cctvkuantan Review/Sponsor

Lengkapi Kediaman/Premis Anda dengan CCTV

Pemasangan alat alarm system,cctv di Kuantan |Kecurian,pecah masuk kedai atau rumah sering kita takutkan hal ini terjadi.Bagi sesetengah pihak pula tidak ambil peduli mengenai kes kes sebegini.Maklumlah, tidak berlaku lagi.Seeloknya, haruslah mencegah daripada berlaku.

Artikel kali ini, berkisarkan alat cctv (Closed Circuit Television )iaitu alat perakam bagi memantau lokasi rumah,pejabat,kilang,stesyen minyak ,premis kedai mahupun gudang.Apa yang menariknya, CCTV ini boleh terus dipantau melalui smartphone bagi mereka yang tidak berada di lokasi premis/kediaman secara LIVE.

 Kamera.( CCTV )

Kamera berfungsi untuk menangkap atau mengambil gambar dan diubah menjadi isyarat elektrik. yang dipasang di kawasan / tempat yang diperhatikan, Dalam fungsi kamera boleh dikategorikan mengikut keperluan dan keinginan seperti: Standard, kubah, lubang pin. Secara teknikal, jenis kamera yang digunakan ada wayarles, luaran atau dalaman, dan juga ada fungsi yang boleh dipindahkan (pan, kecondongan, zum / PTZ). Dari kualiti kamera boleh ditentukan oleh beberapa perkara seperti: · Sensor imej adalah: bahagian yang berfungsi untuk menangkap imej, Semakin tinggi resolusi dan kepekaan (pencahayaan) semakin baik kualitasnya. Imej sensor yang paling biasa digunakan ialah 0.25 “, 1.3”, 0.5 “dan 1”. · Keupayaan untuk memproses isyarat sedia ada pada pengawal seperti keupayaan kawalan automatik, baki putih dan sebagainy

membekal cct di kuantan,alarm system,akses door,networking

INFRA RED KAMERA

Penghantaran data dengan inframerah boleh dilakukan pada bila-bila masa, kerana penghantaran inframerah tidak memerlukan isyarat.

Penghantaran data dengan inframerah boleh dikatakan mudah kerana ia termasuk alat mudah.

Penghantaran data dari telefon bimbit tidak kos (percuma)

Kelebihan Menggunakan CCTV 

1. Keselamatan CCTV merupakan alat pengawas terus menerus dan tidak mengenal lelah, CCTV juga berfungsi preventif kerana secara psikologi orang menjadi takut dan enggan untuk berbuat yang jahat kerana setiap orang mengetahui benar ada kamera pengawas yang selalu dapat mengawasi gerak-geri setiap orang yang di rasa mencurigakan, Disisi pergerakan orang lain yang mencurigakan boleh dipantau oleh pegawai keselamatan dari bilik pemantauan untuk dapat memutuskan dengan cepat mengambil tindakan, bilangan kakitangan keselamatan terhad yang terhad dapat sangat dibantu oleh CCTV.

2. Alat Bukti Jujur dan Kuat. Sekiranya terdapat jenayah dan ia dirakam oleh kamera, maka kita boleh dengan mudah mencari rakaman pada jam tertentu, tarikh dan hari untuk digunakan sebagai bukti untuk mencari penjenayah jenayah.

3. Alat Peningkatan Prestasi Pekerja. Dengan penempatan kamera CCTV di tempat kerja atau tempat kerja gudang secara psikologi, pekerja akan selalu merasa ditonton oleh atasannya yang tidak selalu ada. Di samping itu, bos boleh merakam keberkesanan pekerja apabila pekerja tidak berada di dalam bilik, sama ada semasa waktu bekerja atau petang supaya hari berikutnya boleh dimainkan semula manakala CCTV masih terus dirakam.

alarm system

Di cctv kuantan, mereka juga menawarkan pemasangan lain seperti alarm system,aksess door,networking,dan juga servis cctv (bagi cctv yang tiada gambar)

Mereka juga melakukan kerja-kerja pemasangan sekitar Kuantan,seluruh pahang,Kemaman,Terengganu dan paling terbaru mereka juga mengambil job pemasangan cctv di Pulau Redang iaitu di Resort.

Facebook Page : Cctv Kuantan
Instagram : Cctvkuantan
Hubungi : 016-9232988 whatsapp
Nor Azlina

Nor Azlina

Pencinta kucing yang memiliki 5 ekor kucing siam. Seorang isteri dan juga Mama kepada 4 cahaya mata. Minat menulis secara santai di platform Wordpress.

"Percaya dengan kata Hati anda"

You may also like...

3 Comments

  1. Avatar

    memang cctv ni sangat penting. boleh jadi bahan bukti kalau ada pape yang terjadi kan

  2. Avatar

    senang ada cctv ni sebab manusia sekarang dah lupa dan tak takut cctv yg atas tu…

  3. Avatar

    tq atas perkongsian ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *