• lifestyle,  parenting,  pengalaman mengandung

    Sebab Kenapa Aku Serik Mengandung

    Hmm…bila tertengok status rakan-rakan yang melintas di wall facebook.., orang duk timang baby.Terdetik pula di hati Ina nak juga.Ehehehe..Rasanya,itu semua fitrah wanita dan juga seorang ibu. Haihh..bila di fikirkan,eh.Seronoknya.Dapat main baby..yang masih berbau harum lagi tu.Fresh dari perut baru keluar. Pastu pula bau muntah..sedap ape.. ehehehe. Masham masham.. hahaha. Kemaruk sangat kan nak ada baby ina ni.Walhal si bongsu baru nak memasuki 2 tahun.hikhikhik.. Jarak Antara Anak-anak Yang pertama dengan nombor 2 jarak lebih kurang 3 tahun, Soffea dengan Furqan pula jarak setahun seorang.Ehehehe..Terbabas,dan boleh pula tersubur masa tu.Mungkin juga,masa tu ina tak makan dah segala jamu yang ina amalkan sejak bersalinkan anak pertama.¬† Jamu yang Ina amalkan dahulu,jamu kampung.Saiz…

  • lifestyle,  parenting,  pengalaman mengandung

    Selamat Ulang Tahun Kelahiran Soffea yang ke 3

    Hari ini ialah ulang tahun kelahiran Nur Wardina Soffea.Banyak pula kenangan yang berlalu di timeline Facebook  Ina ni. Di atas itu,Ina screenshot  Akaun laman sosial Ina sendiri.Entri ini Ina nak flashback memory lahhBanyak betul kenangan pahit manis sewaktu mengandungkan Soffea sehinggalah semasa berpantang.Mungkin Ujian ini menandakan Allah begitu sayangkan Ina. TEMPOH MENGANDUNGKAN SOFFEA PENUH DENGAN DRAMA AIRMATA Sangat sensitif semasa mengandungkan Soffea ni tau.Memang ratu airmata betul Ina ni tau.Hahahaha..Mana taknya, tak dapat apa yang ina inginkan,menangis la penyelesaiannya.Ehehehe. Sehinggalah dapat apa yang ina nak kan itu..( mengidam)Suami tegur sikit pun,sudah berlinangan airmata ni tau.Hahaha..bila teringatkan kembali.Ya Allah..apa lah Ina ni.Benda kecil pun,boleh jadi besar.Tetapi ini semua pembawakan budak sahaja.Selepas…

  • lifestyle,  pengalaman mengandung

    Pengalaman::: Mengandung Kali Ke 3 (Trimester 1)

    Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu.Entri kali ini nak share kisah / pengalaman ina semasa mengandungkan Furqan sepanjang 37minggu 6hari.. (acacacah retis kan?? Tapi takpelah,nak jugak citaa.Supaya ina boleh refer semula kalo dah lupa pengalaman ..kot2 dah lupa..ibarat buku biodata la niii). Okay.. ¬†sepanjang mengandung ni.Memang tak macam mengandung.Alahan memang takde..alhamdulillah..(sampaikan sepupu suami tegur..kata “ohh ..sedap ina mengandung..kalo kak nak gak mengandung gini..tiap tahun pun takpe..Ina?? Senyum meleret jee.Dalam hati?? Emm..2 anak sblm ni..,alahan sangat teruk..kali ni alhamdulillah.Syukur sangat).Semasa berus gigi..barulah ade loya..(terdetik dalam hati ni..ehh,betul ke ni aku preggy erk..)kadang tu, ina siap berlari masuk toilet p berus gigi (sebab doktor cakap, kalo masih loya loya ni..baby masih ada).. kadang…