beauty, review

BIO ESSENCE – BIRD NEST + Peptides (Personal REVIEW)

Alhamdulillah,harini nak share feedback ina guna Bird Nest dari bio essence iaitu krim malam yang mempunyai kolagen dan kadungan peptide.Termasuk harini,sudah 10hari gunapakai Overnight Mask Bird Nest.Kesan dia Woow! sangat. ehehehe.

Awal bulan ina ke The Store Kuantan,berpusing jugak la dalam tu.Agak lama duduk bertapa,rambang mata nak beli mana satu bagi masalah ina yang kulit wajah kombinasi (certain area berminyak,berkulit kering di bahagian dahi dan dagu). Pada mulanya ina nak ambil set local product.Bila di fikir,rasa macam rugi ni kalo tak berkesan pada wajah.Dah penat pusing kat dalam tu,akhirnya mata ina terpaku melihat Di rak Bio Essence.

bio-essence

Ada juga item terbaru dari bio essence iaitu tanaka (botol pink).Tetapi ina lebih tertarik kepada item Bird Nest + peptide.Wow! First insight ina, nampak jer Bird Nest terus grab,ehehe.Tambahan lagi ada kolagen.Rasa tak sabar ni nak cuba.Terus ina ambil dan bayar di kaunter pembayaran (tanpa buka dan tengok isi kandungan)

10 hari selepas penggunaan
Suka tidak terhingga,dan alhamdulillah perubahan pada wajah ina.Kulit kering ina (dah macam kulit ular yang bersalin kulit tu haa pada dahi dan dagu) area itu sudah kembali normal.Rasa lembab je kulit,tidak berminyak dan kulit lembut.Anak yang sulung dan adik beradik yang lain pun ada tegur kulit ina lembut.Gembira sangat tau! Hihihihi.. Dan satu lagi, rasa nak melompat bintang je ni..hihihi.Mana tidaknya, bawah mata ina ni kan mempunyai eyebag dan berkulit kering di area situ..(maklumlah,ina bermata empat.Pakai spek 24jam..).Sekarang sudah tiada lagi kulit kasar dan kering disitu…Yayyyyy! syukur ya allah.Bila di fikirkan kembali,kalau kulit kering dah area situ mean cepat berkedut la nanti.Alamak?! Nasib lah,ina sudah jumpa penyelesaian kepada masalah tersebut. Jodoh ina sekarang dengan bio essence.
Sesuai untuk Ina yang mempunyai jenis kulit kombinasi 

BIRDS NEST EXTRACT

Consumed as a delicacy since 1500 years ago,Birds nest is Coveted by Asian Women for its many young restoring properties and has long been considers and elixir of youth.Reach in water soluble proteins,carbohydrate,mineral and trace mineral elements,asid amino and most importantly,collagen proteins,Bird nest extract stimulates skin generation and improve skin elasticity to provide nutritious collagen and whitening for fair and tender skin.

BIO WHITENING PEPTIDES

Peptides area chains of amino acids that are building blocks of proteins in the skin.As it gets absorbed into the top skin layer,signals are sent to the cells to let them know how to function.Whitening peptides targets the source of skin darkening by sending signals to help prevent hyper pigmentation and reduce tyrosinase activity. Bio Whitening Peptides is an effective skin brightener that is further enriched with bio energy fluid and arbutin that help to reverse the appearance of dull,lifeless skin to deliver fairer and brighter skin.

CIRI CIRI BIO ESSENCE BIRD NEST COLLAGEN PEPTIDE

  • Mengandungi Bird Nest + Collagen + peptide bagi Overnight Mask
  • Collagen rich Birds Nest Extract helps firms and moisturize skin,leaving it bouncy and supple
  • Unique bouncy memory jelly texture to bounce skin back to firmness
  • Helps prevent dull complexion with Bio Whitening Peptides,thus improving skin fairness and brightness
  • Lock in and retain skin moisture
  • Isipadu 50gram
  • Krim seperti jeli (macam agar agar ye..lembik..)
  • Bila di sapu pada wajah SEJUK dan rasa ketenangan disitu
  • MUDAH dan CEPAT meresap ke dalam kulit
Okay, setakat ini saja personal review dari ina..

Review : Rose Gold Water 
Artikel lain : Kenapa Wanita Perluakan Bio Essence

Info lanjut terus ke link dibawah
Korang boleh terus ke Website : BIO ESSENCE 
Instagram : Bio Essence
Nor Azlina

Nor Azlina

Penulis blog tentang parenting dan lifestyle.Pengguna mirrorless camera Sony Alpha. Instagram @azlina6861

You may also like...

15 Comments

  1. Avatar

    wao.. another series of bird nest …
    Very good for skins

    Racheal

  2. Avatar

    eh i didnt know bio essence came out with bird nest as its ingredient as well! wow.

  3. Avatar

    ramai yg kata produk ni best

  4. Avatar

    Wah..menarik produkni..tak pernah guna lagi

  5. Avatar

    wow bagus produk ni… sy tak pernag guna bio essence leh cuba ni

  6. Avatar
    atiehilmi dot com says:

    waa.. bestnya !!!! nanti boleh try.. maklum la.. dah 30-an ni risau macam2.. hee~

  7. Avatar
    Shub B says:

    It looks like a great skin care regimen. I will definitely check this out.

  8. Avatar

    Ramai juga kengkawan yang pakai Bio Essence products dan gembira dengan kesannya

  9. Avatar

    Bio Essence selalu je tengok produk ni tapi x pernah guna. baru tahu keistimewaan produk ni.

  10. Avatar

    Even without reading your review, I already trust that this is a good products because of birds nest. I find that drinking birds nest helps with my skin. Now that I know that Bio Essence has birds next product, I want to buy it!

  11. Avatar

    Ramai yang kata bio essence ni ok. Nak cuba ka nanti. Tambah umur dh nak masuk 3 series ni huhu

  12. Avatar

    I haven't tried Bio Essence products before. Should give it a go one day 🙂

  13. Avatar

    Pernah cuba pencuci muka brand bio essence memang best

  14. Avatar

    I tried this Overnight Mask Bird Nest mask before and I like it. Its very moisturizing and rejuvenating the next day.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *