kbeauty product,product review,petal powder,powder

Petal Velvet Powder (Kbeauty Product)

Dulu jika kemana-mana.Rupa Ina memang macam tak siap,ehehe.Sebab selepas bersiap.muka hanya pakai foundation sahaja.Bedak tabur atau sebarang powder memang tak pakai.Tapi sekarang memang dah jatuh cinta dengan Petal Powder ni.. Ini lah,bedak tabur yang Ina cakapkan tu.Petal Velvet Powder.Dia ada 3 pilihan kod. Beige,Transcluent (Putih) dan Pink Lavender. Ina dah cuba kesemua kod.Berbaloi sangat nak …

Gel Mandian Enchaunteur PARIS ADORE Yang Menenangkan

Assalamualaikum.. Wangian berupaya menghidupkan suasana dan menenangkan jiwa. Menikmati belaian lembut sewaktu mandi bagi menghilangkan tekanan dan kesibukan sepanjang hari, merupakan rutin harian yang wajib diamalkan para wanita. Sebaik sahaja anda menjejakkan kaki di bawah pancuran bilik mandi, sentuhan gel mandian beserta wangian yang menyerap lembut memberikan ketenangan minda dan jiwa menjadikan setiap saat waktu …

product review,sponsored post,sponsorship,collaboration blogger

Elak kulit kusam | Amalkan tips kecantikan (rutin penjagaan) wajah ini

Assalamualaikum Terpanggil untuk menulis tips ini.Tips bagaimana ingin dapatkan kulit bersih dan tidak kusam. Sebenarnya,nak dapatkan kulit bersih bebas jerawat mudah aje.Semua bermula dari sikap kita,samada malas atau rajin untuk membelai kulit setiap hari.Jika rajin,dapatlah memiliki kulit flawless bak kulit tomato ni.Tetapi jika sikap malas lebih menguasai diri,blackhead dan whitead ada di muka.Janganlah pula merungut..ehhehe. …

Guardian CC CREAM (Water Based) Dengan SPF 50 UVB

Assalamualaikum.. Heyy,sesekali bercakap pasal beauty lah pula.Asyik parenting jer kan? Hehh…,jemu dek korang nanti.Silap-silap muntah hijau dah.Ehehehe..Okay,baiklah.Entri kali ini nak tunjuk kat korang satu Sun Protection Factor (SPF) juga bertindak sebagai CC cream yang baru jer cuba beberapa kali pakai.Bhaya tau kalau tak lindung kulit dengan krim spf..kesan jangka panjang ialah kanser kulit manakala jangka …

Petal Velvet Powder – Althea

Cantik tak? Ni barangan Make Up yang ina beli di  website Althea . Khas didatangkan dari Korea.Eheheeh.. Best tauu. Antara barangan make Up yang ini sempat grab tak banyak pun.Beli yang mana penting sahaja.Macam dalam gambar kat atas ni lah.Terdiri daripada Concealer Duo,Lip Tint,Fix Mist Oil Control dan Petal Powder. Jom tengok secara lebih dekat lagi.. …

Sobella Merubah PenampilanKu

Tambah kapsyen Tajuk tak boleh blah langsung…eheheh.Tetapi entahlah.Mak cakap semalam kat Ina muka dah nampak perubahan.Ada nampak gemuk.Sebelum ni,semasa bulan ramadan muka cengkung sangat.Urmm.. Ada juga niat dihati  nak membeli dan mengamalkan supplement bagi tambah berat badan ni.Sebab berat sekarang mencecah 50Kg sahaja.Ermm,,walau nampak jer kurus ina ni.Tetapi tulang padat.Ehehehe..  Saiz (27) seluar jeans dari …

Tampil Cantik Dengan Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Ada tak kat sini jenis yang suka mencuba pelbagai foundation? Seperti  Ina sendiri,ina suka mencuba pelbagai foundation.Dari pelbagai jenis.Ada yang terdiri jenis cecair dan juga krim.Banyak juga lah,duit berhabis sebelum betul-betul jumpa yang serasi dengan kulit kombinasi ina ni. Baca artikel : Kenapa Mekap Saya Bercapuk?  pengguna Alha Alfa Royal Propolis Alhamdulillah,akhirnya.Barulah Ina berani mencuba …

PETUA KECANTIKAN : Elak Kulit Kering

Masalah kulit kering berpunca daripada pelbagai faktor seperti perubahan cuaca, pemilihan alat solek yang tidak tepat, sinaran matahari dan sebagainya. Terdapat pelbagai cara yang anda boleh amalkan untuk mengatasi masalah kulit kering ini. Diantaranya adalah….. (1) Minum sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari. Jika cuaca betul-betul panas, anda perlu minum lebih banyak daripada itu. Sekiranya anda …

BIO ESSENCE – BIRD NEST + Peptides (Personal REVIEW)

Alhamdulillah,harini nak share feedback ina guna Bird Nest dari bio essence iaitu krim malam yang mempunyai kolagen dan kadungan peptide.Termasuk harini,sudah 10hari gunapakai Overnight Mask Bird Nest.Kesan dia Woow! sangat. ehehehe. Awal bulan ina ke The Store Kuantan,berpusing jugak la dalam tu.Agak lama duduk bertapa,rambang mata nak beli mana satu bagi masalah ina yang kulit …

FOUNDATION MAYBELINE DREAM SATIN SKIN (PERSONAL REVIEW)

pengguna maybeline foundation dari 2011 Opps! jangan panik. Itu gambar masa ina bujang dulu.Sekarang dah beranak pinak dah. foundation maybeline satin skin kod cerah Alkisahnya selepas massage wajah tadi selepas mandi, nak pakai foundation lah.Baru terfikir nak update entri tentang foundation MAYBELINE. Foundation ni start ina gunapakai dari zaman bujang lagi tau,masa (ehh,ni jangan silap …