lifestyle

Bounce Rate Turun kepada 3.45%

Alhamdulillah,buka Google Analytic tengahari ni.Terkejut bila Bounce Rate menurun.Sebelum ini,blog ina mempunyai Bounce Rate yang agak tinggi.Sehingga mencecah 80% adeiii.Sedih tau. Jejas SEO juga ni,kalau Bounce Rate tinggi.

Bounce Rate

Sebenarnya,Bounce Rate sangat penting untuk blog kita.Penentuan samada,pengunjung di blog suka ke tidak berlama lamaan di blog kita ni.Ehehe..Jika pengunjung suka duduk lama di blog kita.Makanya,Bounce Rate kita,semakin menurun.Insyallah! Jika pengunjung duduk lama di blog kita,maknanya entri blog kita berkualiti lah. Tehehehe.. Betul tak ?
 
 
 
Teruk sangat tau,Ina ni dari 2013 lagi mempunyai blog sehinggalah tahun 2018 baru berjumpa penyelesaian.Memang tidak menjaga Bounce Rate di blog.Blog pun syok sendiri..Ehehe. Tetapi sekarang,keinginan tu makin ingin tau.Dan akhirnya.Ina sudah jumpa penyelesaian masalah diatas.
 
 
Okay,ni kat atas ni 1 Jun 2018,Bounce Rate 70%. Stress tengok tau.Tak tahu macam mana lah tinggi macam ni.Lama dah kot ternak tinggi gini.
 

 

 
Selepas semalaman guna tips dari Sifu Blogger,terus menurun kepada 3.45%..ehehe.Terkejut weiii.. tapi bergantung juga kepada blog korang juga.Sebab blog yang satu lagi tu,Ina tengok.Turun sedikit jerr.Blog yang satu tu www.ehbelogaku.com Bounce Rate tinggi selepas tukar template blog baru.Sekarang tengah ambil masa lagi..mungkin ambil masa berminggu atau berbulan.Sape tau kan?
 

Memilih Niche Blog Khusus


Dan satu lagi,apa yang Ina perasan.Korang mestilah mempunyai Niche blog yang khusus.So,lepas ni memang akan mudah pengunjung yang melekat di blog korang tu nanti.Macam Ina blog ni memang khas parenting iaitu lebih kepada tips ibu mengandung,masakan dan tips tips.

You may also like...

5 Comments

 1. Avatar

  Alhamdulillah.. Bukan senang nak turunkan bounce rate ni kalau tak kena gayanya

 2. Avatar

  alhamdulillahh.. ok gak rating tu. banding dgn blog kite ni. heee

 3. Avatar
  Nor Azlina says:

  itulah.Ada juga rezeki turun bounce rate ni

 4. Avatar
  Nor Azlina says:

  takpe.Boleh cuba,cuba sampai dapat.Hihihi

 5. Avatar

  tahniah ina.. ekin baru turun 70% huhuhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *