• adsense

    Putus Terpaksa 30Hari

    Google adsense Pagi ni..,celik mata jer.Nampak emel dari Google Adsense.Huuuhhh.. Korang rasa? Errmm,saat dan ketika ini.Secara automatiknya..,seolah berlegar lagu Ziana Zain di dalam kepala..  “Seringkali … kau menepis tiada persoalan (sila sambunglah sendiri…eheheh) Jika tak silap Ina,Ini lagu Putus Terpaksa. Putus Terpaksa Ohh,,memang sakit sangat hati ni tau.Mana tidaknya..,Adsense lama dah terbiasa ada di laman blog.Tup-tup kosong.Jadi macam tak ceria lah blog ina ni haa. Tiada warna warni iklan joget sana sini. Putus terpaksa selama  30 hari tau.Ina dengan adsense.Baru jer 2 hari lepas,Ina dapat emel untuk PIN google Adsense.Hukhukhukhuk.. Macam mana lah boleh kata akaun suspen.Ermmm…,mungkin juga kot.Ina paste di group facebook satu lagi tu.Dorang klik ..errrrm. Allah sebaik…

  • adsense,  Tutorial

    Block Iklan CPC Rendah Dan Dapatkan Iklan CPC Tinggi

    Hai,seperti dijanjikan.Hari ini..,baru ina mempunyai kesempatan masa untuk entri kali ini.Mungkin ada yang sedang mencari tips bagi naikkan earning di Google Adsense kan? Ina sebenarnya pun masih baru dalam Google Adsense ini,tetapi nak juga berkongsi tips apa yang ina setting di akaun Google Adsense dan telah pun menunjukkan hasil. Baca artikel lain : RPM page mencanak naik Iklan Matched Content Buat Orang Klik Iklan Earning adsense Gambar di atas tu..ialah earning yang diperolehi semalam.Walaupun tidaklah banyak,tetapi bolehlah menjadi pembakar semangat ina ni haa.Ehehehe.. Sebab..dulu-dulu..,memang agak payah nak dapatkan walaupun amaun $0.64. Kita nak dapatkan klik tu yang agak payah jika tidak tahu teknik yang betul.  Cara untuk Perolehi Iklan CPC…

  • adsense,  lifestyle

    RPM Di akaun Google Adsense Mencanak!

    Pagi tadi,selepas Ina update Entri VIRAL : Makcik TikTok. Terasa macam nak check jer Adsense Ina.Apa khabar agaknya erkk. Sebelum ni memang Ina tidak kisah langsung mengenai Google Adsense. Tetapi sejak rakan-rakan update status di Facebook katanya,earning mereka semakin meningkat dan boleh Cashout.Terus berkobar ina ni haa.. Ohh,sebenarnya.Earning nak layakkan diri Ina untuk Cashout Google Adsense,belum lagi mencukupi.Baru jer mempunyai 3.36 Dollar.Heeeehh. Status nampak gempak jer kan Ina ni kan? Ehehehe. Takpelah,biar lah orang nak kata apa. Hak Ina untuk menulis di setiap status.       Page RPM meningkat      Ina akui memang masih baru dalam google Adsense ini.Tapi setiap hari selalu lah juga google cara untuk tingkatkan…

  • adsense,  lifestyle

    Cara Dapatkan Matched Content Di Blog

    Sudah memasuki 2 hari.Blog Ina sudah mempunyai Matched Content.Ehehehe.. Entah kenapa tiba-tiba nak jenguk account adsense. Sebelum ni,ina tak kisah pun.Adsense tu ada atau tidak.Ehehe.Buat pun ikut syarat.Suka suki gitu..huhh.Memang tak pernah lagi merasa income dengan adsense ni.Sebab memang tak pernah langsung berharap.Cuma yang berharap  income dari review produk sahaja.Huhuhu..Sedih kan? Em..tapi tu lah.Memang tak pernah lagi merasa income dari google adsense.Tapi sekarang,dah mempunyai Iklan Matched Content ni,alang-alang menyeluk pekasam.Biar sampai ke pangkal lengan..hahh. Iklan jenis Matched Content Matched Content Pada pemahaman Ina,Matched Content dari google adsense ialah iklan yang dipaparkan pada blog kita mengikut topik yang pernah kita bincangkan atau pun yang berkaitan.Hahh..gitu. Tapi kalau iklan yang 18sx,korang kena…