• depan sekolah menengah sura ujung Dungun
    travel

    Jalan-Jalan Ke Dungun

    Dungun pulak ker? Suka-suka pergi jalan ke Dungun tanpa planning.Asalnya suami nak bawa weekend tu pusing bandar Kuantan jer.Tengok wayang dan shopping sikit-sikit. Macam biasa,dah bosan kan.Asyiik itu saja aktiviti kami sekeluarga.Pujuk suami cakap nak berjalan jauh sikit.Balik hari pun takpe ke Kuala Terengganu ni.Terus suami cakap,ON.Apalagi,macam lipas kudung packing baju-baju ni semua.Hahahaha.Maklumlah,minggu satu lagi tu suami outstation.Jadinya, dia redeem awal-awal short vacay kami sekeluarga. Minggu lepas punya cerita okay.Hahahaha.. malas nak update blog lah katakan.Sebab mouse rosak,lagipun tidur umah mak lagi.Malas nak serabut kepala.Kiranya berehat betul Ina masa tu..heeee Plan Berubah ke Dungun Dari rumah memang nak ke Kuala Terengganu.Hihihi..tiba-tiba berubah plan apabila sampai ke traffic light Dungun.Ahaks! Adeii,cepat…

  • lifestyle,  travel

    Jom Terbang Bersama Malindo Air

    Assalamualaikum dan salam sejahtera korang.Yeehuuu! Jom Naik Malindo Air. Musim cuti sudah tiba….mahu ke mana ea? Mesti benda ni yang korang duk fikir-fikir kan?. Lagi pulak kalau dapat cuti panjang sikit, mesti nak panjang langkah jugak kan? Tehehehe..nak naik flight la..nak pergi tempat jauh sikit la..boleh la expand the horizons kata orang.. Okay, bercakap pasal flight, Ina nak share sedikit maklumat pasal Malindo Air. Selalu kita dengar airlines macam Malaysia Airlines (MAS) atau AirAsia je kan? Tapi kita pun ada Malindo Air jugak yang beroperasi di Malaysia. Apa sebenarnya Malindo Air ni?   Malindo Air Malindo Air ni sebenarnya adalah airline tambang murah yang merupakan hasil kerjasama dua negara jiran…