• kesihatan,  lifestyle,  parenting

    10 TIPS ANDA PERLU ELAK..JIKA INGIN MENGANDUNG..

    Alhamdulillah, hari ini ina nak share dengan korang TIPS mengenai Bagaimana nak Preggy cepat. Macam mana er? Adakah dengan cara bersama? Oh, TIDAK! Bukan ya, entri ini ina bagi 10 tips  untuk korang perlu ELAK jika Mahu pregnant lagi sekali ke atau buat kali PRTAMA. Hurmm.. artikel lain: CARA MENGESAN OVULASI I want pregnant Antara yang perlu dielakkan jika anda merancang ingin hamil :-   1.KAFEIN   cafein Kurangkan pengambilan kafein, kerana kadar pengambilan kafein yang tinggi boleh mengurang kesuburan wanita. 2. DADAH / UBAT-UBATAN SINTETIK   ubat ubatan Sesetangah pil penahan sakit dan antibiotik boleh menurunkan kadar kesuburan. Dapatkan nasihat doktor sebelum anda mengambil sebarang ubat jika anda merancang ingin…

  • parenting

    Baby Laundry Detergent : selamat untuk Baby dan Kulit sensitif

      excited budak kecil nii Haritu selamat landing barang ni dekat ina.Alhamdulillah.. tak sangka pula.Barang ni sampai jam 2petang, abang citylink siap hon lagi tuu.Dari dapur ina berlari tau, punya excited ni.Rupanya, sempat suami p sambut barang ni (sebelum masuk kerja) dengan abang citylink. Tadaa! Baby Laundry Deteargent by CHOMEL Baby Deteargant By Chomel ialah satu Baby Laundry  Deteargant ialah produk pencuci pakaian yang BEBAS penggunaan SLS,Parabens,fragrances,dyes,Chlorine,solvent,DEA,farmaldehyde carriers ,ammonia, bahan pemutih pakaian. Hypoallergenic deteargent Pencuci ini amat halus dan berbuih.(Hypoallergenic) Tidak menyebabkan kegatalan kulit apabila terkena. Alhamdulillah, kebiasaannya, jika ina menggunakan sebarang peluntur pakaian..dan jika kulit ina terkena.Kulit akan terasa gatal dan pedih.. Mudah terurai Salah satu produk yang mesra…

  • lifestyle,  parenting

    Pengalaman : 16 tanda Mengandung Baby boy

    Assalamualaikum..dan salam jumaat. Harini ina nak share pengalaman mengandung baby boy.Entri lama ina pernah tulis ciri ciri mengandung baby boy..tapi kali ini ina dah merasai macam mana dan simptom mengandungkan baby boy ni.. check it out …(tehwhwhe..speaking) Simptom atau tanda ina sedang mengandung baby boy: (lain orang,lain tanda) Alahan atau morning sickness langsung takde.Kecuali semasa memberus gigi je ade rasa loya.Loya tu tangkap di perut dan buatkan badan jadi lembik.Menggigil perut selepas muntah.. Muka ina masa ni jerawat pasir banyak tumbuh sekitar wajah. Penampilan: Ina suka melaram.Pakai shawl belit sana belit sini bila ootd.. mekap memang tak tinggal mengandung yg ke 3 nie berbanding no 2 comot je. Pemalas: Okay..yang…