lifestyle

Sempat beli 2 Kotak Donat SEDO,Kuantan

Donat sedap Sekilau Bakery

Ahad,semalam hari gantung periuk belanga segala.Hahahaha..Best juga.Sesekali makan masakan orang lain.Tengahari singgah makan nasi ayam dan on the way pulang tu.Kami sekeluarga singgah ke kedai Donat pula.Katanya VIRAL di Kuantan.


DONAT VIRAL KUANTAN



Lokasinya terletak di Sungai Karang.Agak sukar nak mencari bagi yang 1st time datang ke arah Swiss Garden.Sepatutnya kena bagi landmark yang betul.Landmark Donat Viral ini terletak di Swiss Garden.Di satu deretan bangunan yang baru.Next time,owner kena letak Signboard seperti lambang MCDonalds tu..besar.Dari jauh orang ramai boleh nampak dah.Contohnya simbol Donat Besar gedabak ke kan.. haa. 


Masalahnya lokasi memang orang takkan perasan.Nak kena masuk betul-betul lorong kecil tu dan pandu perlahan.Barulah perasan akan kedai Donat Viral ni.Ehh,jika tak silap nama kedai Donal Viral Kuantan ni ialah Sedo Cafe.Ehehehe.. Signboard ina tak perasan pula ada ke tidak.Tapi kat cermin pintu kedai ada nampak.Memang kena perhati betul-betul lah.




PELBAGAI TOPPING




donat sedo kuantan,lokasi donat sedo




Sebenarnya ina beli 2 kotak Donat.Ehehehe..Harga donat serendah RM 2.Mampu milik kan harganya? Sedo ni cawangan pertama dari Sekilau Bakery Cafe yang terletak di Bukit Sekilau.


Secara jujurnya,memang ada perbezaan antara cawangan sedo dan Sekilau Bakery.Ehehehe.. jujur okay.Dari segi tekstur memang ada perbezaan lah jika nak di bandingkan Sedo dengan yang HQ dia tu.Ina sudah cuba rasa donat di 2 lokasi.Ermm,jika boleh kekalkan  kualiti donat.Sama seperti di HQ Sekilau Bakery Cafe. 


Donat VIRAL KUANTAN



Zoom In sikit.. eheheh.Boleh lah nak makan jika teringin Donat kat Sekilau Bakery tu.Dekat pun dekat jarak dari rumah ina ni nak ke Sedo. 



donat viral






aneka topping donat di sedo kuantan,sekilau bakery cafe



Pelbagai topping pilihan ada di sini.. ehehe.Meriah sangat weii. Mujur lah dah kenyang.Sempatlah grab 2 kotak je nihh. Tapi kalau singgah sebelum makan tengahari entah berapa pula kotak ni beli.Hahahaha.


Okay,,dah siap bungkus donat.Port paling cantik berselfie ialah di bantal donat tu.Cantik sangat dengan lighting gituu.. Dah nak pulang ke rumah,kami singgah pula ke pantai yang betul terletak di belakang Swiss Garden.Seronok sangat..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *