Susu Tepung Rumusan anak langkah 3 dari 1-3 tahun,susu tepung,anak-anak minum susu
lifestyle

Nak Produk PERCUMA?

Zaman sekarang ni,mana ada barangan PERCUMA lagi kan? Tetapi di laman web Home Tester Club,korang boleh dapatkan produk secara percuma! Ada skincare,supplement dan juga penjagaan diri. Home Tester Club Malaysia Dulu ternampak iklan Home Tester Club di laman sosial media Facebook.Terus Ina Sign Up sebagai ahli.Nak dapat produk secara PERCUMA,mestilah kena daftar terlebih dahulu.Jika tak …

Bird nest,kinohimitsu,berapa peratus kandungan bird nest
kesihatan, lifestyle

Kinohimitsu Snow Lotus Bird Nest

Lama tak cerita mengenai supplement kan di blog ni? Kali ini Ina telah mencuba Kinohimitsu Snow Lotus bird nest .Alhamdulillah,banyak perubahan terhadap kesihatan apabila mengamalkan bird nest ni. Kinohimitsu Snow Lotus Bird Nest Disebabkan sebelum ini pernah mengamalkan bird nest.Kini Ina bertukar kepada brand Kinohimitsu pula.Salah satunya ia mudah didapati di drugstore iaitu Guardian. Pasal …

mee calong sedap di pelindung,mee calong
lifestyle

Mee Calong Best Berhadapan Pantai Pelindung. Fuhhh! Memang Layan

Makan Mee Calong di warung depan Pantai Pelindung | Ini kali kedua Ina bersama anak-anak datang ke warung yang berhadapan pantai Pelindung.Memang strategik betul warung makan kat sini. Kali ini kami datang bersama suami.Jika dahulu bersama mak abah.Alhamdulillah, nasib baik mood cik suami okay.Dia kata ON,itu yang nak tu.Hihihi.. sporting gitu. Jarak warung ni tak …

happy birthday,Nur Wardina Soffea,Amalan mudha bersalin
parenting

Flashback ! Happy Birthday Soffea. Suka Duka Mama Semasa Mengandung dan Berpantang

Assalamualaikum..   Happy Birthday Nur Wardina Soffea | Bila tarikh 18 April tiba,mula berlegar segala memori pada hari tersebut.Dan korang tau tak? Ina berjaya melahirkan baby perempuan yang comel pada tarikh tersebut.Alhamdulillah.. Diuji Sepanjang Mengandung Nak dijadikan cerita,sangat lah terganggu emosi ketika mengandungkan zuriat ke-2 ini.Fuhhhh~ panjang kan tarik nafas tuu. Kisahnya ni pun,silap-silap boleh …

Youtuber,cara nak naikkan views di youtube,jana pendapatan dengan youtube
lifestyle

Youtube Oh Youtube!

Youtuber | Dari mana nak mula ek entri ni? Tapi yang pasti bukanlah Ina ni youtuber.Cukuplah sekadar dengan dunia blogging. Berbalik Tentang youtube lah. Ada orang buat suka-suka video.Ada yang nak mencari pendapatan melalui platform youtube dengan menjadi youtuber. Nak jadi YOUTUBER? Dunia sosial media kecoh apabila dikejutkan dengan berita Dato’ Aliff Syukri dapat income …

depan sekolah menengah sura ujung Dungun
travel

Jalan-Jalan Ke Dungun

Dungun pulak ker? Suka-suka pergi jalan ke Dungun tanpa planning.Asalnya suami nak bawa weekend tu pusing bandar Kuantan jer.Tengok wayang dan shopping sikit-sikit. Macam biasa,dah bosan kan.Asyiik itu saja aktiviti kami sekeluarga.Pujuk suami cakap nak berjalan jauh sikit.Balik hari pun takpe ke Kuala Terengganu ni.Terus suami cakap,ON.Apalagi,macam lipas kudung packing baju-baju ni semua.Hahahaha.Maklumlah,minggu satu lagi …

kbeauty product,product review,petal powder,powder
beauty, product review

Petal Velvet Powder (Kbeauty Product)

Dulu jika kemana-mana.Rupa Ina memang macam tak siap,ehehe.Sebab selepas bersiap.muka hanya pakai foundation sahaja.Bedak tabur atau sebarang powder memang tak pakai.Tapi sekarang memang dah jatuh cinta dengan Petal Powder ni.. Ini lah,bedak tabur yang Ina cakapkan tu.Petal Velvet Powder.Dia ada 3 pilihan kod. Beige,Transcluent (Putih) dan Pink Lavender. Ina dah cuba kesemua kod.Berbaloi sangat nak …

mudah bersalin cara islam,petua mengadnung dan bersalin
lifestyle, mengandung, parenting

Morning Sickness Sepanjang Mengandung dan Mudah Bersalin

Assalamualaikum Sejak mengikuti group ibu mengandung di facebook.SEmakin hari,semakin jelas kenangan semasa mengandungkan anak-anak.Moment indah bagi ibu-ibu adalah sewaktu mengandung.Tiba-tiba teringat amalan petua mudah bersalin ini. Kenangan Mengandung Syok weiii.Dari trimester pertama iaitu sebelum disahkan mengandung lagi Ina dah tau mengandung.Hihihi.Sebab utama ialah,tanda-tanda mengandung muncul terlebih dahulu sebelum pergi cek ke klinik.Hahaha~ Dasyat kan penangan …

anak-anak suka dofi donut,topping dofi donut
food

Sepetang di DOFI Donut

Yay,memang dah jumpa donat gebu di kuantan.Kali ini repeat lagi,tak pasti ke berapa kali berkunjung ke Dofi Donut.Petang semalam juga adalah pertama kali jejakkan ke Dofi donut pada waktu siang hari.Kebiasaaannya,kami sekeluarga makan donut waktu malam.Heeee.. Petang semalam juga adalah kali pertama juga sempat nak snap photo di kedai Dofi donut.Heee… DOFI DONUT Rasanya,di Kuantan …

semperit klasik,cara buat semperit,belajar buat semperit,semprit mudah,sukatan cawan biskut raya
Biskut Raya, resipi

Semperit Klasik

Haritu dah buat biskut dahlia.Petang semalam nak habiskan stok butter yang ada di dalam peti.Maka,terhasil lah semperit.Lagipun ceri pun masih banyak. Bahan-bahan Semperit Klasik (Sukatan cawan) 250gm buttercup ( tak kisah jenama,asalkan butter) 2 biji telur (kuning sahaja) 3/4 cawan gula aising 1 Cawan Tepung gandum 1 Cawan Tepung Kastard 1 Cawan Tepung Beras 1 …