lifestyle TikTok

Buat Duit Dengan TikTok

Hai semua.Pernah tak korang dengar TikTok.Mesti korang tau kan? Sekarang ni ramai dah yang menyertai TikTok.Aplikasi ini sebenarnya hanya mengetengahkan bakat-bakat korang melalui TikTok lah.


TikTok
Okay,sebelum Ina bercerita lanjut mengenai Tiktok,korang daftar dulu di sini > Buat duit dengan TikTok June

Selepas daftar,korang terus download apps TikTok di Apps Store Yaaa.


TikTok


Bagi mereka yang minat menyanyi,menari,memasak,lakukan tutorial,suka berjenaka ataupun mempunyai kemahiran dalam bidang Camera Skill Shots bolehlah menyertai TikTok ini.


Video Berdurasi 15 Saat


Untuk kebolehan di atas,kesemua video hanya dibenarkan melakukan Video berdurasi selama 15 saat sahaja.Jadi,tidaklah sukar korang lakukan video.


Video yang korang lakukan itu,mempunyai pilihan latar belakang muzik yang boleh di pilih.Contohnya seperti di atas.Ada pilihan lagu korea trending,lagu dangdut,lagu melayu dan sedutan suara jenaka.

Haa..? Mudah tak? Korang hanya perlu lakukan gerak mulut ajer.Tapi kalau muzik rancak,pandailah korang menari yer.Eehehehe.. 


Duet


Yang ni paling best,boleh duet.Korang boleh berduet dengan tiktokers yang lain atau pun korang boleh gunakan Mirror Split Effect.

Contoh ina lakukan duet : https://youtu.be/URb1PecTLsM21

Jana Pendapatan  dengan TikTok

Okay,bagi korang yang tak tahu.Dan selalu tengok ramai yang Netizen duk share Video muzik tu di Facebook.Itu semuanya dari TikTok. Korang tengok dan share bukan dapat apa-apa kan? Korang nak Duit tak??
 
Ini Ina nak bagitahu lah,TikTok sekarang sedang mencari Influencers TikTok bagi kempen bulan ‘June 2018’.
 
Setiap campaign akan mengikut tema yang akan di berikan.Tak susah pun.
Syaratnya,korang mestilah mempunyai Followers di Instagram dengan Minimum 500 orang.Mudah kan syaratnya??
 
Daftar di sini bagi mereka yang Ingin Menjana Pendapatan dengan TikTok Campaign June 2018


Jika korang rasa layak dan mempunyai ciri-ciri diatas,bolehlah memohon.Lagipun,TikTok ni seronok.Ada yang join saja-saja pun ada ni.Tapi rugi lah kan? Baik menghasilkan duit.Dapatlah juga,duit poket.Teehehe.

#Tiktok #Tiktokmalaysia 

Macam Ina dulu-dulu.Saja-saja main TikTok ni jer.Eheheeh..,selalu buat video anak-anak.Dorang pun suka.Sebab bukan setakat lagu jer yang ada.Ada chorus lagu ‘Pikachu’ dengan stickers yang comel.


You may also like...

1 Comment

  1. Avatar
    Emarieys says:

    Baru ada dia vudeo..itupun anak jer..segan nak buat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *