• beauty,  lifestyle,  Review/Sponsor

    Gel Mandian Enchaunteur PARIS ADORE Yang Menenangkan

    Assalamualaikum.. Wangian berupaya menghidupkan suasana dan menenangkan jiwa. Menikmati belaian lembut sewaktu mandi bagi menghilangkan tekanan dan kesibukan sepanjang hari, merupakan rutin harian yang wajib diamalkan para wanita. Sebaik sahaja anda menjejakkan kaki di bawah pancuran bilik mandi, sentuhan gel mandian beserta wangian yang menyerap lembut memberikan ketenangan minda dan jiwa menjadikan setiap saat waktu bermanja dan bersendiri yang paling menyenangkan. Apakah yang membuatkan masa mandian itu mewah? Memilih gel mandian yang sesuai merupakan faktor utama, dan yang menjadikanya lebih menarik adalah menggunakan gel mandian yang diadun dengan wangian mempesona. Bayangkan perasaan tenang yang menyusup masuk disaat pintu bilik mandi tertutup rapat, dan bila pancuran air suam yang mengalir mengembalikan…

  • Review/Sponsor

    Penjagaan Harian Bagi Kulit Sensitif

    Bulan lepas anak sulung Ina disahkan mempunyai Ekzema.Sedih pula rasa..kesian sangat.Asyik menggaru sahaja.Banyak aspek kena jaga bila dah ada Ekzema ini. Ekzema Korang tau tak Ekzema tu ape? Untuk pengetahuan korang,Ekzema adalah sejenis penyakit kulit kondisi kulit yang kering dan gatal yang di sesuatu masa mengakibatkan lebih kurang 15 dan 20 peratus kanak-kanak. Anak-anak Berkulit Sensitif Okay,bila dah ada ekzema ni.Ina memang kena ekstra penjagaan terhadap anak sulung Ina iaitu Sara yang kini berusia 6 tahun.Anak Ina 2 orang lagi,Soffea (3tahun) dan Furqan (1 tahun 7bulan) turut mengalami kulit sensitif.Perlu di titik beratkan ialah melalui penggunaan sabun basuh pakaian,penjagaan diri seperti sanitizer dan sabun cucian tangan.   Punca masih tidak diketahui…

  • parenting,  Review/Sponsor

    CARRIE JUNIOR FUNTIME WIPES BERI KESEGARAN UNTUK ANAK

    KELEMBAPAN TERBAIK UNTUK RASA SEGAR DAN BERSIH SEPANJANG WAKTU   Permulaan yang baik ke arah kehidupan yang sihat dan bersih bermula dengan memupuk amalan kebersihan sejak kecil. Amalan yang baik adalah dengan memastikan tangan sentiasa bersih sepanjang masa namun akan ada keadaan dimana air dan sabun tangan sukar diperolehi. Apakah yang akan anda lakukan bila berhadapan situasi seperti ini? Pada saat ini, tisu basah amat berguna untuk ibu bapa dan kanak-kanak. Carrie Junior, sebuah rangkaian kelengkapan diri kanak-kanak yang telah berada di pasaran selama 19 tahun dan menjadi jenama utama penjagaan diri kanak-kanak di Malaysia memperkenalkan Carrie Junior Funtime Wipes.   Sesuai untuk keluarga dan kanak-kanak, Carrie Junior Funtime Wipes…

  • kesihatan,  Review/Sponsor

    FOLLOW ME: EKSTRAK TEH HIJAU DAN SAKURA SESUAI BAGI RAMBUT KERINTING Dan HUJUNG BERCABANG

    Syampu Teh Hijau ini diperkaya dengan Vitamin C dan E untuk memberikan perlindungan kepada folikel rambut dan pada masa yang sama memastikan rambut anda sentiasa licin dan lembut. Polyphenol (sejenis sebatian semula jadi yang didapati dalam ekstrak Teh Hijau) membantu mengekalkan kulit kepala yang sihat; manakala gabungan pelbagai ekstrak tumbuhan semula jadi bersama antioksida yang terdapat di dalam ekstrak Teh Hijau melindungi rambut kepada radikal bebas untuk mengukuhkan lagi akar rambut serta menggalakkan pertumbuhan rambut dan mencegah penipisan rambut. Hari itu, ina masuk pasaraya NIRWANA..Lagi 15minit nak tutup pasaraya tersebut..Mujurlah tekaan ina betul.. ehehehe.Wangi betul. Kalau nak tau,sikap  ina memang suka beli barang ikut suka aje nak capai mana satu..Nasib…

