3 Tahun pakai pampers lagi??

Masih pakai pampers lagi | Bab ni, isu anak masih menggunakan pampers dikala umur mencecah 3 tahun agak hangat diperkatakan. Kali ini, anak Ina yang bongsu (ececeh, walhal dalam perut masih ada sorang lagi tuu). Furqan masih menggunakan pampers tatkala berusia 3 tahun 2 bulan. Jika nak dibandingkan dengan Soffea seawal berusia 2 tahun 6 …

lego, arif turn 3

Moga kamu Membesar dengan Bijak dan sihat | Furqan 3 Tahun

Buka jer Facebook, naik memory pada tarikh 15 Oktober. Tarikh ini sangat penting bagi Ina sebagai seorang ibu.Iaitu detik-detik semasa melahirkan anak yang ke-3. Flashback Sewaktu 38 weeks Mengandung Sebenarnya contraction sudah datang malam sebelum 15 Oktober 2016,huhu.Tetapi contraction pada malam itu masih main-main. Malam tu juga Ina pergi jalan-jalan sekitar Pantai Teluk Cempedak bersama …

Soffea dan tadika affan , 5 tahun perlu ke sekolah tadika

Tadika Affan untuk Soffea tahun 2020

Tahun depan 2020, anak Ina yang nombor 2 iaitu Nur Wardina Soffea sudah berumur 5 tahun.Makanya, sudah tiba masanya daftarkan anak ke sekolah tadika. Ikutkan di hati nak jer masukkan Soffea tu di sekolah PASTI seperti Sara dahulu.Tetapi apakan daya, ada kekangan pula. Kekangan yang tak dapat dielakkan. Dan tahun depan juga lah Ina akan …

Checkup 15 weeks | Apa yang dilakukan oleh Klinik Kesihatan

Checkup ke 15 weeks mengandung Ina bertukar appointment ke Klinik Kesihatan kepada hari Khamis dan pada jam 2 petang. Rasanya bila tukar ke petang,barulah tak rushing pun. Kali ni checkup berjumpa dengan doktor. Walaupun petang appointment di klinik kesihatan.Yang peliknya, seperti checkup pagi pula dahhh. Alahaiii~ penuh weii orang di klinik. Ermmm,mungkin batch sama Ina …

12 Minggu kehamilan baru buka buku Merah di Klinik Kesihatan

Kali ini, pregnant ke-4 lambat sedikit buka buku merah di Klinik Kesihatan. Mujurlah, nurse klinik tak marah.Ehehe,baik nurse di Klinik Kesihatan Beserah. Entri lain : Asyik bleeding dan Spotting awal kehamilan Namun, bukanlah sengaja untuk buka buku merah lewat. Ada alasan tersendiri Ina, Sebab kandungan ini asyik bleeding dan spotting. Itu yang jadinya tak berapa …

build smart, Furqan tak mahu geng dengan mama

Furqan tak nak geng dah dengan MAMA..

Sejak mengandungkan anak ke-4 ni, Furqan dah tak mahu kat mama lagi. Sedih tau. Malam jer dapat peluk cium dia sebab nak tidur dengan mama.Terus jadi manja.. Waktu siang, kadang kala tu Furqan asyik bonding dengan abah dia jer. Jealous tau mama.Huhuhu,memang kebiasaannya anak mama 3 orang memang rapat dengan mama. Agaknya dalam perut ni …

tauhu bergedil sedap, tauhu bergedil kuantan,mengidam tauhu bergedil

Mengidam ekstrem? Pujuk baby kat dalam tu

Mengidam sejak dari sebelum tau mengandung lagi tau. Tekak macam-macam nak makan ni ha. Ibu mengandung sahaja yang tau macam mana rasanya. Menangis Kalau tak dapat makan apa yang diidam Anak tekak pada mulanya nak makan makanan korea lah. Habis di laman social Facebook Ina scroll.Cari makanan berasaskan korea yang boleh cod terus ke rumah. …

last miss period, tanda hamil jika period tak datang

Last Miss Period Penting untuk Bakal Ibu atau Ibu ingat

(Tarikh akhir haid) Last miss period ni selalunya doktor akan tanya jika kita pergi mendapatkan rawatan susulan di Klinik mahupun hospital bagi mengesahkan usia sebenar janin yang di kandung. Perlu diingatkan juga, para ibu yang pernah mengandung ataupun buat pertama kali mengandung. Tarikh last period ini amat penting kita ingat. Dulu semasa mengandungkan anak pertama, …

baby,Petua dapat baby boy

Kuat Betul Alahan…

Kandungan kali ke-4, alahan bukan biasa-biasa. Kuat sangat alahan kali ini iaitu kuat makan,kuat tidur dan mual sepanjang hari. Badan rasa letih jer tau. Alhamdulillah, semalam baru sahaja checkup di Klinik WYKO di kuantan. Repeat scan bagi mengesahkan samada betul ataupun tidak bahawa kandungan belum gugur. Sebagai ibu,naluri keibuan itu kuat yang mengatakan kandungan selamat.Alhamdulillah,syukur …

mudah bersalin,petua mengandung dan mudah bersalin

Ada lagi…

Tekak asyik nak makan jer. Rasa pahit jer mulut ni tau.Nak makan masam juga. Benda lain tak terliur pun, yang terliur sangat nak makan adalah mee berkuah dan tekak asyik nak makan pedas-pedas. Mengandung ea? Ohhh, haritu nampak kawan ni upload video anak-anak makan ramen.Esok juga,cari tau.Memang pedas,anak-anak menangis bila makan. Ramen keju jer,pedas tak …