• lifestyle,  Uncategorized

    Slot Akasia TV3 ( KAMAR KAMARIAH )

    Sinopsis Cerita Kamar Kamariah Mengisahkan seorang wanita(GRO) dianiayai oleh sahabatnya dengan memasukkan dadah ke dalam minuman Kamariah semasa dia berada di kelab disko.Maka bermulalah peristiwa hitam berlaku keatas dirinya. Kamariah dijodohkan oleh keluarganya dengan seorang lelaki alim Murad lakonan dari Fizz Fairuz.Murad dikenali sebagai seorang pemuda yang baik dan alim didalam kampungnya.Pada mulanya,bapa Kamariah tidak bersetuju dengan menjodohkan anaknya Kamariah dengan Murad.Murad digelar pemuda liar,walau bagaimanapun ibu Kamariah mengatakan Murad telah insaf. Sebenarnya, Murad masih terlibat dengan kegiatan maksiat dan jenayah di Kuala Lumpur. Dia hanya mengaburi mata ibunya, Hafsah (Ku Faridah) dengan mengahwini Kamariah. Di depan Hafsah, dia seorang anak yang baik. Satu hari, Murad terkejut apabilan kepulangannya disambut…

  • MAjlis graduasi pra sekolah,pra sekolah graduasi
    Uncategorized

    Majlis Graduasi Pra Sekolah (SARA) di S.K Pelindung

    Assalamualaikum… Aktiviti kami pada hari ini ialah menghadiri majlis Graduasi Pra-Sekolah Sara di Sekolah Pelindung,Kuantan.Alhamdulillah, selesai.Walau ada pelbagai drama daripada Sara dan si bongsu kami (Furqan). Jika ikutkan hari ini,kami sekeluarga berangkat ke Melaka bagi percutian yang ditaja (atas tiket blogger) oleh homestay Durian Tunggal. Tetapi kami memilih korbankan tiket Free tersebut,demi anak kesayangan kami iaitu Sara.Walau seedikit kecewa,jika tidak weekend ini ingin celebrate birthday mama di Melaka.Apakan daya,allah maha merancang..     Tepat jam 8.00 pagi,kami tiba di perkarangan sekolah Pelindung.Eheheh..Double parking,tapi tidak menyusahkan orang lain. Kami bertiga sahaja iaitu (Ina,Sara dan Soffea) . Suami dan Furqan, masih di rumah lagi.Sebab yang bongsu tu,jika tidak cukup tidur.Dikhuatiri akan meragam…

  • Uncategorized

    Doa Murah Rezeki

    Bismillahirahmanirrahim Assalamualaikum..selamat pagi.Jom aminkan beramai – ramai doa ini.. DOA DMURAHKAN REZEKi “Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat…

  • Uncategorized

    AWAS!! PETANDA KANSER PROSTAT

    Assalamualaikum.. pagi tadi terbaca status kawan di alam maya fesbuk berkenaan kanser prostat.. Ya allah.Takut pula bila membacanya.. Lelaki pun tidak terlepas dengan penyakit NO 1 ini.. okay.Kupasannya boleh baca entri dibawah. PROSTAT   Menurut Dr. Tan Khon Eu, Pakar Pembedahan Am Pusat Perubatan Kelana Jaya (KJMC), prostat adalah kelenjar yang bersaiz sebesar kacang walnut yang terletak di pangkal pundi kencing golongan lelaki & mengelilingi salur kencing atau dikenali sebagai urethra. Prostat berfungsi menghasilkan cecair beralkali untuk air mani. Kelenjar prostat juga tidak berbeza seperti kelenjar lain yang berisiko menghadapi penyakit & masalah tertentu.  Antara penyakit & masalah utamanya ialah Benign Prostatic Hyperplasia atau Pembesaran Kelenjar Prostat & Kanser Prostat…

