rod langsir kayu

Misi mencari Rod Langsir Kayu

“Siapa tak teringin nak buat rumah sendiri kan? Lagi lagi atas tanah sendiri. Baca tips dari Nas Nuri Construction, kontraktor bina rumah atas tanah sendiri.” Nas Nuri Construction Kisahnya,rumah dah jadi macam apa entah.Dengan langsir tercabut.Penangan dua orang anak ina yang itu..  (Soffea dan Furqan).Boleh migran weiii,bila mempunyai anak-anak yang masih kecil.Si kakak tu pula,Sara.Dia …

parenting blogger,cc cream guardian

Lemah Semangat

Assalamualaikum.. Selamat petang,harini kan.Tak tahu lah.Kenapa dan mengapa bila ON PC aje,ada jer nak update itu ini.Walhal sebenarnya,mission utama nak siapkan job di Instagram tu.Haihh!! Sejak dua menjak ni jugaklah,idea menulis tu akan datang petang.Pufffff~~ Serabut kan? Ermm.. Pelbagai idea nak menulis ni untuk blog kesayangan wp ku ini.Ahaks! Kisahnya pula.. suami tadi dia dah …

tips for kitchen renovation for a budget

TIPS for Kitchen Renovation with a Budget

There are many properties for sale in Malaysia, such as properties in Empire Damansara. However, buying a property can be unaffordable, especially for young working adults. Fret not, there are many ways you could revamp your house to make it more comfortable. This article will guide you through some tips for kitchen renovation with a …

jus beetroot,beetroot powder,minuman kesihatan

Minuman Seisi Keluarga Beetroot Powder JoyMix

Nak tanya lah korang yang selalu workout ataupun berzumba,berjogging atau sebaliknya.Adakah korang turut sama menjaga pemakanan sihat? Ermm,mesti janggal pula kan jogging dan workout gila-gila tetapi tak jaga pemakanan.Gila bunyi nya nihh. Tetapi bila korang dah rajin workout mahupun berjogging,secara automatiknya.Pemakanan juga korang akan turut terjaga. Seperti ina sendiri,walau  tak mengamalkan diet yang ketat.Tetapi adalah …

Bukan Mengandung dan Ada Yang Kecewa

  Assalamualaikum.. Sudah terjawab akhirnya.Kisahnya boleh baca di Sara nak baby lagi .  Agak lama juga ina mengalami kesakitan ini.Hampir 2 minggu juga..akhirnya dapat jawapan.Yang mana mampu membuatkan orang ramai terkejut. Ada Baby? Suspen tak kisahnya? Ehehehe.. Propa jer lebih tu.Huhuuh.. Smpai diri ina sendiri pun tertipu juga.Hahaha.. Adeiii! Patut Mr.Z kata bukan pregnant pun. …

profile blogger,portfolio blogger,contact me

Penulis Sepenuh Masa

Assalamualaikum .. Saya adalah owner kepada blog nurimanqhaisara.com ini. Agak bercelit lidah nak menyebut mahupun untuk mengingati blog ini., Betul tak korang? Ehh, alah.Jangan tipu .. baik jujur ​​k. Tapi bagi ina sendiri.Ia adalah satu-satunya blog yang boleh diibaratkan seperti nyawa ina sendiri.Ehehehe .. BLOG USIA Blog ni asalnya dari tahun 2013 lagi.Masa tu, memang …

Sepetang di Pusat Rekreasi Taman Bandar Indera Mahkota,Kuantan

Bagi korang yang tak biasa ke Taman Bandar Indera Mahkota,Kuantan Pahang.Bolehlah gunakan waze atau google maps dengan memasukkan lokasi “Taman Bandar Indera Mahkota”. Jika dari Beserah,mengambil masa lebih kurang 20 minit perjalanan. Dulu setiap weekend kami akan ke sini.Itu cerita semasa kami menjadi penduduk tetap di Indera Mahkota selama 5 tahun.Dan bila dah berpindah ke …

Tempat Paling WOW Waktu Malam Di Kuantan Bagi Keluarga

Assalamualaikum.. Agak lama tak menghirup udara malam di bandar Kuantan.Ehehehe… Seriously,rindu sangat nak jadi kelawar.Siang kami sekeluarga duk sahaja di rumah.Dan malam,kami aktif keluar lah.ehehehe.. Jarang dah keluar malam.Bukanlah sebab apa,dah penghujung bulan October.Faham-fahamlah,musim tengkujuh dia nak maii ler.Kerap hujan malam di Kuantan.bersiap siaga lah korang yee..  Nak  tau ke mana kami sekeluarga santai waktu …

Sara Nak Baby Lagi…

Berdasarkan perbualan mama dengan Sara tu.Korang rasa apa? Hihii.. Ina asyik nak tergelak jer dengan Sara tu tau.Macam excited nak ada adik lagi.Walhal bawah dia.dah ada adik 2 orang dah.Seorang perempuan (Soffea) dan Furqan yang bongsu. SERONOK USIK SARA  Dan sehingga hari ini.Sara tu,masih lagi tak percaya.Mengatakan di dalam perut ina ni ada baby.Hahaha.Walhal perut …

Perkembangan Baby 2 Tahun

  View this post on Instagram     beberapa hari yg lepas.. Muhammad Arif Furqan telah menyelamatkan 2 orang kakak nya. sangat kelakar.. situasi : Sara dan soffea menjerit di dalam bilik. Bila mama masuk bilik dan tengok,alahai anak. ulat besar saiz semut aje nakk.. menjerit.Macam nampak hantu🙄 Lastnya.. hero mama,si Furqan datang menolong 2 …