Guardian CC CREAM (Water Based) Dengan SPF 50 UVB

Assalamualaikum.. Heyy,sesekali bercakap pasal beauty lah pula.Asyik parenting jer kan? Hehh…,jemu dek korang nanti.Silap-silap muntah hijau dah.Ehehehe..Okay,baiklah.Entri kali ini nak tunjuk kat korang satu Sun Protection Factor (SPF) juga bertindak sebagai CC cream yang baru jer cuba beberapa kali pakai.Bhaya tau kalau tak lindung kulit dengan krim spf..kesan jangka panjang ialah kanser kulit manakala jangka …

Grand Continental Hotel > Kuala Terengganu

Sesudah kami pulang dari majlis sambut menantu di BERA pada hari sabtu lepas.Kebetulan sangat, adik bongsu pula ada sesi temuduga di Marang.Hajat di hati, kami memang ingin pergi balik hari sahaja. Entah bagaimana, kakak ina yang dari Johor itu pulang..bagi menghantar adik ke Marang ,Terengganu.Kami laki bini, memang sudah tidak mahu pergi.Sebab sudah ada yang …

BIO ESSENCE – BIRD NEST + Peptides (Personal REVIEW)

Alhamdulillah,harini nak share feedback ina guna Bird Nest dari bio essence iaitu krim malam yang mempunyai kolagen dan kadungan peptide.Termasuk harini,sudah 10hari gunapakai Overnight Mask Bird Nest.Kesan dia Woow! sangat. ehehehe. Awal bulan ina ke The Store Kuantan,berpusing jugak la dalam tu.Agak lama duduk bertapa,rambang mata nak beli mana satu bagi masalah ina yang kulit …

FOUNDATION MAYBELINE DREAM SATIN SKIN (PERSONAL REVIEW)

pengguna maybeline foundation dari 2011 Opps! jangan panik. Itu gambar masa ina bujang dulu.Sekarang dah beranak pinak dah. foundation maybeline satin skin kod cerah Alkisahnya selepas massage wajah tadi selepas mandi, nak pakai foundation lah.Baru terfikir nak update entri tentang foundation MAYBELINE. Foundation ni start ina gunapakai dari zaman bujang lagi tau,masa (ehh,ni jangan silap …

KEREPEK PISANG ..Kerepek RANGUP AURA

yay! KEREPEK Pisang Rangup.. Insyallah,memang tidak menyesal beli. PISANG yang digunakan LAIN DARI LAIN Ia menggunakan Pisang Abu,bukan pisang pisang biasa yang digunakan oleh pengusaha kerepek lain.Ini adalah salah satu trademark kepada perniagaan kerepek pisang AURA BENUA.Sudah pasti  mencipta kelainan kepada pelanggan.Rasa lemak lemak macam tu.. tidak masin.Tidak lemau, kerana ianya di buat pada setiap …