  • Uncategorized

    MUNTAH MUNTAH : baby 5bulan nii

    assalamualaikum…haii.Selamat petang..dah makan ke? Harini masa sangatlah padat.Pagi pergi ke klinik…appointment muhammad Arif Furqan. Nasib la pergi dengan suami,kalau tidak.. tatau la boleh handle ke yang sorang lagi niii (soffea). Sambil-sambil jumpa nurse semasa rawatan baby tu..(selesai cucuk,timbang berat arif 7.2kg) .Sempat lah tanyakan nurse mengenai perancang Depo. MUNTAH MUNTAHIya lahhh,siapa tidak risau kan.Inject peramcang sudah.Makan Makjun pun sudah niii.. Baby baru 5bulan tapi dah loya tekak.Tapi masa memberus gigi ajelahh.. Terus isi borang,pergi ke mkmal untuk cek urin.Berdebar sangat nak tunggu result waktu tuu.. perasaan.Muka dah pucat,tiada darah kalau ditoreh nii..heee.. Alhamdulillah,,ujian masih Negatif (-ve) upt.. Okay..debaran sudah habis.Kalau tidak,nak meroti pun tidak senang tau.. asyik mikirkan masalah ini.…

  • Uncategorized

    Dalam diam yaa..meter nuffnang naik Eh..RM 17.++ pun duit jugak tau..lama dah tak berblog. Lepasni kena laaa aktifkan blog bersawang nii. Kebetulan harini cuti niaga roti…bole la up status **pst..jom kawan2 klik iklan yg ade di sidebar blog ina. Ina doakan..semoga anda murah rezeki serta bahagia dunia akhirat

  • Uncategorized

    Tips: Kehamilan ( Elak Bayi Besar dari Kandungan Sebenar)

    Cara elak bayi besar dari usia kandungan: ✔Penjagaan dan pemakanan adalah sangat penting semasa hamil ✔Kesihatan ibu hamil perlu dipantau setiap bulan ✔Ibu perlu menjaga pemakanan – kurangkan pengambilan makanan yang tinggi karbohidrat, gula dan berlemak ✔Merawat sebarang penyakit yang dihidapi ibu seperti kencing manis, darah tinggi etc. ✔Memantau pertumbuhan bayi setiap bulan

  • Uncategorized

    PETUA: RAWAT GHOUT

    petua & air rawatan utk penyakit Gout  □■ gout Saya berpengalaman 10 tahun mengidap gaut. Saya tak mampu solat dengan sempurna kerana lutut bengkak dan tak boleh dibengkokkan. Saudara saya beri kapsul Gout dari Amerika..! Saya minum 2 hari, sakitnya cuma berkurang sedikit saja. Dengan izin Allah swt saya ditemukan  dengan orang Lamongan, umurnya 110 tahun, masih gagah, anaknya yang umur 90 tahun kelihatan lebih tua darinya. Dia tanya saya, “Sakit apa ya..?” Saya jawab, “Gout Pak..!” “Cuba cari sebiji nanas yang masak dan satu batang lobak putih kira-kira 250 gram. Dikisar dan tambah 3 biji buah keras. Jadikan minuman Jus lalu diminum sekaligus..!” Katanya. “Berapa kali minumnya..?” Tanya saya…

  • Uncategorized

    Churp Churp

    Setelah sekian lama  tak jenguk  churp churp.Alhamdulillah…,semalam baru sempat intai akaun churp churp tetiba.Pelik la kan. Sebab ape boleh naik earning .. Ohhh..rupanya baru la duk teringat.Bulan februari tempohari join Contest ‘Playboy perfume’ yang meraikan sempena bulan Valentine.Tak menang pun,tapi dapatlah earning RM 5 untuk 2 keping gambar kat instagram.. Next time,nak lagi join. Tapi banyak ketinggaln laa..

  • Uncategorized

    ASUS banyak berjasa..

    6 tahun yang lalu.., ini lah laptop yang aii duk online isi kerja kosong ‘SPA8’,Jobmalaysia ..Opps, lupa nak cite..  aii ni sebenarnya buta IT,memang buta IT laa..sungguh buta IT.Email pun cik hubby yang create akaun.. Facebook pun sama. Dulu zaman aii , internet tak meluas langsung.Takde whatsapp, wechat ke twitter.Yang popular dulu ialah MYSPACE,Pastu maxis ( ade satu sosial kat situ sejenis facebook la). Setiap kali ada interview ke atau nak hantar Resume ke..cik hubby la yang peneman kita. P sorong laptop ASUS nie ke hulu hilir, paling top tempat lepak aii kat kedai mamak laa. Natam restoran la..Masa tu hubby student lagi.. tu yang selalu lepak kedai mamak la..…

error: Content is protected !!