penapis air 3 suhu

Penapis Air 3 Suhu – Bio Ultra Alkaline

Akhirnya dapat juga menikmati air yang bersih.Dapat minum air panas setiap hari.Selepas hampir seminggu penapis air di rumah rosak.Huhh~ terseksa tau bila penapis air rosak. Ehh,ada yang tanya di wall facebook Ina.COWAY yang Ina guna dulu,takde servis baik pulih ke? Ada masalahnya kos tukar filter dan service sebantak RM 500. Tambahan pula suhu panas dah …

Bird nest,kinohimitsu,berapa peratus kandungan bird nest

Kinohimitsu Snow Lotus Bird Nest

Lama tak cerita mengenai supplement kan di blog ni? Kali ini Ina telah mencuba Kinohimitsu Snow Lotus bird nest .Alhamdulillah,banyak perubahan terhadap kesihatan apabila mengamalkan bird nest ni. Kinohimitsu Snow Lotus Bird Nest Disebabkan sebelum ini pernah mengamalkan bird nest.Kini Ina bertukar kepada brand Kinohimitsu pula.Salah satunya ia mudah didapati di drugstore iaitu Guardian. Pasal …

parenting blogger,cc cream guardian

Lemah Semangat

Assalamualaikum.. Selamat petang,harini kan.Tak tahu lah.Kenapa dan mengapa bila ON PC aje,ada jer nak update itu ini.Walhal sebenarnya,mission utama nak siapkan job di Instagram tu.Haihh!! Sejak dua menjak ni jugaklah,idea menulis tu akan datang petang.Pufffff~~ Serabut kan? Ermm.. Pelbagai idea nak menulis ni untuk blog kesayangan wp ku ini.Ahaks! Kisahnya pula.. suami tadi dia dah …

baby potty trainig,cara betul berpisah pampers

Bantulah..Ketika di Fasa Mood Down

Assalamualaikum… Hai,setelah beberapa hari berada dalam fasa Mood Down.Subhanallah! Betul-betul terasa di uji allah dengan kesihatan.Kali ini,Ina sememangnya seorang loser.Asyik berfikiran negatif sahaja. Ermm,jika tidak silap.Ina di uji dengan batuk yang agak lama.Tetapi tak lah sehingga berbulan lamanya.Dalam tiga minggu batuk semakin hari semakin teruk dan berkahak.Batuk ina bersambung selepas pergi mendapatkan rawatan di Klinik …

jus beetroot,beetroot powder,minuman kesihatan

Minuman Seisi Keluarga Beetroot Powder JoyMix

Nak tanya lah korang yang selalu workout ataupun berzumba,berjogging atau sebaliknya.Adakah korang turut sama menjaga pemakanan sihat? Ermm,mesti janggal pula kan jogging dan workout gila-gila tetapi tak jaga pemakanan.Gila bunyi nya nihh. Tetapi bila korang dah rajin workout mahupun berjogging,secara automatiknya.Pemakanan juga korang akan turut terjaga. Seperti ina sendiri,walau  tak mengamalkan diet yang ketat.Tetapi adalah …

Mesti Mempunyai Kerajinan Untuk SIHAT!

Assalamualaikum..   Agak lama sangat tak minum air jus buah-buahan ni.Kali ini,setelah lama Kami laki bini tinggalkan minuman ini.Maka,kami mula lagi.Hihihihi.Beetroot ni jika tak silap agak mahal sedikit.Berbanding buah lemon.Lemon pun dah dijual pada harga RM 1 sebiji tau.Huhuuhu.Alasan jer kan? Walhal ina malas sangat hasilkan jus buah-buahan ni.Pelbagai alasan lah yang keluar.Ekeekkeke..  CABARAN MENGHASILKAN …

Cara Bagaimana Memiliki Perut Yang Kempis

Ya allah!!! Tension betul lah..,perut dah mula buncit ni.Ramai yang sangka aku pregnant 5 bulan.Haaaa!! Stress nya.. Boleh kemurungan tau tak.Malu lah nak berhadapan dengan orang ramai ni.Semua orang tegur aku ni pregnant.     Okayy..,pernah tak korang alami situasi ni skearang? Ermm..,nak tahu tak macam mana petua atau tips bagi mendapatkan perut ramping bak …

Ku Sangka Kurap,Rupanya Ekzema

Bulan lepas,Sara mengadu katanya  gatal-gatal pada sekitar pinggang nya.Iyalah kan..,dia berkulit Sensitif jika memakai kain sekolah yang bergetah atau seluar yang mempunyai getah yang ketat. Di kesan mempunyai alergik pada usia 7bulan Sebenarnya,Sara ni sejak dari usia 7 bulan lagi.Dia mempunyai kulit sensitif.Mula di kesan  mempunyai kulit sensitif sekitar dia berusia 7bulan.Masa tu dia baby.Ina …

2 Ramadan – Rezeki Disaat Berbuka Puasa

jus tembikai Alhamdulillah, sudah selesai 3 Ramadan seluruh umat islam berpuasa hari ini.Motif Air tembikai? Ehehehe…,saja nak tayang jus tembikai tu. Sebenarnya,tembikai ni jiran sebelah yang berikan setengah jam sebelum berbuka pada hari ke -2 berpuasa.Moga murah rezeki mereka sekeluarga hendaknya.Syukur sangat,waktu tu.Suami baru bersiap nak keluar ke Param (Pasar Ramadan).Tapi terus cancel keluar.Ehehee…  Mesin …

Hidupkan Amalan Sunnah Dengan Bersugi

Sesekali ajar anak-anak gunakan kayu sugi untuk memberus gigi.Eheheeh..Reaksi anak-anak?   Sara :apa tuh? Kayu apa tu ?Kenapa guna kayu ni mama?    Soffea: Ucuk jer ni mama. (Busuk)   Furqan (1 tahun 7bulan) : Eeeeeiii…,eiyerkk. Ijik jik. (Jijik)     Reaksi ke tiga-tiga orang anak Ina ni.Masing-masing keluarkan pendapat mereka.Iyalah,dah besar.Baru mama kenalkan korang dengan …