• beauty,  lifestyle,  review

    Guardian CC CREAM (Water Based) Dengan SPF 50 UVB

    Assalamualaikum.. Heyy,sesekali bercakap pasal beauty lah pula.Asyik parenting jer kan? Hehh…,jemu dek korang nanti.Silap-silap muntah hijau dah.Ehehehe..Okay,baiklah.Entri kali ini nak tunjuk kat korang satu Sun Protection Factor (SPF) juga bertindak sebagai CC cream yang baru jer cuba beberapa kali pakai.Bhaya tau kalau tak lindung kulit dengan krim spf..kesan jangka panjang ialah kanser kulit manakala jangka pendek,terjadinya jeragat..Huhuhuhu.Jom baca dulu entri ni. Haritu nak cari krim SPF jer kat guardian.Tup-tup terjumpa yang ni.Kebetulan yang sedia guna tu,buat kulit berminyak.Terus lah tanpa rasa ragu,ambil dan bayar di kaunter.  SPF 50 PROTECTION FROM UVB  Dalam banyak-banyak krim SPF yang ina pernah gunakan.Ini kali tersangat selesa.Sebab salah satunya ia tidak membuatkan kulit wajah ina…

  • grand continental hotel,  kuala terengganu,  review

    Grand Continental Hotel > Kuala Terengganu

    Sesudah kami pulang dari majlis sambut menantu di BERA pada hari sabtu lepas.Kebetulan sangat, adik bongsu pula ada sesi temuduga di Marang.Hajat di hati, kami memang ingin pergi balik hari sahaja. Entah bagaimana, kakak ina yang dari Johor itu pulang..bagi menghantar adik ke Marang ,Terengganu.Kami laki bini, memang sudah tidak mahu pergi.Sebab sudah ada yang hantar.Hendak dijadikan cerita, Alhamdulillah..suami ina terus cakap. Jom lah,, besok kita pergi ke Kuala Terengganu ya.. Dalam hati ina ( emm,yealah tuh.. propa aje lebihh..) TEMPAHAN BILIK HOTEL MELALUI EXPEDIA.COM.MY Keesokan harinya, kami bersiap dahulu.Last minit, baru google …cari hotel area Terengganu.Kami daftar di Expedia.com.my .Sebelum ni, kami suka menginap di homestay aja jika travel ke…

  • beauty,  review

    BIO ESSENCE – BIRD NEST + Peptides (Personal REVIEW)

    Alhamdulillah,harini nak share feedback ina guna Bird Nest dari bio essence iaitu krim malam yang mempunyai kolagen dan kadungan peptide.Termasuk harini,sudah 10hari gunapakai Overnight Mask Bird Nest.Kesan dia Woow! sangat. ehehehe. Awal bulan ina ke The Store Kuantan,berpusing jugak la dalam tu.Agak lama duduk bertapa,rambang mata nak beli mana satu bagi masalah ina yang kulit wajah kombinasi (certain area berminyak,berkulit kering di bahagian dahi dan dagu). Pada mulanya ina nak ambil set local product.Bila di fikir,rasa macam rugi ni kalo tak berkesan pada wajah.Dah penat pusing kat dalam tu,akhirnya mata ina terpaku melihat Di rak Bio Essence. bio-essence Ada juga item terbaru dari bio essence iaitu tanaka (botol pink).Tetapi ina…

  • beauty,  Maybeline,  review

    FOUNDATION MAYBELINE DREAM SATIN SKIN (PERSONAL REVIEW)

    pengguna maybeline foundation dari 2011 Opps! jangan panik. Itu gambar masa ina bujang dulu.Sekarang dah beranak pinak dah. foundation maybeline satin skin kod cerah Alkisahnya selepas massage wajah tadi selepas mandi, nak pakai foundation lah.Baru terfikir nak update entri tentang foundation MAYBELINE. Foundation ni start ina gunapakai dari zaman bujang lagi tau,masa (ehh,ni jangan silap faham tau.. maksud ina bukan guna foundation tak habis habis lagi sampai 2017…no no no ) tu bekerja di kedai tayar.Penampilan memang kena jaga lah,sebabnya berhadapan dengan orang ramai. Psst! dengan foundation ni jugak la, ina pikat Mr Z tu..hahahaha..sekarang dah jadi suami isteri pun.Sehinggalah sekarang 2017, ina tetap menggunakan produk MAYBELINE. Untuk foundation ni…

  • kerepek,  makanan,  review

    KEREPEK PISANG ..Kerepek RANGUP AURA

    yay! KEREPEK Pisang Rangup.. Insyallah,memang tidak menyesal beli. PISANG yang digunakan LAIN DARI LAIN Ia menggunakan Pisang Abu,bukan pisang pisang biasa yang digunakan oleh pengusaha kerepek lain.Ini adalah salah satu trademark kepada perniagaan kerepek pisang AURA BENUA.Sudah pasti  mencipta kelainan kepada pelanggan.Rasa lemak lemak macam tu.. tidak masin.Tidak lemau, kerana ianya di buat pada setiap hari . kerepek AURA BENUA Ia RANGUP FRESH! 100% Homemade Bukan produk dari KILANG Semestinya produk dari BUMIPUTRA HALAL  apa tunggu lagi.. JOM la beli.. ehhh,jangan beli satu jee..sebab nanti menyesal tau Tak Sedar duduk kunyah depan tV..tup tup tinggal BALANG kosong je.. Makan satu..nak lagi..lagi..dan lagi. Bagi sesiapa yang mengidam kerepek, takpayah tunggu raya..Terus…

error: Content is protected !!