beraya di kampung,duit raya dari kelab bloggerben ashaari,kbba9

Dapat Juga Sara Merasai Suasana Balik Kampung!

Syawal ke-4,akhirnya barulah tertunai hajat si sulung nak merasai suasana balik beraya di kampung.Nak rasai sendiri pengalaman harungi jalan jammed tu semua. Boleh pula terbabas bangun awal pagi,makanya bersiap dalam kereta sahaja lah.Hihihi..,mekap pun tak beria sangat.Sedih kita. Macam biasalah,tugasan isteri macam-macam.Nak kena siapkan anak-anak terlebih dahulu. Muka Ina ni sekarang tengah downtime peeling. 3 …

Pengalaman Menghadiri Event Parenting Blogger

Pengalaman Menghadiri Event sebagai Parenting Blogger | Alhamdulillah,macam mimpi sebenarnya bila dapat jemputan untuk menyertai event pelancaran supplemen tambahan kanak-kanak iaitu CHAMPS.  First time juga menggunakan mirrorless camera sebagai medium penting untuk snap photo dan rekod video.Biasanya kamera Ina hanyalah snap untuk produk review sahaja.Kali ni di event. Ina Oleh sebab event ini bersama anak-anak,makanya Ina dengan ini hanya menggenakan t-shirt sponsor sahaja iaitu dari ZY PYTO Trading.T-shirt berlengan panjang …

happy birthday,Nur Wardina Soffea,Amalan mudha bersalin

Flashback ! Happy Birthday Soffea. Suka Duka Mama Semasa Mengandung dan Berpantang

Assalamualaikum..   Happy Birthday Nur Wardina Soffea | Bila tarikh 18 April tiba,mula berlegar segala memori pada hari tersebut.Dan korang tau tak? Ina berjaya melahirkan baby perempuan yang comel pada tarikh tersebut.Alhamdulillah.. Diuji Sepanjang Mengandung Nak dijadikan cerita,sangat lah terganggu emosi ketika mengandungkan zuriat ke-2 ini.Fuhhhh~ panjang kan tarik nafas tuu. Kisahnya ni pun,silap-silap boleh …

mudah bersalin cara islam,petua mengadnung dan bersalin

Morning Sickness Sepanjang Mengandung dan Mudah Bersalin

Assalamualaikum Sejak mengikuti group ibu mengandung di facebook.SEmakin hari,semakin jelas kenangan semasa mengandungkan anak-anak.Moment indah bagi ibu-ibu adalah sewaktu mengandung.Tiba-tiba teringat amalan petua mudah bersalin ini. Kenangan Mengandung Syok weiii.Dari trimester pertama iaitu sebelum disahkan mengandung lagi Ina dah tau mengandung.Hihihi.Sebab utama ialah,tanda-tanda mengandung muncul terlebih dahulu sebelum pergi cek ke klinik.Hahaha~ Dasyat kan penangan …

petrosains kuantan,Play smart petrosains

Aktiviti Hujung Minggu di Petrosains Playsmart

Aktiviti pada hari Jumaat (semalam) bersama anak-anak di PETROSAINS,Kuantan.Bangun jer pagi,suami dah bagi tahu siap-siap dekat anak-anak (Sara,Soffea dan Furqan).Apalagi dorang niii,menjerit sakan lah.Ehehehe.. sesekali ajak pula ke tempat macam ni.Belajar sambil bermain.. Petrosains Playsmart,Kompleks Yayasan Pahang Sebenarnya ramai yang tak tahu akan kewujudan tempat ni.Termasuklah Ina sendiri tau.Hahaha~ Mana tidaknya,biasa weekend jer.Ajak anak-anak masuk …

ekzema,anak ekzema

Ohhh,EKZEMA anakku ini

Ohhh,EKZEMA anakku ini | Sungguh tak sangka,sebenarnya Sara anak sulung Ina yang kini berusia 7 tahun baru sahaja disahkan mempunyai penyakit kulit iaitu Ekzema. Sebenarnya,di usia 6 bulan lagi Sara sudah pun mempunyai alergik telur.Satu hari itu,ada benjolan semacam bisul yang timbul di permukaan kulit pada bahagian belakang leher Sara.Waktu itu,Ina tak kisah sangat lah.Kan.. …

pelajar sekolah,sekolah,sesi persekolahan darjah satu

Sara di Hari Pertama Persekolahan

Alhamdulillah.. hari ini sudah memasuki hari ke-2 sesi persekolahan Sara.Semalam kami (suami isteri) hantar Sara ke sekolah tepat jam 7.15pagi,hihih.Itupun sudah jam (sesak) jalan di depan perumahan berhampiran sekolah Sekolah Kebangsaan Pelindung,Kuantan. Berdebar sebenarnya Ina ni ha,sebab semalam adalah hari pertama juga Sara memasuki ke darjah satu.Risau sangat-sangat..,ehehe.Abah dia langsung tak de apa reaksi.Agaknya semua …

air terjun,pemandangan di air terjun,air terjun maran

Mandi-Manda di Air Terjun,Teladas Maran

Assalamualaikum.. Cerita dah basi ni,tetapi biarlah kan.Sebagai kenangan Ina bersama keluarga dan ipar duai.Suami Ina tak join sesi perkelahan kami ni oleh sebab sibuk dengan bekerja.Heehh.. Lokasi kami berkelah kali ini ialah di Air Terjun Teladas,Maran Pahang. Tersesat di Air Terjun Jerangkang Ini adalah pertama kali dalam hidup,pergi berkelah di Air Terjun yang boleh dikatakan …

susu untuk ibu menyusu,susu untuk ibu hamil,susu kambing untuk mengandung

Syoknyaa.. Penghantaran Pantas dengan LAZZ Delivery

Assalamualaikum.. Penghantaran Pantas Dengan LAZZ delivery | Sudah memasuki 2 tahun Ina menyusukan Furqan.Ehem,sebenarnya semasa mengandung lagi,sudah berniat ingin menyusukan anak sehingga 3 tahun usianya.Dan sehinggalah Furqan mencecah usia 2 tahun ketika entri ini di tulis,susu badan masih lagi banyak.Allah kabulkan jua hajat ina terdahulu,alhamdulillah.Rezeki anak masih ada.. Kenapa Perlu Berhenti menyusu? Ketika anak memerlukan.. …

trampoline,untuk anak anak suka melompat,dewasa workout

Bila Sofa mama patah,Mama Gantikan dengan Trampoline untuk anak-anak Melompat

Assalamualaikum.. Sejak kebelakangan ini,anak-anak semakin aktif.Tak larat dah melayan karenah mereka.Maklumlah mempunyai 3 orang anak.Kadang-kadang,stress juga.Dan terkini,sofa rumah pula yang patah.Adeii~ nak masuk tahun baru ni.Anak nak sekolah,boleh pula sofa patah. Di sebabkan anak-anak ina yang suka melompat ni.Makanya,ina belikan mereka trampoline.Ahaks!! Jimatlah sedikit duit. Semua boleh guna jika teringin nak melompat tu hah.Dewasa pun …