31 tahun..pelbagai ujian kesihatan mendatang

Hai.. sejak kebelakangan ini kan. Ina dapatkan rasakan bahawa ina ni semakin Tua..hukhukhuk.31 tu..sudah di kira tua lah.Ehehehe.. Kenapa? Sebab kerap sangat sakit.Mungkin allah nak uji umatnya.Allah tarik sedikit nikmatnya..  SAKIT KAKI Ina pun tak tahu kenapa.Memang sejak kebelakangan ini,bahagian kaki sangat sakit.Semacam urat tegang,ha macamtu.Tetapi bukan sakit 24 jam.Ada lah masa-masa tertentu sahaja yang …

Ada lagi ker yang percaya Ketuban Darah semasa mengandung?

Mengarut..! Ada ker mandi malam,boleh menyebabkan terjadinya ketuban darah.Ini bagi ibu yang mengandung sahaja yerr.Korang rasa?  Sepanjang mengandungkan anak nombor 3 ini.Ya allah,dugaan kat sini pula.Walaupun Ina tiada alahan mengandung sepanjang 9bulan mengandung.Lain pula nasib ina kali ini.Badan terasa panas sahaja.   Boleh di katakan,sepanjang dalam tempoh kehamilan tersebut,Ina memang banyak mandi lewat.Tetapi tidaklah mandi …

Sara dan gigi geraham

Kisahnya,minggu lepas.Nur Iman Qhaisara gigi dia dah tercabut. Tak menangis pulak.. kalau ina zaman dia ni..,mau menangis.Ehehehe. Sewaktu gigi sara tercabut,Sara dah bagitahu mama.. yang mengatakan gigi dia ni dah bergoyang goyang.Tapi timing yang dia bagitahu tu kan, tak kena.Ina tengah busy memasak lauk makan tengahari.Ina iya kan ajer..  Kali ke-2 dia datang ke dapur …

How To Get Pregnant Fast

  Lots of couples think that getting pregnant is an easy task. They think that they can hold off being parents until their late 20s or early 30s and still get pregnant. Here’s a fact: by the time you reach 30, you only have a 50-60% chance of becoming a mother. This is not to …

Kemurungan boleh bawa MATI

Umum sudah tahu, semakin hari.Semakin ramai yang mati akibat Depression.Ehhh, korang tau tak depression tu ape ye? Sebelum pergi jauh lagi,meh ina bagitahu dahulu apa sebenarnya depression ini. DEPRESSION ( Kemurungan ) Kemurungan atau depression adalah satu istilah perubatan yang menggambarkan perubahan emosi yang keterlaluan. Ia bukan lagi emosi normal tetapi suatu penyakit yang perlu …

2 Sebab mengapa Ibu Mengandung jangan terlalu ikutkan keinginan dan mengidam

Lama dah tak bersiaran di blog ini.. ehehe.Minta ampun ya..,ehehe.Sebenarnya,topik entri ni ina nak membebel aje tentang kehamilan.Memang banyak la pantang larang bagi ibu mengandung ni tau.Terlalu banyak.. tetapi kalau korang rasa taknak ambil tau dan cakna.Dipersilakan..tapi jangan masa tu korang nak menangis ke ape.. memang dah terlambat.Semuanya tentang kehamilan.. scan kandungan Okay,sebab apa ina …

Urutan Buang Angin di kawasan Kepala

view meningkat Lama betul ina tak buat rakaman di youtube ni tau..Lama sangat-sangat.Petang semalam,tiba-tiba nak intai akaun youtube.Sekali tengok..,boleh cecah sehingga 1000 view bagi tutorial ini sahaja.Tutorial lain takde banyak camni. Kalau korang nak tau kan..ina memang suka sangat lakukan tutorial mengenai kesihatan iaitu urutan.Ina belajar dari youtube juga ni ilmu tentang urutan.Tetapi ada juga …

6 PUNCA UTAMA anda Mudah GEMUK ketika di PEJABAT

PUNCA UTAMA GEMUK Di PEJABAT Penyebab Berat Badan Meningkat CareerBuilder.com telah melakukan kajian untuk mengetahui penyebab seseorang itu gemuk ketika berada di pejabat. Antaranya ialah: 1. Makan Kerana Stres Kajian yang dilakukan CareerBuilder.com mendapati 37% responden mengatakan stres di tempat kerja adalah penyebab utama berat badan meningkat sehinggakan anda ingin mengambil makanan yang enak. Ketika …

FOLLOW ME: EKSTRAK TEH HIJAU DAN SAKURA SESUAI BAGI RAMBUT KERINTING Dan HUJUNG BERCABANG

Syampu Teh Hijau ini diperkaya dengan Vitamin C dan E untuk memberikan perlindungan kepada folikel rambut dan pada masa yang sama memastikan rambut anda sentiasa licin dan lembut. Polyphenol (sejenis sebatian semula jadi yang didapati dalam ekstrak Teh Hijau) membantu mengekalkan kulit kepala yang sihat; manakala gabungan pelbagai ekstrak tumbuhan semula jadi bersama antioksida yang …

10 TIPS ANDA PERLU ELAK..JIKA INGIN MENGANDUNG..

Alhamdulillah, hari ini ina nak share dengan korang TIPS mengenai Bagaimana nak Preggy cepat. Macam mana er? Adakah dengan cara bersama? Oh, TIDAK! Bukan ya, entri ini ina bagi 10 tips  untuk korang perlu ELAK jika Mahu pregnant lagi sekali ke atau buat kali PRTAMA. Hurmm.. artikel lain: CARA MENGESAN OVULASI I want pregnant Antara yang …