  • lifestyle,  Review/Sponsor

    BOTANIC SUPERFOOD by LYNNITY

          healtier life         actually i dont have time for breakfast with heavy breakfast like nasi lemak, and that can make my body tired and fatigued can hurt my time as a housewife who now has 3 growing children. I hold on to the saying, that time is so precious. But at the same time I need energy for my daily life.   fruits and vegetables         I understand, for a healthier life we ​​have to eat food according to a food pyramid such as fruits and vegetables. But do you want to eat too much fruit? 1 kilo of apple? 1…

  • Review/Sponsor

    Botanic Juice – For Weight Management , Anti Oxidant and Detox

    Rough skin, freckles, sunburn, Obesity, digestive problems and other health problems often occur in the human body. This is because the body is never thrown away Toxic . So the impression of any harm is like the above. But, do you know that a body has never been detoxed will have a more serious problem ?? especially .. colon cancer. Must be scared right?   Lynnity (Let the Farm be your Pharmacy) began with the belief that plant is the best way to support good health and the desire to discover the planet’s wealth of super foods and share them with everyone. That spirit of entrepreneurship and the mission to…

  • Review/Sponsor

    JULIE’S BISCUIT yang sangat sedap!

    Julies Biscuit alkisahnya.. satu hari tu, ina silap tengok masa.Nak dijadikan cerita..Jam 11 Pagi  ina sudah keluar dari rumah bagi mengambil anak sulong yang bersekolah Tadika PASTI Al Hidayah,Kuantan. Waktu sebenar pulang ialah jam 12 Tengahari. Adoiii! memang masak la menunggu dalam kereta.Time ni pula, lupa nak topup prepaid..kalau tidak, ina dah buat Live.Ekekekeke..Bajet je kan?? Tapi memang betul pun,,semenjak melanggan plan Unlimited UMOBILE laa..jadi seakan ketagih Je nak Live..hahahaha… (Tapi kadang tu ina selalu buat Tutorial untuk wajah dan massage aje)Yang tutorial massage wajah tu..boleh tengok di Akaun Instagram ina (@azlina6861).Youtube dia, sudah ada. Okay..berbalik tajuk entri di atas itu, sambil menanti anak.Ina sempat la makan biskut Julie’s (Choco…

  • cctvkuantan,  Review/Sponsor

    Lengkapi Kediaman/Premis Anda dengan CCTV

    Pemasangan alat alarm system,cctv di Kuantan |Kecurian,pecah masuk kedai atau rumah sering kita takutkan hal ini terjadi.Bagi sesetengah pihak pula tidak ambil peduli mengenai kes kes sebegini.Maklumlah, tidak berlaku lagi.Seeloknya, haruslah mencegah daripada berlaku. Artikel kali ini, berkisarkan alat cctv (Closed Circuit Television )iaitu alat perakam bagi memantau lokasi rumah,pejabat,kilang,stesyen minyak ,premis kedai mahupun gudang.Apa yang menariknya, CCTV ini boleh terus dipantau melalui smartphone bagi mereka yang tidak berada di lokasi premis/kediaman secara LIVE.  Kamera.( CCTV ) Kamera berfungsi untuk menangkap atau mengambil gambar dan diubah menjadi isyarat elektrik. yang dipasang di kawasan / tempat yang diperhatikan, Dalam fungsi kamera boleh dikategorikan mengikut keperluan dan keinginan seperti: Standard, kubah, lubang…