kbeauty product,product review,petal powder,powder
beauty,  product review

Petal Velvet Powder (Kbeauty Product)

Dulu jika kemana-mana.Rupa Ina memang macam tak siap,ehehe.Sebab selepas bersiap.muka hanya pakai foundation sahaja.Bedak tabur atau sebarang powder memang tak pakai.Tapi sekarang memang dah jatuh cinta dengan Petal Powder ni..

bedak tabur,bedak,powder,petal powder,korea.kbeauty product
kiut jer Petal Powder nii,saiz comel

Ini lah,bedak tabur yang Ina cakapkan tu.Petal Velvet Powder.Dia ada 3 pilihan kod. Beige,Transcluent (Putih) dan Pink Lavender.

sebum,micro sebum,powder,finishing

Ina dah cuba kesemua kod.Berbaloi sangat nak beli pun.Harga pun murah sangat RM 16/Seunit.

Selain harga yang murah,Petal Powder ni pun ringan jer,selepas di apply pada kulit.Paling penting,ia bebas paraben.Salah satu contohnya,muka Ina tak pedih selepas apply pada kulit.Sesetengah product akan menyebabkan kulit gatal-gatal dan pedih.

Satu lagi feedback yang Ina pakai adalah,ia sangat sesuai digunakan pada kulit berminyak dan kering.Macam Ina kulit Kombinasi,asyik berpeluh selepas menggunakan mana-mana produk pada wajah.Seterusnya menyebabkan,bedak cepat hilang tak sampai sejam.Minyak kan… Jadi dengan apply Petal Powder ni,ia menyerap minyak pada muka.

bedak,powder,product review,advertising
Selfie menggunakan Mirrorless camera

Tu yang sakan Ina selfie.Keyakinan tu lebih,apabila mekap di muka tahan.Ecehhh~ Tengok tu.Bedak sampai ke petang,kekal di muka okayyy.Taklah berminyak muka pun.Ina memang dah tak cari lain bedak.Memang nak kekal setia dengan Petal powder jer nii.

Korang nak beli jugak,boleh terus ke website : https://my.althea.kr/ atau untuk dapatkan Petal Powder ni bole direct ke sini https://my.althea.kr/petal-velvet-powder

Nor Azlina

Penulis blog tentang parenting dan lifestyle.Pengguna mirrorless camera Sony Alpha. Instagram @azlina6861

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!