duit raya,open house,sibligs beraya

3 Buah Open House beraya | Sabtu lepas sakan sangat beraya.Dah dapat jemputan kan.Mestilah kena pergi.Lagipun takde lah jauh mana pun.Depan rumah dan beberapa meter jarak dari rumah jer.

Harapkan open house itu dekat.Itu yang rajin pergi juga.Jika tidak,memang takde pergi lah.Dan alhamdulillah,menu-menu semuanya sedap sekali.Terutamanya open house depan rumah Ina tu.Perumahan Semi-D yang di depan taman Ina duduk tu.Owner ni setiap tahun dia akan buat open house.Cuma tahun ni,alhamdulillah.Ada rezeki juga di jemput.Hihihi

Suka datang awal ke sebarang Majlis..

Jenis kami laki bini,jika ada kenduri mahupun jemputan open house.Kami suka menghadiri ke sebarang majlis ketika waktu tengahari.Salah satu sebab,makanan masih panas dan belum lagi ramai tetamu.Masa ni memang seronok lah nak makan pun.Pilihan makanan pun masih banyak.Hihihi.Tak terlalu sesak dengan orang ramai.Cuaca pun takdelah panas sangat.

Ala,gambar masa pergi ke open house ni takde lah pula.Sebab tengah enjoy dengan menu-menu yang best lah katakan.Sehinggakan terlupa nak keluarkan smartphone.Tetapi kan, atas menghormati tuan rumah pun iye juga.Sebabnya tuan rumah dah cakap jangan VIRAL.jadinya takdelah nak bergambar pun.Hhihihi

siblings,family,adik beradik perempuan,beraya,open house,raya kunjung mengunjungi,
rumah last selepas open house

Jika diikutkan,runsing juga nak pergi open house ni tau.Maklumlah,anak-anak tengah membesar.Memang aktif lah.Risau juga macam-macam berlaku semasa di open house nanti,tetapi alhamdulillah.Anak-anak masih terkawal lagi. Takde apa-apa yang pelik mereka buat. Mungkin anak-anak dah besar sikit kot. Makan pun boleh dengan senang hati,hahaha.Takde gangguan dari anak-anak yang menangis.

kanak-kanak, paenting blogger, ibu dan anak, pergi open house,
Furqan photo boom

Rumah ke-2 Open House

Rumah ke-2 Open house.Panas pula masa ni tau.Jam 2 petang,fuhh! menitis-nitis peluh ketika ini tau. Tak seronok sangat keluar time macam ni.Boleh hilangkan mood beraya tau.Tetapi takpe,makan punya pasal.Kita senyum sahaja.Makan FREE,tak baik kita tolak tau.Ahaks!! Tengoklah tu,muka mama dan Furqan pun tersenyum lebar. Abaikan muka Ina yang tak cantik tuu.

kanak-kanak,child, mama,sungai karang open house,
anak tuan rumah

Sempat lah welfie bersama anak tuan rumah sebelum balik.Penat agaknya anak tuan rumah ni,sampaikan dah tak larat nak senyum.Hihihihi..

Rumah last ni,anak bongsu dah mula buat muka boring.So,memang kena ajak dia welfie.Hihihi.Rumah last ni kat Sungai Lembing.Agak jauh sedikit antara jarak 2 buah rumah open house ini.

Tersesat ke T-BOX Sungai Lembing pula

sempat lagi bergambar di T-Box Sungai Lembing.Tak sangka juga boleh sampai sini.Semuanya secara spontan  kan
Welfie bersama mak

Jrang Ina selfie untuk whol ebody ni.Sebabnya rasa tak confident sangat dengan tubuh badan.Yerlah kurus kan? Malu tau

Jika korang perasan,posting Ina di Facebook dan Instagram mana adanya post gambar satu badan kan? Ina rasa tak confident tentang fizikal Ina.Yerlah,kurus kan? Nanti adalah makcik bawang cakap,tak cukup makan pula. Mereka complaint terlalu kurus,tak cantik lah kan. Haihh!

cari jodoh ke tu? Jodoh .. jodoh.. di mana kamu??
JODOH.. dimana kamu? Opss~ Ni adik Ina

Adik Ina yang muka hampir menyerupai Ina ni.Kadang-kadang anak bongsu pun boleh terkeliru.Ahaks! Itu pun sebab Furqan baru bangun tidur,masih mamai lagi kan.

Kali ini,gambar kurang berkualiti sebab ianya diambil melalui smartphone.Bukannya dari ka,era sony alpha Ina tu.Lupa pula nak cas bateri dia..haihh~

Akhir kata,terima kasih kepada tuan rumah yang menjemput kami seisi keluarga datang ke open house korang.Menu semua sedap-sedap,banyak betul pilihan makanan.Dari makanan berat sehinggalah dessert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!