Slot Akasia TV3 ( KAMAR KAMARIAH )

Sinopsis Cerita Kamar Kamariah Mengisahkan seorang wanita(GRO) dianiayai oleh sahabatnya dengan memasukkan dadah ke dalam minuman Kamariah semasa dia berada di kelab disko.Maka bermulalah peristiwa hitam berlaku keatas dirinya. Kamariah dijodohkan oleh keluarganya dengan seorang lelaki alim Murad lakonan dari Fizz Fairuz.Murad dikenali sebagai seorang pemuda yang baik dan alim didalam kampungnya.Pada mulanya,bapa Kamariah tidak …

MAjlis graduasi pra sekolah,pra sekolah graduasi

Majlis Graduasi Pra Sekolah (SARA) di S.K Pelindung

Assalamualaikum… Aktiviti kami pada hari ini ialah menghadiri majlis Graduasi Pra-Sekolah Sara di Sekolah Pelindung,Kuantan.Alhamdulillah, selesai.Walau ada pelbagai drama daripada Sara dan si bongsu kami (Furqan). Jika ikutkan hari ini,kami sekeluarga berangkat ke Melaka bagi percutian yang ditaja (atas tiket blogger) oleh homestay Durian Tunggal. Tetapi kami memilih korbankan tiket Free tersebut,demi anak kesayangan kami …

Doa Murah Rezeki

Bismillahirahmanirrahim Assalamualaikum..selamat pagi.Jom aminkan beramai – ramai doa ini.. DOA DMURAHKAN REZEKi “Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga …

AWAS!! PETANDA KANSER PROSTAT

Assalamualaikum.. pagi tadi terbaca status kawan di alam maya fesbuk berkenaan kanser prostat.. Ya allah.Takut pula bila membacanya.. Lelaki pun tidak terlepas dengan penyakit NO 1 ini.. okay.Kupasannya boleh baca entri dibawah. PROSTAT   Menurut Dr. Tan Khon Eu, Pakar Pembedahan Am Pusat Perubatan Kelana Jaya (KJMC), prostat adalah kelenjar yang bersaiz sebesar kacang walnut …

MUNTAH MUNTAH : baby 5bulan nii

assalamualaikum…haii.Selamat petang..dah makan ke? Harini masa sangatlah padat.Pagi pergi ke klinik…appointment muhammad Arif Furqan. Nasib la pergi dengan suami,kalau tidak.. tatau la boleh handle ke yang sorang lagi niii (soffea). Sambil-sambil jumpa nurse semasa rawatan baby tu..(selesai cucuk,timbang berat arif 7.2kg) .Sempat lah tanyakan nurse mengenai perancang Depo. MUNTAH MUNTAHIya lahhh,siapa tidak risau kan.Inject peramcang …

Tips: Kehamilan ( Elak Bayi Besar dari Kandungan Sebenar)

Cara elak bayi besar dari usia kandungan: ✔Penjagaan dan pemakanan adalah sangat penting semasa hamil ✔Kesihatan ibu hamil perlu dipantau setiap bulan ✔Ibu perlu menjaga pemakanan – kurangkan pengambilan makanan yang tinggi karbohidrat, gula dan berlemak ✔Merawat sebarang penyakit yang dihidapi ibu seperti kencing manis, darah tinggi etc. ✔Memantau pertumbuhan bayi setiap bulan

PETUA: RAWAT GHOUT

petua & air rawatan utk penyakit Gout  □■ gout Saya berpengalaman 10 tahun mengidap gaut. Saya tak mampu solat dengan sempurna kerana lutut bengkak dan tak boleh dibengkokkan. Saudara saya beri kapsul Gout dari Amerika..! Saya minum 2 hari, sakitnya cuma berkurang sedikit saja. Dengan izin Allah swt saya ditemukan  dengan orang Lamongan, umurnya 110 …

Churp Churp

Setelah sekian lama  tak jenguk  churp churp.Alhamdulillah…,semalam baru sempat intai akaun churp churp tetiba.Pelik la kan. Sebab ape boleh naik earning .. Ohhh..rupanya baru la duk teringat.Bulan februari tempohari join Contest ‘Playboy perfume’ yang meraikan sempena bulan Valentine.Tak menang pun,tapi dapatlah earning RM 5 untuk 2 keping gambar kat instagram.. Next time,nak lagi join. Tapi …

ASUS banyak berjasa..

6 tahun yang lalu.., ini lah laptop yang aii duk online isi kerja kosong ‘SPA8’,Jobmalaysia ..Opps, lupa nak cite..  aii ni sebenarnya buta IT,memang buta IT laa..sungguh buta IT.Email pun cik hubby yang create akaun.. Facebook pun sama. Dulu zaman aii , internet tak meluas langsung.Takde whatsapp, wechat ke twitter.Yang popular dulu ialah MYSPACE,Pastu maxis …