• beauty,  lifestyle,  review

    Guardian CC CREAM (Water Based) Dengan SPF 50 UVB

    Assalamualaikum.. Heyy,sesekali bercakap pasal beauty lah pula.Asyik parenting jer kan? Hehh…,jemu dek korang nanti.Silap-silap muntah hijau dah.Ehehehe..Okay,baiklah.Entri kali ini nak tunjuk kat korang satu Sun Protection Factor (SPF) juga bertindak sebagai CC cream yang baru jer cuba beberapa kali pakai.Bhaya tau kalau tak lindung kulit dengan krim spf..kesan jangka panjang ialah kanser kulit manakala jangka pendek,terjadinya jeragat..Huhuhuhu.Jom baca dulu entri ni. Haritu nak cari krim SPF jer kat guardian.Tup-tup terjumpa yang ni.Kebetulan yang sedia guna tu,buat kulit berminyak.Terus lah tanpa rasa ragu,ambil dan bayar di kaunter.  SPF 50 PROTECTION FROM UVB  Dalam banyak-banyak krim SPF yang ina pernah gunakan.Ini kali tersangat selesa.Sebab salah satunya ia tidak membuatkan kulit wajah ina…

  • lifestyle,  parenting

    Perkembangan Baby 2 Tahun

      View this post on Instagram     beberapa hari yg lepas.. Muhammad Arif Furqan telah menyelamatkan 2 orang kakak nya. sangat kelakar.. situasi : Sara dan soffea menjerit di dalam bilik. Bila mama masuk bilik dan tengok,alahai anak. ulat besar saiz semut aje nakk.. menjerit.Macam nampak hantu🙄 Lastnya.. hero mama,si Furqan datang menolong 2 kakak nya. Alahaiii.. Furqan datang dan terus memijak ulat tersebut. Kes..settle by furqan..😊😂😂 Pengajaran disini.. furqan dah ada sifat tolong menolong sedari kecil lagi. Alhamdulillah… Arif = Bijaksana #kbba9 #KelabBloggerBenAshaari #bukansekadarblogger #bloggermy #malaysiablogger #ehbelogakudotblogspotdotcom A post shared by Nor Azlina (@azlina6861) on Jan 22, 2018 at 11:32pm PST Alahai… Hampir mama terlupa bulan Oktober adalah…

  • UHT Fernleaf Susu seisi keluarga
    lifestyle,  parenting

    UHT Fernleaf 100% Susu Dari Ladang New Zealand

        View this post on Instagram     Seronoknya anak anak bila minum UHT fernleaf ni.. sambil minum boleh bermain dengan Lembu Fernleaf ni. . . Excited betul mereka ni.Pelbagai posing sambil menikmati susu segar dari ladang ni. . . #FernleafUHT #100Mmmmm #parentingbloggermalaysia #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #nurimanqhaisaradotcom A post shared by Nor Azlina (@azlina6861) on Sep 28, 2018 at 3:33am PDT Ala… 2 minggu lepas ina terima parcel dari Fernleaf.Wahhh! Memang tak sangka betul..Susu segar boleh di pos begitu melalui GDex ni.Alhamdulillah! Dapatlah juga merasa akan kesegaran susu tersebut. Tadaa! Ini lah dia Parcel dari Fernleaf itu.Cantik sangat prop dan lembu dari New Zealand ni.Tengok tu,lembu ni meragut rumput yang…

  • ekzema,anak ekzema
    lifestyle,  parenting

    Muka Sara Pucat

    Assalamualaikum. Agak lama dah kan..,Ina tak berkongsi kisah anak-anak di blog ni.Oh ya..,harini baru ada kisah tentang anak yang sulung tu.Nur Iman Qhaisara. Kisahnya… Semasa bangun pagi tadi nak ke sekolah.Ina dah nampak akan perubahan pada Sara.Tetapi sudah di periksa suhu badan.Tidak menunjukkan sebarang tanda bahawa dia tak sihat.Cuma satu yang ina perasankan.Mata Sara tu bengkak.   Instinct Seorang Ibu Hari ini,memang jadual ina bersama anak-anak berubah sedikit.Kebiasaannya,ina akan mandikan anak-anak tepat jam 10 pagi.Ehehehe.. Bukanlah apa.Sementara anak-anak masih nyenyak tidur,sempatlah ina workout terlebih dahulu.Hihhihi.. 5 minit jer workout demi kesihatan diri. Buat kerja menyapu tu..,buat juga tau.Cuma berbeza ketara antara workout dengan lakukan kerja rumah.Ehehehehe.. Dan selagi anak-anak (Soffea…

  • Hotel,  lifestyle

    2 Hari 1 Malam Di Grand BlueWave,Hotel Shah Alam

    Assalamu’alaikum..   Cuti Hari Malaysia yang lepas,sempatlah kami seisi keluarga menginap di Grand BlueWave,Hotel Shah Alam.Okay,kali ni..tanpa di rancang lagi..kami menginap di Hotel.Sebenarnya,kawan mempelawa kami menginap untuk satu malam lagi.Tetapi kami terpaksa menolak.Hihihihi..Maklumlah,segan nak menumpang rumah orang.So,kami pilih bermalam di Grand Bluewave,Hotel Shah Alam. Last minit  Yea..,kami laki bini memang suka beri keputusan last minit.Macam hotel ni.Setelah kami balik dari #familydayskbba9 #bloggerdaysout di Seri Kembangan.Keliling juga cari Hotel untuk di Check-In.Maklumlah,peak season kan? Cuti Hari Malaysia.Nasib baik ada bilik kosong.Ehehehe.. Alhamdulillah. Ohh,kebetulan waktu itu semasa Check-In agak sedikit sibuk di Hotel.Ada event kenduri anak Dato kata salah seorang caterer yang kami jumpa di dalam lift. Cantik tak?? Masuk jer Grand…

  • kesihatan

    Mesti Mempunyai Kerajinan Untuk SIHAT!

