• blogger,  lifestyle

    JULAI dah rupanya…

    Ala, dah bulan Julai rupanya sekarang.Ina jer yang rasa macam lambat lagi kot bulan June habis.adeiii~~ Bukan sebab tak puas beraya tau. Tapi terasa seolah,cepatnya Ramadan berlalu pergi.Rindu sangat ramadan kali ini. 14 Artikel pada bulan June 2018 Baru perasan,bila dah publish entri semalam.. Sobella Buat Penampilanku Berubah.Semalam dah 1st Julai.. Ermm, lagi satu sedihlah juga,entri sepanjang bulan June 2018 sebanyak 14 artikel sahaja berjaya ditulis.Huhuhuu.. Sedih sangat tau.. Mungkin dah niat Ina dalam bulan Ramadan nak slow kan blogging sepanjang Ramadan kali ini.Betul-betul nak fokus bulan Ramadan.Tehehehe.. Artikel sepanjang bulan June 2018 1. Tak sangka pula,pada bulan June 2018,Bounce Rate ina boleh turun dengan  cepat setelah mengamalkan tips yang…

  • blogger kuantan,Advertorial,Parenting
    blogger,  lifestyle

    Di belakang tabir kami sebagai blogger

    Semalam,adalah kenangan terindah buat ina bersama rakan blogger pahang.Alhamdulillah,dapat juga berjumpa 4 mata dengan mereka ini.Jika ikutkan,sebelum ini memang agak sukar lah nak atur perjumpaan macam ini kan. EVENT DAN  BLOGGER Kami berjumpa pun,disebabkan event review buffet ramadan di Ancasa Royale Pekan,Pahang.Seronok sangat tau.Antara blogger yang turut hadir event ini ialah Zaza Iman,Cik Renex,Lea Azleeya dan Raydah alhabsyi.Ada yang datang jauh iaitu dari Jengka dan Bera. PERJUMPAAN ATAS TIKET KERJA BLOGGER Alhamdulillah,perjumpaan ini tidak sangka.Walaupun kami ini tidak pernah berjumpa antara satu sama lain.Tetapi bila bersua muka.Kami serasi,masing-masing happy go lucky..ehehehe.Mudah untuk bekerjasama. Pengorbanan seorang blogger.. tengok tu.Kami sanggup berpanas tau..ketika ini,matahari betul-betul atas kepala. Best ni kalau dapat mandi…

  • agama,  blogger,  infaq,  saham akhirat

    SAHAM AKHIRAT : Antara Sedekah dan Infaq

    Salam jumaat.. sedikit perkongsian mengenai Zakat, Infaq dan sedekah.. Dalam penjelasan tentang makna istilah dari zakat, kita telah mengetahui bahawa zakat adalah kewajipan harta yang spesifik,memiliki syarat tertentu, hak orang tertentu dan waktu tertentu. Sedangkan infaq iaitu mengeluarkan harta yang mencukupi zakat dan bukan zakat. Infaq ada yang wajib ada yang sunat. Infaq wajib, di antaranya infaq kepada fakir miskin sesama Muslim, infaq bencana alam dan sebagainya. Sedangkan sedekah maknanya lebih luas dari zakat dan infaq. Sedekah boleh bermakna infaq, zakat dan kebaikan bukan material. Dalam hadis riwayat Muslim, Rasulullah s.a.w. memberi jawapan kepada orang-orang miskin yang cemburu terhadap orang kaya yang banyak bersedekah dengan hartanya, beliau bersabda : ”Setiap…