lifestyle

Usah KECOH dengan sebarang berita KEHAMILAN!

Tajuk entri kali ni bikin sentap bagi mak mak yang baru mengandung.Terlebih dahulu, ina ingin memohon maaf jika sedikit sebanyak entri ini mengguris hati kalian..

positif hamil

Memang lumrah manusia, bila menerima berita baik ini.Lebih lebih lagi bagi pasangan yang menanti good news begibi kan? Termasuklah ina sendiri..,rasa nak lompat bintang gituuu.Iya, ina faham sangat.. nak upload gambar scan baby di FacebooK,Instagram,WeChat,Status Whatsapp, Google Plus dan segala macam social media. Tapi tau tak korang, dengan sedikit kegembiraan kita yang bakal menjadi ibu atau bakal kandungan yang dinantikan selama ini telah mengguriskan perasaan mereka mereka di luar sana..? Mereka nampak status kita, dan mereka sedih.Kesian pulak kan? hanya Allah yang maha mengetahui.. Eh,, ina tak cakap jangan upload terus. hendak UPLOAD gambar , update status tu tidak apa .Tetapi seeloknya…,tunggulah kandungan menceceah 5 bulan macam tu..(Kandungan sudah begitu kuat untuk survive kan?..Ini kandungan baru masuk 5weeks, dah tayang.)Ina tak cakap pada sesiapa tau. Ina bercakap berdasarkan pengalaman ina sendiri ini tau.Takda mengumpat sesiapa pun..

berita hamil
Dato Siti Nurhaliza kini hamil

Cuba lihat kes Dato’ Siti Nurhaliza kan? Beliau pernah keguguran satu ketika dahulu.Dan sekarang pada tahun 2017 beliau kembali HAMIL lagi.Alhamdulillah…, Beliau pun buat Press Conference pada usia kandungan 4 Bulan macam tu..Kata beliau lagi, atas saranan seorang Ustaz. kan?? Semua ni.., kita belajar dari kesilapan lampau. Mungkin dari berita kegembiraan kita, telah mengguriskan hati orang lain.

Dan ina sendiri pun, ada kisah disebalik nya.. boleh baca di SINI (tapi ina hampir keguguran..cepat cepat ina delete gambar dan bertaubat masa tu)

Nor Azlina

Penulis blog tentang parenting dan lifestyle.Pengguna mirrorless camera Sony Alpha. Instagram @azlina6861

19 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!