beauty,  Maybeline,  review

FOUNDATION MAYBELINE DREAM SATIN SKIN (PERSONAL REVIEW)

blogger,beauty blogger
pengguna maybeline foundation dari 2011

Opps! jangan panik. Itu gambar masa ina bujang dulu.Sekarang dah beranak pinak dah.

foundation maybeline satin skin
kod cerah

Alkisahnya selepas massage wajah tadi selepas mandi, nak pakai foundation lah.Baru terfikir nak update entri tentang foundation MAYBELINE. Foundation ni start ina gunapakai dari zaman bujang lagi tau,masa (ehh,ni jangan silap faham tau.. maksud ina bukan guna foundation tak habis habis lagi sampai 2017…no no no ) tu bekerja di kedai tayar.Penampilan memang kena jaga lah,sebabnya berhadapan dengan orang ramai. Psst! dengan foundation ni jugak la, ina pikat Mr Z tu..hahahaha..sekarang dah jadi suami isteri pun.Sehinggalah sekarang 2017, ina tetap menggunakan produk MAYBELINE. Untuk foundation ni ina memang pakai untuk harian di rumah..hihihi

CIRI CIRI DREAM SATIN SKIN

  • jenis LIQUID
  • TIDAK melekit.. cepat kering
  • SESUAI untuk semua umur ( maksudnya disini, dari ina berumur 20an sampai sekarang cecah 3series..ehehe)
  • Khas kepada KULIT BERMINYAK .Iaitu Tak rasa berminyak langsung kulit apabila di pakai (setengah produk akan jadikan kulit lebih berminyak)
  • Didatangkan bersama SPF 24++ (setengah foundation,tiada SPF..bole jadi kulit terbakar dimamah cahaya matahari)
  • Mampu menutup Pori wajah
  • TAHAN LAMA  dan MELEMBABKAN KULIT(kekal sepanjang hari)
  • menjadikan kemasan mekap korang LICIN seperti SATIN
Cara dapatkan :
 
Terus pergi ke store (WATSON dan GUARDIAN)
 
Harga sebotol : RM 54.90

Packaging : 30ML 

product review,sponsored post,sponsorship,collaboration blogger

Nor Azlina

Penulis blog tentang parenting dan lifestyle.Pengguna mirrorless camera Sony Alpha. Instagram @azlina6861

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!