product review Review/Sponsor

DERMA365 Skin Sensitive Solution : Penjagaan Kulit Bagi Seisi Keluarga

DERMA365 Skin Sensitive Solution : Penjagaan Kulit Bagi Seisi Keluarga  | Penjagaan kulit adalah aspek  yang sangat penting untuk kita semua.Tak kira lah jantina , umur dan pelbagai lapisan masyarakat sekalipun. Kulit kot, mestilah kena extra care kan?

Kenapa Perlu Menjaga Kesihatan Kulit

Kulit merangkumi seperti kulit badan , kulit wajah dan kulit kepala. 3 jenis bahagian kulit yang terdapat pada manusia. Tetapi segelintir daripada kita tidak serius akan penjagaan kulit. Tetapi bila dah mengalami masalah kulit, masa tu lah korang rasa nak menangis teriak bagai kan? 

Ruam , gatal-gatal , ekzema dan kulit yang sensitif adalah punca kepada kulit tidak sihat. 

Sebenarnya kulit lah paling mudah dijaga . Cukup hanya dengan belaian pelbagai produk penjagaan, kulit pun jadi wangi dan extra lembut serta sihat. Tetapi bagi yang mempunyai kulit sensitif dan kering perlu extra care. 

Berikut korang bolehlah mencuba produk rangkaian daripada Derma 365 yang terdiri daripada :

  1. derma365 Adult Gentle Cleanser Face and Body Wash
  2. derma365 BABY Gentle Cleanser
  3. derma365 BABY Shampoo
  4. derma365 BABY Body Lotion

Adult Gentle Cleanser Face and Body Wash

mandian badan boleh digunakan juga apda muka, pencuci muka dan mandian badan, Derma365 beli di guardian
derma365 Gentle Cleanser Body and Wash

Apa yang best mengenai Gentle Cleanser ini adalah ia boleh digunakan pada badan dan juga wajah. Mekap diwajah tanpa perlu dicuci dengan pembersih mekap pun wajah jadi bersih apabila menggunakan gentle cleanser ni.

  • Membersih dan melembab .
  • Boleh digunakan oleh semua jenis Kulit. Kulit sensitif mahupun kulit kering.
  • Skin protection barrier.
  • Seimbangkan pH dan menggunakan formula hypoallergik .
  • Mild Formulation BEBAS dari sabun, pewarna, pewangi serta parabens.
  • Telah diuji oleh Dermatologi .
  • Digunakan oleh semua jenis kulit.

Harga : RM 31.56

Packaging : 250ml

derma365 BABY Gentle Cleanser

mandian baby derma365, gentle cleanser
derma365 Baby Gentle Cleanser

  • sesuai untuk newborn.
  • Mild Formulation BEBAS dari sabun, pewarna, pewangi serta parabens.
  • Telah diuji oleh Dermatologi.

Harga :

Packaging : 250 ml

derma365 BABY Shampoo

baby shampoo, sls FREE, free parabens baby product
derma365 Baby Shampoo
  • sesuai untuk semua jenis rambut termasuk sensitif dan kulit kepala kering.
  • Tidak pedihkan mata .
  • BEBAS pewangi dan hypoallergenic.
  • Membersih dan melembab rambut halus dan kulit kepala.
  • Membantu meningkatkan kelembapan kulit kepala.
  • Pediatrician tested dan telah dibuktikan ia selamat.

Harga : RM 32.54

Packaging : 250 ml

derma365 BABY Body Lotion

baby lotion, DERMA365 baby lotion
Derma365 BABY Body lotion

  • Sesuai digunakan oleh semua jenis kulit termasuk sensitif dan kulit kering.
  • Bantu mengelakkan kulit daripada menjadi kering, menjadikan kulit sentiasa lembab.
  • Skin protection barrier.
  • Seimbangkan pH dan menggunakan formula hypoallergik
  • Mild Formulation BEBAS dari sabun, pewarna, pewangi serta parabens.
  • Pediatrician tested dan telah dibuktikan ia selamat.
  • Sesuai untuk newborn.


Harga : RM 32.54

packaging : 200ml

sensitive skin solution, produk guardian
derma365 Sensitive skin solution sesuai digunakan oleh seisi keluarga untuk semua jenis kulit dan kulit kering dan sensitif juga

Secara keseluruhan produk dari derma365 Sensitive Skin Solution ini sangatlah sesuai bagi sesiapa yang punyai kulit sensitif , kering terutamanya dan semestinya bebas parabens sesuailah digunakan oleh seisi keluarga. Juga boleh digunakan oleh pelbagai jenis kulit.

semasa mandikan anak-anak, mereka ni suka sangat. Jari jemari pun tak menggelupas semasa menggunakannya. Losyen pun tidaK berminyak dan mudah meresap jauh ke dalam kulit. Tidak berbuih ..

Produk derma365 boleh didapati di Guardian Malaysia. Atau korang boleh terus ke link ini bagi membuat pembelian secara online : : https://guardian.com.my/index.php/collection/derma365.html

Untuk Update terkini korang boleh lawati laman sosial mereka

Website : http://www.derma365.com/en-my/

Instagram : derma365_my

Nor Azlina

Nor Azlina

Pencinta kucing yang memiliki 5 ekor kucing siam. Seorang isteri dan juga Mama kepada 4 cahaya mata. Minat menulis secara santai di platform Wordpress.

"Percaya dengan kata Hati anda"

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *