build smart, Furqan tak mahu geng dengan mama
parenting

Furqan tak nak geng dah dengan MAMA..

Sejak mengandungkan anak ke-4 ni, Furqan dah tak mahu kat mama lagi. Sedih tau. Malam jer dapat peluk cium dia sebab nak tidur dengan mama.Terus jadi manja.. Waktu siang, kadang kala tu Furqan asyik bonding dengan abah dia jer. Jealous tau mama.Huhuhu,memang kebiasaannya anak mama 3 orang memang rapat dengan mama. Agaknya dalam perut ni …

glue pengganti kepada jahitan, kening terkoyak, kening berdarah, terhantuk pintu kereta
lifestyle

Kening Terkoyak..

Terhantuk di pintu Kereta | Tiba-tiba Furqan kesayangan bujang mama menangis dengan kuatnya. Rupanya, kepalanya sudah berdarah.Darah pekat mengalir laju. Sebelum kejadian tersebut berlaku, kami datang dari arah Jalan Beserah. Punyalah jauh kami ni nak cari kedai makan.Sampaikan terpaksa masuk ke bandar semula. Dari jam 6.30 petang sehinggalah hampir maghrib.Jumpa kedai makan di tengah bandar …

tauhu bergedil sedap, tauhu bergedil kuantan,mengidam tauhu bergedil
parenting

Mengidam ekstrem? Pujuk baby kat dalam tu

Mengidam sejak dari sebelum tau mengandung lagi tau. Tekak macam-macam nak makan ni ha. Ibu mengandung sahaja yang tau macam mana rasanya. Menangis Kalau tak dapat makan apa yang diidam Anak tekak pada mulanya nak makan makanan korea lah. Habis di laman social Facebook Ina scroll.Cari makanan berasaskan korea yang boleh cod terus ke rumah. …

last miss period, tanda hamil jika period tak datang
ibu mengandung parenting

Last Miss Period Penting untuk Bakal Ibu atau Ibu ingat

(Tarikh akhir haid) Last miss period ni selalunya doktor akan tanya jika kita pergi mendapatkan rawatan susulan di Klinik mahupun hospital bagi mengesahkan usia sebenar janin yang di kandung. Perlu diingatkan juga, para ibu yang pernah mengandung ataupun buat pertama kali mengandung. Tarikh last period ini amat penting kita ingat. Dulu semasa mengandungkan anak pertama, …

baby,Petua dapat baby boy
ibu mengandung parenting

Kuat Betul Alahan…

Kandungan kali ke-4, alahan bukan biasa-biasa. Kuat sangat alahan kali ini iaitu kuat makan,kuat tidur dan mual sepanjang hari. Badan rasa letih jer tau. Alhamdulillah, semalam baru sahaja checkup di Klinik WYKO di kuantan. Repeat scan bagi mengesahkan samada betul ataupun tidak bahawa kandungan belum gugur. Sebagai ibu,naluri keibuan itu kuat yang mengatakan kandungan selamat.Alhamdulillah,syukur …

mudah bersalin,petua mengandung dan mudah bersalin
parenting

Ada lagi…

Tekak asyik nak makan jer. Rasa pahit jer mulut ni tau.Nak makan masam juga. Benda lain tak terliur pun, yang terliur sangat nak makan adalah mee berkuah dan tekak asyik nak makan pedas-pedas. Mengandung ea? Ohhh, haritu nampak kawan ni upload video anak-anak makan ramen.Esok juga,cari tau.Memang pedas,anak-anak menangis bila makan. Ramen keju jer,pedas tak …

tempat makan di beserah, warung kuyoe
lifestyle

Mee Kari Sedap! Di Warung Kuyoe

Selepas beriadah di Tasik Pelindung.Kami sambung makan-makan di Warung Kuyoe yang terletak di belakang Stesen Minyak Petron Beserah. Sampai kat warung sini,menu utama akan dicari adalah Mee Kari. Jika ingin sampai ke warung Kuyoe ini,korang kena memasuki lorong kecil yang di belakang stesen minyak tersebut.Seterusnya straight sehingga jumpa warung yang mempunyai kerusi kuning. Berada di …

buton function, Panasonic,washer panasonic, auto save electric
Home appliance

Tetap Setia dengan Jenama Panasonic! Beli jenis Aqua Beat 7.0Kg

Kali ni,memang best pilihan mesin basuh (washer machine) model FA-7507. Mesin basuh ni jenis senyap semasa proses membasuh.Tak bising, dan auto saving water.Auto beat! Washer machine (mesin basuh) pilihan kami masih tetap setia dengan jenama PANASONIC. Alhamdulillah, rasanya jenama ni dah lama sejak Ina kecil lagi sudah kukuh di pasaran antarabangsa. Berbalik kepada kisah mesin …

penapis air 3 suhu
Home appliance kesihatan lifestyle Penapis air

Penapis Air 3 Suhu – Bio Ultra Alkaline

Akhirnya dapat juga menikmati air yang bersih.Dapat minum air panas setiap hari.Selepas hampir seminggu penapis air di rumah rosak.Huhh~ terseksa tau bila penapis air rosak. Ehh,ada yang tanya di wall facebook Ina.COWAY yang Ina guna dulu,takde servis baik pulih ke? Ada masalahnya kos tukar filter dan service sebantak RM 500. Tambahan pula suhu panas dah …

duit raya,open house,sibligs beraya
lifestyle

Sakan Beraya di 3 Buah Open House

3 Buah Open House beraya | Sabtu lepas sakan sangat beraya.Dah dapat jemputan kan.Mestilah kena pergi.Lagipun takde lah jauh mana pun.Depan rumah dan beberapa meter jarak dari rumah jer. Harapkan open house itu dekat.Itu yang rajin pergi juga.Jika tidak,memang takde pergi lah.Dan alhamdulillah,menu-menu semuanya sedap sekali.Terutamanya open house depan rumah Ina tu.Perumahan Semi-D yang di …