• lifestyle,  Uncategorized

    Slot Akasia TV3 ( KAMAR KAMARIAH )

    Sinopsis Cerita Kamar Kamariah Mengisahkan seorang wanita(GRO) dianiayai oleh sahabatnya dengan memasukkan dadah ke dalam minuman Kamariah semasa dia berada di kelab disko.Maka bermulalah peristiwa hitam berlaku keatas dirinya. Kamariah dijodohkan oleh keluarganya dengan seorang lelaki alim Murad lakonan dari Fizz Fairuz.Murad dikenali sebagai seorang pemuda yang baik dan alim didalam kampungnya.Pada mulanya,bapa Kamariah tidak bersetuju dengan menjodohkan anaknya Kamariah dengan Murad.Murad digelar pemuda liar,walau bagaimanapun ibu Kamariah mengatakan Murad telah insaf. Sebenarnya, Murad masih terlibat dengan kegiatan maksiat dan jenayah di Kuala Lumpur. Dia hanya mengaburi mata ibunya, Hafsah (Ku Faridah) dengan mengahwini Kamariah. Di depan Hafsah, dia seorang anak yang baik. Satu hari, Murad terkejut apabilan kepulangannya disambut…

  • Susu Tepung Rumusan anak langkah 3 dari 1-3 tahun,susu tepung,anak-anak minum susu
    lifestyle

    Nak Produk PERCUMA?

    Zaman sekarang ni,mana ada barangan PERCUMA lagi kan? Tetapi di laman web Home Tester Club,korang boleh dapatkan produk secara percuma! Ada skincare,supplement dan juga penjagaan diri. Home Tester Club Malaysia Dulu ternampak iklan Home Tester Club di laman sosial media Facebook.Terus Ina Sign Up sebagai ahli.Nak dapat produk secara PERCUMA,mestilah kena daftar terlebih dahulu.Jika tak macam mana lah nak dapat produk itu semua. Barangan Percuma itu bukanlah barangan keperluan harian dapur,tetapi ia terdiri daripada produk.Seperti produk skincare,supplement dan produk penjagaan diri. Update Terkini Caranya korang kena follow rapat-rapat Home Tester Club ni.Setiap produk terkini akan di update di laman web tersebut.Masa ni lah korang dengan kadar segera isi details di…

  • Bird nest,kinohimitsu,berapa peratus kandungan bird nest
    kesihatan,  lifestyle

    Kinohimitsu Snow Lotus Bird Nest

    Lama tak cerita mengenai supplement kan di blog ni? Kali ini Ina telah mencuba Kinohimitsu Snow Lotus bird nest .Alhamdulillah,banyak perubahan terhadap kesihatan apabila mengamalkan bird nest ni. Kinohimitsu Snow Lotus Bird Nest Disebabkan sebelum ini pernah mengamalkan bird nest.Kini Ina bertukar kepada brand Kinohimitsu pula.Salah satunya ia mudah didapati di drugstore iaitu Guardian. Pasal stok? Jangan risau yea.Stok sentiasa ada jika di drugstore sana.Tambahan lagi,dengan membeli di Guardian,akan ada offer disana.Itu antara sebab Ina suka membeli di Guardian. Kandungan Bird Nest Oh yea,berbalik kepada Kinohimitsu Snow Lotus ni.Ina sangat berpuashati.Kandungan peratus bird nest mempunyai 28% . Bermakna banyak lah juga kandungan bird nest dalam setiap botol. Untuk pengetahuan korang,bagi…

  • mee calong sedap di pelindung,mee calong
    lifestyle

    Mee Calong Best Berhadapan Pantai Pelindung. Fuhhh! Memang Layan

    Makan Mee Calong di warung depan Pantai Pelindung | Ini kali kedua Ina bersama anak-anak datang ke warung yang berhadapan pantai Pelindung.Memang strategik betul warung makan kat sini. Kali ini kami datang bersama suami.Jika dahulu bersama mak abah.Alhamdulillah, nasib baik mood cik suami okay.Dia kata ON,itu yang nak tu.Hihihi.. sporting gitu. Jarak warung ni tak jauh pun dari rumah Ina. Tak sampai 5 minit sudah sampai tau.Nama warung ini ialah Mee Kari Beserah.Boleh search kat facebook : Mee Kari Beserah . Mee Kari Beserah di Pantai Pelindung,Kuantan Semasa kami sampai hanya ada satu meja sahaj customer disini.Beberapa minit kemudian,,ada lagi customer yang datang.Maklumlah,ketika itu dah jam 3 petang.Ada yang datang…

  • Youtuber,cara nak naikkan views di youtube,jana pendapatan dengan youtube
    lifestyle

    Youtube Oh Youtube!

    Youtuber | Dari mana nak mula ek entri ni? Tapi yang pasti bukanlah Ina ni youtuber.Cukuplah sekadar dengan dunia blogging. Berbalik Tentang youtube lah. Ada orang buat suka-suka video.Ada yang nak mencari pendapatan melalui platform youtube dengan menjadi youtuber. Nak jadi YOUTUBER? Dunia sosial media kecoh apabila dikejutkan dengan berita Dato’ Aliff Syukri dapat income sebanyak RM 53,000 hanya berkongsi video ( kisah peribadi ) di platform youtube.Dan youtuber muda dari Kelantan juga memperolehi pendapatan sebanyak RM 20,000 sebulan. Wah,, excited kan? Tetapi kalau korang pun nak jadi seperti mereka,kena lah aktif hasilkan video yang kreatif. Content berilmiah di Youtube Jika korang instafamous atau orang dikenali amat mudah untuk menaikkan…

  • mudah bersalin cara islam,petua mengadnung dan bersalin
    lifestyle,  mengandung,  parenting

    Morning Sickness Sepanjang Mengandung dan Mudah Bersalin

    Assalamualaikum Sejak mengikuti group ibu mengandung di facebook.SEmakin hari,semakin jelas kenangan semasa mengandungkan anak-anak.Moment indah bagi ibu-ibu adalah sewaktu mengandung.Tiba-tiba teringat amalan petua mudah bersalin ini. Kenangan Mengandung Syok weiii.Dari trimester pertama iaitu sebelum disahkan mengandung lagi Ina dah tau mengandung.Hihihi.Sebab utama ialah,tanda-tanda mengandung muncul terlebih dahulu sebelum pergi cek ke klinik.Hahaha~ Dasyat kan penangan ibu mengandung ni.Kuasa allah juga tuu. Sebelum ke klinik.Tanda-tanda seperti pening tak boleh naik kereta ( mengandung ke-2 ).Bila naik je kereta terus pening,terasa seolah duduk dalam bekas kedap udara.Rasa takde udara nak bernafas langsung.Tetapi bila keluar dari kereta,terus sihat.Hahaha.. Yang kelakar,sewaktu kandungan ke-2 iaitu mengandungkan Soffea.Kami sekeluarga nak pergi beli barang dapur je di…

  • biskur raya,biskut dahlia
    lifestyle,  resipi

    Resipi Biskut DAHLIA MEKAR (Sukatan Cawan)

    Assalamualaikum.. Sejak semalam beli tepung kastard.Soffea dan Furqan menangis nakkan kuih semperit pada plastik tersebut.Makanya,petang ni juga,gigih mama siapkan tempahan dari mulut anak-anak,iaitu biskut raya Dahlia. Resipi Biskut DAHLIA MEKAR (Sukatan Cawan) Bahan-bahan 1 cawan butter ( kalau guna mentega tak sesuai,mentega hanya sesuai untuk kek) 1 cawan gula kastor ( jika nak kurang manis, jadikan 3/4 cawan ) 2 biji kuning telur 2 cawan tepung kastard 1 cawan tepung gandum (diayak) 1 cawan tepung ubi (diayak) 2 sudu teh pewarna kuning ( kalau dah guna tepung kastad tak payah letak) 1 sudu teh esen vanila hirisan buah ceri merah /hijau untuk hiasan Cara Buat Biskut Dahlia Mekar Masukkan gula…

  • petrosains kuantan,Play smart petrosains
    lifestyle,  parenting

    Aktiviti Hujung Minggu di Petrosains Playsmart

    Aktiviti pada hari Jumaat (semalam) bersama anak-anak di PETROSAINS,Kuantan.Bangun jer pagi,suami dah bagi tahu siap-siap dekat anak-anak (Sara,Soffea dan Furqan).Apalagi dorang niii,menjerit sakan lah.Ehehehe.. sesekali ajak pula ke tempat macam ni.Belajar sambil bermain.. Petrosains Playsmart,Kompleks Yayasan Pahang Sebenarnya ramai yang tak tahu akan kewujudan tempat ni.Termasuklah Ina sendiri tau.Hahaha~ Mana tidaknya,biasa weekend jer.Ajak anak-anak masuk mall tengok wayang dan window shopping.Huuuu~ Gitulah. Tapi kan,sebelum ni dah pergi ke Petrosains ni.Tapi macam tak seronok haritu..agaknya mungkin pergi sekejap kot.Tetapi kali ni,lama juga ajak anak-anak duk dalam tuuu.Heeeee.. Excited sangat-sangat kali ni tauu. Jika tak silap Ina,Petrosains ni dibuka dari tahun 2017 lagi.Masa tu,Sara sekolah PASTI Hidayah.Sekolahnya ada lakukan lawatan disana.Lawatan itu…

  • beauty,  lifestyle,  Review/Sponsor

    Gel Mandian Enchaunteur PARIS ADORE Yang Menenangkan

    Assalamualaikum.. Wangian berupaya menghidupkan suasana dan menenangkan jiwa. Menikmati belaian lembut sewaktu mandi bagi menghilangkan tekanan dan kesibukan sepanjang hari, merupakan rutin harian yang wajib diamalkan para wanita. Sebaik sahaja anda menjejakkan kaki di bawah pancuran bilik mandi, sentuhan gel mandian beserta wangian yang menyerap lembut memberikan ketenangan minda dan jiwa menjadikan setiap saat waktu bermanja dan bersendiri yang paling menyenangkan. Apakah yang membuatkan masa mandian itu mewah? Memilih gel mandian yang sesuai merupakan faktor utama, dan yang menjadikanya lebih menarik adalah menggunakan gel mandian yang diadun dengan wangian mempesona. Bayangkan perasaan tenang yang menyusup masuk disaat pintu bilik mandi tertutup rapat, dan bila pancuran air suam yang mengalir mengembalikan…

  • air terjun,pemandangan di air terjun,air terjun maran
    lifestyle,  parenting

    Mandi-Manda di Air Terjun,Teladas Maran

    Assalamualaikum.. Cerita dah basi ni,tetapi biarlah kan.Sebagai kenangan Ina bersama keluarga dan ipar duai.Suami Ina tak join sesi perkelahan kami ni oleh sebab sibuk dengan bekerja.Heehh.. Lokasi kami berkelah kali ini ialah di Air Terjun Teladas,Maran Pahang. Tersesat di Air Terjun Jerangkang Ini adalah pertama kali dalam hidup,pergi berkelah di Air Terjun yang boleh dikatakan agak jauh.Heehh~ Jika terdahulu,hanya berkelah di air terjun panching sahaja.Tetapi.. sejak mempunyai kes kematian disitu,kami mematahkan plan untuk kesana serta memilih lokasi Air Terjun,Teladas Maran sebagai lokasi berkelah kami. Perjalanan kami mengambil masa lebih kurang sejam.Oleh sebab,sebelum ini kami tersesat jalan.Erm,biasalah tempat yang tak pernah kami terokai,memang akan tersesat punya.Guna google maps pula.. tak berupdate,sudahnya…

error: Content is protected !!