LAZZ DELIVERY,jenama susu kambing
lifestyle parenting

Rezeki Mummy Blogger

beauty,lifestyle blog

Paid review,collaboration,sponsorship,Influencer
emel dari brand yang sudi beri job review kepada blogger

alhamdulillah..rezeki musim hujan.Semalam,sambil duk propose job kat sushivid tu..(banyak reject je tau..hukhukhuk).

parenting blogger,mummy blogger,paid review,Rezeki anak-anak
3 orang cahayamata

Tapi disebalik kedukaan tersebut,allah gantikan dengan rezeki lain.Tiba tiba masuk email petang itu juga, ada yang PM di facebook bagi memberi job kali ke 2.Ehehehe.. alhamdulillah,memang rezeki anak anak.Semenjak kebelakangan ini, banyak produk untuk anak anak.Sesuai la status ina sebagai mommy blogger kan.Hihihi.. ina mempunyai 3 orang anak yang berusia lingkungan 5Tahun Nur Iman Qhaisara (sulung perempuan), hampir 3tahun Nur Wardina Soffea dan bongsu baby lelaki yang kini menginjak ke 12bulan.

Bukan niat ina ingin menunjuk screenshot diatas,tetapi ina nak buka mata brands dan seller di luar sana mahupun PR sekalian.Bahawa,Pengaruh bloggers sangat la besar kuasanya terutamanya di laman media sosial.Sebelum kedatangan media pengiklanan di tv dan radio.Bloggers la orang yang penting dalam media pengiklanan.Tak kisah la bagi mempromosikan apa jualan sekalipun atau menghadiri sebarang event. Itu semua tugasan bloggers bagi memasarkan jualan.

repeat paid review,paid review di blog
Repeat dari brand bagi produk anak anak

Kenapa nak beriklan di blog? Salah satunya,di blog ayat jualan boleh ditulis tanpa had.Boleh attach gambar ,video mahupun link aktif didalam satu page sahaja.Sebagai contoh Produk Z boleh attach sekali gambar produk tersebut seberapa banyak mana di ruangan entri blog.Ibaratnya,Produk Z sudah membeli satu ruangan papan iklan di ruangan bloggers tersebut.Jadi,mengapa nak bayar lebih sampai beribu bayaran yang hanya sekadar iklan pada satu atau dua hari sahaja..(iklan hanya tertumpu pada beberapa hari atau sehari..dan seterusnya,bakal pembeli sudah tak ingat lagi produk Z)  .Adalah satu kerugian yang sangat besar kepada brands.So.. tersangatlah besar pengaruh bloggers di mata media ni.

Setakat ini banyak brands yang beri peluang pada Ina dan anak-anak untuk bekerjasama.Samada di ruangan blog dan juga Instagram : @azlina6861 . Antara brands yang pernah bekerjasama ialah Lazz Susu Kambing,KITSUI,Himalaya,Radianz Skinz,HAWA SKINCARE,LUX Premium dan banyak lagi jenama selain untuk parenting blogger.Juga aktif menerima tawaran untuk job beauty blogger.

You may also like...

5 Comments

  1. Avatar

    tahniah ina mummy blogger hebat hihihihi

  2. Avatar
    Nor Azlina says:

    KAHKAHKAH..OKAY.tImakasih

  3. Avatar

    Tahniah… Good luck

  4. Avatar

    tahniah kak. bestnyaa dpat job review 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *