sekeluarga duk sahaja di rumah.Dan malam,kami aktif keluar lah.ehehehe.. Jarang dah keluar malam.Bukanlah sebab apa,dah penghujung bulan October.Faham-fahamlah,musim tengkujuh dia nak maii ler.Kerap hujan malam di Kuantan.bersiap siaga lah korang yee..  Nak  tau ke mana kami sekeluarga santai waktu …

mudah bersalin cara islam,petua mengadnung dan bersalin

Amalan Minum Milo di Campur Marjerin Bagi Mempercepatkan Proses Bersalin

Assalamualaikum.. Kecoh semalam di wall facebook.Ramai yang share dan VIRAL kan kisah ibu mengandung dengan pelbagai amalan bagi mempercepatkan proses bukaan serviks. Huuuh? Seram kan. Ada yang logik dan tidak logik amalan tersebut. AMALAN MINUM AIR MILO DICAMPUR MARJERIN Hah,ini lah yang paling pelik sekali.Tetapi ada sesetengah ibu mengandung sanggup mengamalkan. Hahaha..termasuklah ina sendiri.Kikiki.. Walau …

blogger dan kamera,product review

Blogger,PR Dan Collaboration

Netizen Suka Tafsir Seseorang Terlebih Dahulu Sebelum Mendekati Heyyy,ramai yang telah salah beranggapan tau.Kesian Ina tau..Hahaha.Tanya salah,tak tanya kang,jadi kemurungan pula.Tetapi apabila soalan ini di suarakan di Wall Facebook peribadi ina sendiri.Mungkin ada yang beranggapan ina ni nak kejar Job semata sebagai blogger.Ohhh,TIDAK!! Itu bukanlah diri Ina tau.Hahha. Rasanya,ini lah satu-satunya post peribadi yang lantang …

Perkembangan Baby 2 Tahun

  View this post on Instagram     beberapa hari yg lepas.. Muhammad Arif Furqan telah menyelamatkan 2 orang kakak nya. sangat kelakar.. situasi : Sara dan soffea menjerit di dalam bilik. Bila mama masuk bilik dan tengok,alahai anak. ulat besar saiz semut aje nakk.. menjerit.Macam nampak hantu🙄 Lastnya.. hero mama,si Furqan datang menolong 2 …

UHT Fernleaf Susu seisi keluarga

UHT Fernleaf 100% Susu Dari Ladang New Zealand

    View this post on Instagram     Seronoknya anak anak bila minum UHT fernleaf ni.. sambil minum boleh bermain dengan Lembu Fernleaf ni. . . Excited betul mereka ni.Pelbagai posing sambil menikmati susu segar dari ladang ni. . . #FernleafUHT #100Mmmmm #parentingbloggermalaysia #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #nurimanqhaisaradotcom A post shared by Nor Azlina (@azlina6861) on …

ekzema,anak ekzema

Muka Sara Pucat

Assalamualaikum. Agak lama dah kan..,Ina tak berkongsi kisah anak-anak di blog ni.Oh ya..,harini baru ada kisah tentang anak yang sulung tu.Nur Iman Qhaisara. Kisahnya… Semasa bangun pagi tadi nak ke sekolah.Ina dah nampak akan perubahan pada Sara.Tetapi sudah di periksa suhu badan.Tidak menunjukkan sebarang tanda bahawa dia tak sihat.Cuma satu yang ina perasankan.Mata Sara tu …

Mesti Mempunyai Kerajinan Untuk SIHAT!

Assalamualaikum..   Agak lama sangat tak minum air jus buah-buahan ni.Kali ini,setelah lama Kami laki bini tinggalkan minuman ini.Maka,kami mula lagi.Hihihihi.Beetroot ni jika tak silap agak mahal sedikit.Berbanding buah lemon.Lemon pun dah dijual pada harga RM 1 sebiji tau.Huhuuhu.Alasan jer kan? Walhal ina malas sangat hasilkan jus buah-buahan ni.Pelbagai alasan lah yang keluar.Ekeekkeke..  CABARAN MENGHASILKAN …

Happy Birthday Buat Suamiku

Assalamualaikum…   Apa yang di rancang,tak semuanya menjadi.Seperti planning surprise birthday suami lah,GAGAL! Sedih gila.Hmm..   Sambutan Birthday Berbeza First time buat surprise macam ni kat suami tau.Hhihihi..Sebelum ni,hanya beli kek jer.Bosan kan? Tetapi kali ni luar biasa lah.Walaupun tiada kek,tetapi ina tetap ada surprise untuk Mr.Z tu.Harap tak bosan lah dia.       …

SEEngapore Roaring Time dengan Traveloka Promo Code

SEEngapore Roaring Time dengan Traveloka Promo Code Bosan dengan percutian dalam Negara? Apakata Sesekali nikmati percutian ke Kota Singapura pula.Walaupun  ia satu Bandar yang Kecil.Tetapi terdapat banyak tempat yang menarik untuk di lawati serta budaya hidup patut diterokai. Antara tempat yang menarik untuk dikunjungi ialah Gardens Bay The Bay,National Orchird Garden,Singapore Zoo,Universal Studio Singapore dan …