    Assalamualaikum..   Agak lama sangat tak minum air jus buah-buahan ni.Kali ini,setelah lama Kami laki bini tinggalkan minuman ini.Maka,kami mula lagi.Hihihihi.Beetroot ni jika tak silap agak mahal sedikit.Berbanding buah lemon.Lemon pun dah dijual pada harga RM 1 sebiji tau.Huhuuhu.Alasan jer kan? Walhal ina malas sangat hasilkan jus buah-buahan ni.Pelbagai alasan lah yang keluar.Ekeekkeke..  CABARAN MENGHASILKAN JUICE Agak leceh nak menghasilkan jus buah-buahan ni tau.Salah satu sebab,semasa nak mengupas tu pun sudah ambil masa yang agak lama.Heeehhh.Guna manul jer kupas kulit beetroot,dan carrot tu.Huuuuuh! Itu yang agak leceh. Beetroot pun rumit.Sudah kupas kulit,nak kena potong dadu pula beetroot tu.Dengan isi yang keras.Bertabahlah nak kena potong halus untuk di masukkan di dalam…

  • lifestyle

    Happy Birthday Buat Suamiku

    Assalamualaikum…   Apa yang di rancang,tak semuanya menjadi.Seperti planning surprise birthday suami lah,GAGAL! Sedih gila.Hmm..   Sambutan Birthday Berbeza First time buat surprise macam ni kat suami tau.Hhihihi..Sebelum ni,hanya beli kek jer.Bosan kan? Tetapi kali ni luar biasa lah.Walaupun tiada kek,tetapi ina tetap ada surprise untuk Mr.Z tu.Harap tak bosan lah dia.       Tepat Jam 12.00 malam     Kali ni..,lain dari lain sebelum-sebelum ni nak celebrate.Celebrate birthday Mr.Z tepat jam 12 pagi iaitu ia jatuh pada hari Jumaat malam Sabtu (22.9.2018).Planning ni  seminggu sebelum tarikh Birthday tu.Sebab bila teringatkan Mr.Z ada job this weekend.Terpaksa lah serba awal..hihii.Kacau pula kalau hantar surprise ni kat tempat dia buat kerja…

  • lifestyle,  Property

    Ways To Fund For FREE CONDOMINIUM

    Ways to fund for free condominium Are you thinking of buying a condominium? Or even upgrading from smaller apartment in Pasir Panjang? You have probably met few real estate agents notifying you to buy your dream house for free back then. Now, with the technology advance, you will be able to see some of the Facebook ads with the messages owning multiple properties with little or minimal money. Seems too good to be true eh because as the saying goes nothing in life ever comes free or there’s no free lunch. Here are some of the scenarios that can get you a free condominium.          Scenario 1:…

  • batuk berkahak
    parenting

    Telinga Furqan Berbau Busuk

    Minggu lepas punya cerita lah.Kejadian berlaku semasa Ina tengah solat.Ermmm,Ina sendiri pun tak faham.Budak-budak ni suka sangat buat kerja time mama solat.Tak tahulah mengapa. Kisahnya..,Furqan menangis secara tiba-tiba.Berkejaran dengan si Sara (sulung) dan membebel.Katanya..’Adik tak takut ke pekak nanti?’ . Masa ni..,Ina sudah habis solat.Tengah berdoa,tapi tak fokuslah.Dengar Sara cakap macam tu.Paniklah Ina ni ha.. Cotton Bud Entah macam mana,cotton bud sudah berada di tangan Furqan sambil menangis.So,Ina hanya ambil cotton bud tu sahaja dan terus buang tanpa memeriksa keadaan telinga Furqan.Huhhhh! Betapa cuainya mama ketika ini.Mama langsung tidak memeriksa keadaan telinga kamu Furqan. Darah Kering Keesokan harinya,rutin harian selepas mandi ialah mama akan periksa telinga.Bagi membersihkan telinga (buang daki..jika…

  • lifestyle

    SEEngapore Roaring Time dengan Traveloka Promo Code

    SEEngapore Roaring Time dengan Traveloka Promo Code Bosan dengan percutian dalam Negara? Apakata Sesekali nikmati percutian ke Kota Singapura pula.Walaupun  ia satu Bandar yang Kecil.Tetapi terdapat banyak tempat yang menarik untuk di lawati serta budaya hidup patut diterokai. Antara tempat yang menarik untuk dikunjungi ialah Gardens Bay The Bay,National Orchird Garden,Singapore Zoo,Universal Studio Singapore dan lain-lain tempat.     NIGHT SAFARI SINGAPORE Bagi yang mempunyai anak-anak,salah satu tempat yang patut korang terokai bersama anak-anak ialah Night Zoo Safari.Night Zoo Safari merupakan salah satu tarikan pelancong yang paling popular di Singapura. .Zoo yang kini menempatkan lebih daripada 2,500 haiwan yang mewakili 130 spesies , di mana 38% adalah spesies terancam .…