TAK BOLEHhh Nak UPLOAD daaaaa

RghhhSampai berpinar pinar mata weiiii…  Bukan sebab bonus shaklee…tehehehe. Pinar sebab,puas digodek blog nie.. pasaipa takboleh upload a gambar.Bengkak smpai urat urat atas mata nie.Puas sudah duk  Google kenapa jadi camni. Adudududu..Eh,bukan setakat blog aje yang gagal ntuk  mengupload..Facebook pun gagal.  Adakah LENOVO mintak ganti yang baru???em..ina hanya selesa sang at update menggunakan via henfon. …

Soffea dikejarkan Ke separa Kritikal

Salam hujung minggu..baru sempat nak update blog harini. Betapa penatnya, semalam .. kes boleh dikatakan kritikal..ehehe. Wardina soffea sampai dimasukkan ke Bilik separa kritikal. Ya allah,betapa cuainya kami. Entah macam mana soffea dah termakan silica gel.. silica gel nie memang terdapat didalam supplement shaklee. 11.20malam Sebelum  masuk tidur, ina macam biasa.. akan check segala inbox …

Mimpi bersalin Anak kembar

selamat petang…sabtuday.Eh..sabtu.korang buat ape tu? ina dari malam tadi plan nak keluar beli barang dapur sebenarnya..Asyik sangat duk melayan blog, blog walking, setting sana sini.Sudahnya dah jam 430petang. Adeiii..um, sambil-sambil tu dalam otak berlegar ligat fikitkan maksud malam tadi. Opsss! malam tadi mimpi bersalin.Bersalin anak kembar.. yang pertama selamat keluar dan yang kedua entah berapa …

Pemberian Suami

Assalamualaikum..salam tengahari semua. Actually,entri nie lama dah ina Nak update.Tapi asyik tertangguh saja.Ada saja halangan.. kali nie betul-betul free. Tengok tajuk entri, mesti awak-awak semua boolaat bijik mata kan? Bukan berlian,bukan seguni emas tapi Senaskh Al Quran… pemberian suami.Hekhekhek… saja propa.Kasi panas sikit. Inilah pemberian suamiku,tidak ternilai. Gembira tidak terkata dapat senaskah al – Quran.I …

KEPENTINGAN PENYUSUAN SUSU IBU KEPADA IBU DAN BAYI

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT Pagi.. Selamat pagi semuanya..musim sekolah sudah bermula harini.. mesti mommies semua berada dikampung saat ini kan? erm, untung la yang balik kampung tuu.Ina disini, sedang menunggu hari je. Jadi,DUK la dirumah nie.Mommies semua ada bawa bekalan supplemen tak dikampung? harap bekalan mencukupi laa,kalau tak cukup,boleh la order dengan ina yea.. hihihih. harini …

PEMAKANAN BAGI Trimester ketiga

    assalamualaikum.. minggu ni ina memasuki minggu ke 28.mengandung kali nie, memang enjoy sangat.Takda sakit-sakit macam dulu, takde sembelit.Alhamdulillah.. kejap je kandungan ina dah memasuki trimester ke tiga. Dah tak lama lagi nak bersalin.. Entri ini, ina kongsikan dengan anda semua pemakanan bagi trimester ketiga. Jom baca..   Apabila sampai ke trimester ketiga, anda …

ZAT BESI untuk KESUBURAN

Kajian oleh ‘Harvard Medical School’, terhadap 18000 wanita mendapati bahawa pengambilan Multivitamin sekurang-kurangnya 6 kali seminggu akan bantu mengelakkan masalah ovulasi sehingga 40% berbanding wanita yang tidak mengambil multivitamin.         Dalam satu kajian lain, wanita yang tidak mendapat zat besi yang mencukupi mempunyai risiko masalah anovulasi(masalah pengeluaran/penghasilan telur) dan masalah telur kurang …

CARA PUJUK ANAK GOSOK GIGI

Assalamualaikum dan selamat pagi..  Malas betul nak update blog nie tau tak? Harini dah 4 Februari 2015, sepatutnya artikel entri sudah ada 8 ..tapi ini baru ada 3 jee.. Hmm sadis sungguh ..bila penyakit M datang menyerang. Hihihihihi…Ini curi-curi masa buka netbook, si sara tengah ralit tengok tV,cerita Upin Ipin..   Ahaa.., berbalik pada tajuk …

Al-kisahnya di Klinik

oh,, hari rabu yang lepas. Pergi ke klinik.. seorang budak tu umurnya 1 tahun lebih.. badannya kecik, kurus je.. Nurse tanya, minum susu ape? kata ibunya Fully breastfeed.. Kesian sangat… anak nya Bmi tak melepasi dari umur sepatutnya..yang paling sedih, nurse nak amik darah utk test. selepas ibu dan anaknya keluar dari bilik appointment.. Nurse …