penapis air 3 suhu
Home appliance kesihatan lifestyle Penapis air

Penapis Air 3 Suhu – Bio Ultra Alkaline

Akhirnya dapat juga menikmati air yang bersih.Dapat minum air panas setiap hari.Selepas hampir seminggu penapis air di rumah rosak.Huhh~ terseksa tau bila penapis air rosak.


Ehh,ada yang tanya di wall facebook Ina.COWAY yang Ina guna dulu,takde servis baik pulih ke? Ada masalahnya kos tukar filter dan service sebantak RM 500. Tambahan pula suhu panas dah rosak,jika nak repair pun kos makin meningkat.

Sakit Urat Pulakk

Yer,sakit urat pula bila hampir seminggu asyik minum air sejuk.Sebab kebiasaannya Ina akan minum air panas ataupun air suam. Mungkin badan Ina dah tua.Tak boleh terima langsung air sejuk.Mungkin juga sudah set didalam kepala,bahawa jika minum air sejuk sakit urat.Memang seksa sangat-sangat semasa bekalan suhu air panas di penapis air rosak.Habis sakit-sakit badan Ina ni haa.Urat jadi bengkak,asyik nak kekejangan aje.Sakit di pelipat.

Putus Bekalan Penapis air Suhu Panas

Memang sakit.Seksa lah juga.Suami pula jenis sudah biasa minum air sejuk.Jadinya,dia memang takde lah masalah langsung berkenaan isu ini. Tetapi itulah,kesian anak-anak juga mereka pun nak minum susu. Bukanlah baby anak-anak Ina.Dah besar,tetapi nak lah juga minum susu kegemaran mereka. Otak mama jammed pula bila penapis air rosak,makanya anak-anak pun sama tak minum susu.

HUhuhu~ Sehari sebelum beli penapis air,baru lah teringat nak memasak air dalam periuk.HUhuhu~ tetapi itulah,tahap kebersihan air pula yang menjadi isu.Terasa kembang pula tekak,yerlah selama hayat tak pernah masak air dalam periuk.Tiba-tiba masak air dalam tu kan? Periuk tak lah kotor.Tapi itulah,dah terbiasa guna penapis air. Jadinya sangat janggal.

home appliance,gajet dapur,penapis air murah,penapis air tanpa perlu berhutang, penapis air alkaline
Penapis Air Bio Ultra Alkaline

Penapis Air Bio Ultra Alkaline

Setelah seminggu merana. Barulah dapat beli satu penapis air jenama Bio Ultra Alkaline ni.Dahulu Ina sekeluarga pengguna penapis air jenama COWAY.Jika tak silap penapis air Coway guna selama 2 tahun sahaja.Ia mampu bertahan.

Bila search dalam facebook, baru tau ada jenama penapis air yang murah.Cantik tak warna hitam penapis air yang ni? Cantik kan? Smart pula bila tengok.Hitam pun menawan sangat.

penapis air 3 suhu,penapis air tak payah berhutang, penapis air 3suhu,

Penapis Air 3 Suhu

Alhamdulillah,seronok pula bila dapat beli penapis air yang ini. Sebelum ni,Ina guna 2 suhu untuk jenama Coway. Kali ini pula 3 suhu. Syok sangat-sangat bila ada 3 suhu.


Eh,apa yang tak syok bila ada 3 suhu ni? Suhu panas tu bukan sebarang panas tau.Tahap kepanasan dia tahap air mendidih tau.Terkejut sangat bila pertama kali guna penapis air Bio Ultra Alkaline ni. Terus jatuh cinta! Ada LOCK untuk air panas.SElamat untuk anak-anak.Hebat sangat,mama over excited ni.Sebab anak-anak suka main tekan-tekan

Suhu Soft Cool tu, suhu sederhana.Antara tengah-tengah lah.Tak panas mahupun tak lah sesejuk ais.Okay lah,sesiapa yang nak minum air suhu macam tu. Anak-anak Ina lah paling suka yang ni.

Suhu Cold pula,memang betul-betul sejuk.Best lah sesiapa yang sukakan minuman sejuk begitu.Cuma jika orang ada masalah ngilu gigi tu,memang tak digalakkan langsung.Betterr pilih suhu soft cool aje.

penapis air 3 suhu,penapis air,water filter


Info mengenai Penapis Air BIO ULTRA ALKALINE


💧 FAN COOLING & Compressor Terbaru utk Jimat letrik
💧Menghasilkan AIR MINERAL BERALKALI RINGAN & AIR HYDROGEN
💧DIJAMIN harga TERRmurah
💧Jaminan Pengeluar 1 tahun & 18 bulan (REPLACE NEW JIKA 
PROBLEM MAJOR)
💧PERTAMA di PASARAN dgn 4 filter utama dan 1 filter 
tambahan (6 FILTER UTK AIR HYDROGEN)
💧 Hot & Cold Blh OFF Jika Jarang guna & utk lbh jimat letrik
💧 Made in Korea fully import
💧Pemasangan terus ke paip (Direct pipe) 
💧Mempunyai fungsi Child Lock utk keselamatan kanak2
💧Kos penyelenggaraan TERRMURAH di pasaran
💧Servis Berkala oleh tenaga pakar bio ultra seluruh malaysia
💧SMS RIMINDER Penukaran Filter

home appliance,bio ultra,penapis air murah,penapis air

Tak Perlu Berhutang Dengan Penapis Air Bio Ultra Alkaline

Berbanding dengan jenama sebelum ini.Kebanyakan jenama penapis air memerlukan korang berhutang selama beberapa tahun.Tetapi dengan penapis air Bio Ultra ni,dah tak perlu berhutang.Jimat kan?

Penapis air 3 suhu oleh Bio Ultra Alkaline ni adalah pilihan Ina sekeluarga. Kami pilih yang paling murah iaitu RM 899 + RM 50 ( bayaran pemasangan ) . Bayaran secara CASH. Hihiihi.. kami kongsi laki bini untuk membeli penapis air ni tau.Hihihihi.. Janji tak berhutang dah.

Perbezaan Penapis Air Bio Ultra Alkaline Vs Coway

Di bawah ni Ina siap bandingkan antara jenis penapis air yang telah Ina gunakan sekarang..

COWAY BIO ULTRA ALKALINE
Dulu guna 2 Suhu je,model lama. Model baru rasanya ada.Tapi harga tinggi3 Suhu Air ( Panas, soft cool,Cold)
Suhu Panas COWAY : Biasa Suhu Panas : Air mendidih
Suhu Panas : Kalau suis OFF penapis air ni, ambil masa untuk air tu panas semula.Suhu Panas : Sentiasa bersedia. Walaupun Baru ON Suis penapis air
TiadaAda LOCK untuk Suhu panas. Selamat untuk anak-anak
Boleh Beli CASH atau Bayaran ansuranCASH sahaja
RM XXXX.XX Masa beli CASH duluRM 899.00 ( bayaran hanya sekali )
Servis bulanan adaServis bulanan ada

Pendek kata,sebelum membuat pemilihan membeli penapis air.Korang fikirkan dahulu keadaan poket korang dan komitmen.Sanggup ke tak? Kalau mampu,apakata beli lah cash.

Artikel ditulis adalah dari pengalaman sendiri. Bukan artikel berbayar tau. Ina selaku pelanggan yang berpuashati dengan penapis air jenama Bio Ultra Alkaline.

Nor Azlina

Nor Azlina

Pencinta kucing yang memiliki 5 ekor kucing siam. Seorang isteri dan juga Mama kepada 4 cahaya mata. Minat menulis secara santai di platform Wordpress.

"Percaya dengan kata Hati anda"

You may also like...

1 Comment

  1. […] Alhamdulillah,sungguh tak sangka sangat. Suami gantikan mesin basuh yang baru.Walhal dalam minggu yang sama , baru jer tukar penapis air Bio Ultra  secara  cash.  […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *