Review/Sponsor

Penjagaan Harian Bagi Kulit Sensitif

Bulan lepas anak sulung Ina disahkan mempunyai Ekzema.Sedih pula rasa..kesian sangat.Asyik menggaru sahaja.Banyak aspek kena jaga bila dah ada Ekzema ini.

Ekzema


Korang tau tak Ekzema tu ape? Untuk pengetahuan korang,Ekzema adalah sejenis penyakit kulit kondisi kulit yang kering dan gatal yang di sesuatu masa mengakibatkan lebih kurang 15 dan 20 peratus kanak-kanak.

Anak-anak Berkulit Sensitif

Okay,bila dah ada ekzema ni.Ina memang kena ekstra penjagaan terhadap anak sulung Ina iaitu Sara yang kini berusia 6 tahun.Anak Ina 2 orang lagi,Soffea (3tahun) dan Furqan (1 tahun 7bulan) turut mengalami kulit sensitif.Perlu di titik beratkan ialah melalui penggunaan sabun basuh pakaian,penjagaan diri seperti sanitizer dan sabun cucian tangan.

 

Punca masih tidak diketahui tetapi dipercayai campuran faktor genetik dan alam sekitar mungkin menjadi puncanya. keadaan akan bertambah buruk dengan iklim panas seperti di Malaysia.

 

Gejala-gejala Kulit Sensitif dan Ekzema 

  • Kegatalan
  • Kemerahan
  • Kulit Kering
  • Bengkak
  • Penglupasan kulit 
  • Pendarahan
  • Keradangan
  • Kerengsaan Kulit 

FAKTA

1 daripada 3 produk rumusan yang dijual oleh peruncit utama mengandungi bahan-bahan kimia yang boleh menimbulkan risiko kesihatan.
 
 

Tahukah Anda?

 

Kulit bayi adalah lebih nipis,mempunyai sifat keresapan bagaikan span dan lebih cepat hilang kelembapan daripada kulit dewasa.

kulit sensitif,Ekzema,natural ingredients,chomell produk
Produk Chomel untuk penjagaan harian

Untuk mengatasi masalah tersebut,Chomel telah mencipta satu rumusan lembut yang sesuai untuk si manja dan seisi keluarga.

Ia semulajadi,Selamat,Berkesan dan Mesra Alam. 

FOAMING HAND WASH 

 
Foaming Hand Wash
 
  • Bersifat lembut 
  • Berasaskan antibakteria
  • Di perkaya dengan formula mudah dicuci.Serta tidak melekit.
  • Tidak bertoksid dan selamat digunakan sekeluarga
 

Cara guna Foaming Hand Wash:

 
Tekan pam pencuci ini,dan ambil sedikit.Cuci tangan sebersihnya dan bilas dengan air yang bersih. Bau yang sangat wangi dan berbuih lembut.
 
 
  • Foaming Hand Wash ini sesuai digunakan oleh kanak-kanak serta mereka yang pentingkan penjagaan kebersihan tangan.
 
Okay,bagi mereka yang pentingkan ekstra penjagaan kebersihan tangan pula.Risaukan penyakit berjangkit melalui bawaan sentuhan tangan ke tangan.Boleh gunakan Hand Sanitizer.
 


Hand Sanitizer 

 
Hand Sanitizer
  • Membunuh kuman 99.9% dengan berkesan.
  • Menggunakan formula cepat kering  diperbuat dari bahan bahan semulajadi vitamin E bagi membantu melembab kulit tanpa meninggalkan kesan melekit.
  • Selamat digunakan seisi keluarga.Tiada toksid.

Cara gunakan Hand Sanitizer

 
Titikkan terus ke tapak tangan dan gosokkan terus kedua belah tapak tangan bersama.

Sekarang,setiap kali anak nak sentuh apa-apa.Ina akan suruh anak gunakan sanitizer ni dulu.Sanitizer pun okay,buat anak-anak nak gunakan setiap masa. dan Foaming Hand Wash sebelum dan selepas makan.Harus cuci tangan dengan foaming tu.Buih pun banyak,picit sikit jer.Berbau wangi.

Untuk pengetahuan korang juga,Chomel ni ada mengeluarkan produk harian lain seperti Detergent,Softener,Breast Pump and bottle cleanser,and Toy /Surface cleaner.Jadi,korang bolehlah terjah ke laman website dibawah..

Untuk info lanjut boleh segera lawati ke website : https://www.chomelbaby.com/
Instagram : Chomel_baby_
 

 

 
 

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *