keretapi dari Kulai ke Kluang, Harga tiket keretapi KTM, Keretapi Tanah Melayu Berhad

Pengalaman Menaiki Keretapi KTMB dari Kulai ke Kluang

Cuti Deepavali kali ini (2019) kami seisi keluarga bercuti ke Johor. Bermalam di Kulai dan aktiviti kami pada hari tersebut adalah menaiki Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) . Aktiviti kami sehari sebelum perayaan Deepavali dengan menaiki Keretapi. Plan asalnya ingin ke Johor Bahru. Katanya akan mengambil lebih masa nanti, so kami seisi keluarga jalan-jalan di …

Menyertai Rombongan Sambut Menantu

Sabtu yang lepas adalah hari menghantar pengantin perempuan iaitu majlis sambut menantu di sebelah kampung Ubai.2 pupu Ina lah tu.. ehehe.Alhamdulillah, selamat dah hantar sana. Jarak dari Kuantan tu tak jauh pun.Hanya sejam lebih, sebab di pandu oleh abah. Ehehehe Bak kata orang kelantan, berambi bawa kereta.Asalkan sampai ke destinasi di tujui dengan selamat.Sudahlah kan? …

sebeang takir

Jalan-jalan di Seberang Takir,Kuala Terengganu

Cuti baru-baru ini kami menghadiri kenduri di Seberang Takir. Iaitu kenduri anak saudara abah. Kami sampai di kenduri tersebut lebih kurang jam 1.00 petang. Bertolak dari Kuantan jam 9 pagi. Haaa, sampai jer di kenduri. Perut memang dah berkeroncong.Lapar sangat-sangat ni. Kebetulan rombongan keluarga pengantin lelaki baru jer selesai bertandang.Jadi, tak lah terlalu padat.Ehehehe.. Alhamdulillah, …

glue pengganti kepada jahitan, kening terkoyak, kening berdarah, terhantuk pintu kereta

Kening Terkoyak..

Terhantuk di pintu Kereta | Tiba-tiba Furqan kesayangan bujang mama menangis dengan kuatnya. Rupanya, kepalanya sudah berdarah.Darah pekat mengalir laju. Sebelum kejadian tersebut berlaku, kami datang dari arah Jalan Beserah. Punyalah jauh kami ni nak cari kedai makan.Sampaikan terpaksa masuk ke bandar semula. Dari jam 6.30 petang sehinggalah hampir maghrib.Jumpa kedai makan di tengah bandar …

tempat makan di beserah, warung kuyoe

Mee Kari Sedap! Di Warung Kuyoe

Selepas beriadah di Tasik Pelindung.Kami sambung makan-makan di Warung Kuyoe yang terletak di belakang Stesen Minyak Petron Beserah. Sampai kat warung sini,menu utama akan dicari adalah Mee Kari. Jika ingin sampai ke warung Kuyoe ini,korang kena memasuki lorong kecil yang di belakang stesen minyak tersebut.Seterusnya straight sehingga jumpa warung yang mempunyai kerusi kuning. Berada di …

penapis air 3 suhu

Penapis Air 3 Suhu – Bio Ultra Alkaline

Akhirnya dapat juga menikmati air yang bersih.Dapat minum air panas setiap hari.Selepas hampir seminggu penapis air di rumah rosak.Huhh~ terseksa tau bila penapis air rosak. Ehh,ada yang tanya di wall facebook Ina.COWAY yang Ina guna dulu,takde servis baik pulih ke? Ada masalahnya kos tukar filter dan service sebantak RM 500. Tambahan pula suhu panas dah …

duit raya,open house,sibligs beraya

Sakan Beraya di 3 Buah Open House

3 Buah Open House beraya | Sabtu lepas sakan sangat beraya.Dah dapat jemputan kan.Mestilah kena pergi.Lagipun takde lah jauh mana pun.Depan rumah dan beberapa meter jarak dari rumah jer. Harapkan open house itu dekat.Itu yang rajin pergi juga.Jika tidak,memang takde pergi lah.Dan alhamdulillah,menu-menu semuanya sedap sekali.Terutamanya open house depan rumah Ina tu.Perumahan Semi-D yang di …

beraya di kampung,duit raya dari kelab bloggerben ashaari,kbba9

Dapat Juga Sara Merasai Suasana Balik Kampung!

Syawal ke-4,akhirnya barulah tertunai hajat si sulung nak merasai suasana balik beraya di kampung.Nak rasai sendiri pengalaman harungi jalan jammed tu semua. Boleh pula terbabas bangun awal pagi,makanya bersiap dalam kereta sahaja lah.Hihihi..,mekap pun tak beria sangat.Sedih kita. Macam biasalah,tugasan isteri macam-macam.Nak kena siapkan anak-anak terlebih dahulu. Muka Ina ni sekarang tengah downtime peeling. 3 …

gambar makanan sunnah

Makanan Sunnah dan Khasiat

Makanan sunnah dan khasiat | Korang pernah tak makan makanan sunnah yea? Apa makanan sunnah tu? Orang kata jika amalkan makanan sunnah amat bagus untuk kesihatan.Ermm,best pula kan? Betul ke bagus pemakanan sunnah ni untuk kesihatan? Seriously,memang tak tahu apa benda makanan sunnah tu. Tetapi dulu lah masa zaman remaja.Sebab tak meluas lagi kan.Ni sekarang …

Slot Akasia TV3 ( KAMAR KAMARIAH )

Sinopsis Cerita Kamar Kamariah Mengisahkan seorang wanita(GRO) dianiayai oleh sahabatnya dengan memasukkan dadah ke dalam minuman Kamariah semasa dia berada di kelab disko.Maka bermulalah peristiwa hitam berlaku keatas dirinya. Kamariah dijodohkan oleh keluarganya dengan seorang lelaki alim Murad lakonan dari Fizz Fairuz.Murad dikenali sebagai seorang pemuda yang baik dan alim didalam kampungnya.Pada mulanya,bapa Kamariah tidak …