profile blogger,portfolio blogger,contact me

Assalamualaikum ..

Saya adalah owner kepada blog nurimanqhaisara.com ini. Agak bercelit lidah nak menyebut mahupun untuk mengingati blog ini., Betul tak korang? Ehh, alah.Jangan tipu .. baik jujur ​​k.

Tapi bagi ina sendiri.Ia adalah satu-satunya blog yang boleh diibaratkan seperti nyawa ina sendiri.Ehehehe ..

BLOG USIA

Blog ni asalnya dari tahun 2013 lagi.Masa tu, memang buta IT.Tetapi masih merangkak nak buat blog.Menangis juga lah nak boleh menaip.Blog tunggang langgang.Selepas habis waktu kerja, berlari ke rumah mak pula untuk menyiapkan satu entri.Huhuhuhu.

Sedih tau bila terpenang satu masa dahulu.Nak setting blog pun tak reti time tu .. tangan gatal nak setting size width blog.Last sekali blog tu semua lari dari segi kelebaran, warna dan macam-macam lagi lah.Hahaha .. Dan kini , blog sudah pun berusia 6 tahun.Alhamdulillah ..

Dan sepanjang blog ini berusia 6 tahun .., telah banyak perubahan kepada blog sendiri. Banyak jenis template yang sudah berubah dan kini juga bertukar kepada wordpress. Begitu juga wang ringgit yang telah di belanjakan.Huhuhu.

 

Butiran

Nor Azlina Bt Mohd Ali dan berumur 31 tahun.Di lahirkan di Kampung Awah, Temerloh Pahang.Lahir pada 25 November 1987.Seorang yang lembut bercakap.Pemalu walaupun sudah berkahwin dan mempunyai 3 orang cahaya mata.Juga seorang suri rumah sepenuh masa.Dan menetap di Kuantan, Pahang.

Mempunyai 3 orang cahaya mata iaitu 2 perempuan (6 tahun, 3 tahun) dan seorang lelaki yang kini berusia 2 tahun.

Mengundurkan diri

Mula menjadi suri rumah sepenuh masa ketika anak sulung berusia 3 bulan ketika itu.Dengan dugaan hadir silih berganti.Nekad ingin menjadi suri rumah.Dengan tidak ada pendapatan tetap.Tetapi memiliki usaha kecil-kecilan dengan menjual produk kecantikan di socmedia.

Tekanan tahap semakin berkurangan setelah berhenti bekerja sebagai kereta sparepart kerani. Alhamdulillah ..

HOBI

Hobi agak pelik kot.Saya suka melakukan urut selain urut badan badan (tak kisah lah .., anak-anak, suami dan mak ayah) saya turut melakukan urut ke atas muka.Huhuhuhu..Yup! Urut muka pula.Tujuan untuk melancarkan aliran darah di sekitar wajah.Ada di dalam channel youtube saya .. subscribe yer azlina in

Penulis Sepenuh Masa

Di samping itu, saya juga menawarkan perkhidmatan menulis melalui blog platform yang saya gunakan sekarang iaitu wordpress.Saya juga seorang penulis sepenuh masa.Isi kandungan blog saya ini mengenai keibubapaan, gaya hidup, kecantikan, tip, resipi dan video dari youtube dari channel saya sendiri.

Menggunakan caption di header blog Coretan hati .Sebenarnya ia sebahagian dari diri sendiri sendiri yaitu dari kacamata seorang isteri dan ibu.Ia menceritakan pengalaman hidup sebagai suri rumah tentang kehidupan bersama anak-anak, perkembangan mereka membesar dan kegiatan harian.

Blog juga adalah sebahagian daripada kehidupan saya.Sedih mahupun gembira saya coretkan di ruangan ini blog.Kisah kejayaan dan sebagainya ..

MICRO Influencer

Selain aktif menulis blog.Saya juga menerima bayaran berbayar di platform socmedia lain iaitu di Instagram.Seramai 6250 pengikut di Instagram ( @ azlina6861 ), saya juga menjadi pilihan mereka bagi mempromosikan produk mereka di sana.

Yang terkini saya sedang bekerjasama dengan LUX.Iaitu shampo rambut botanifique malaysia.Alhamdulillah! Untuk LUX, saya buat 2 posting video dan juga gambar.

Lain-lain brand yang bekerjasama di Instagram ialah Favemy,Umobile,Sensodyne,SuperwomanSG,Cosmoderm,KITSUI.

Advertorial

Di ruangan blog pula, saya menerima advertorial, post sponsor, collaboration dan product review di blog.

Antara syarikat yang pernah bekerjasama ialah Property Guru,LUX Premium,Sensodyne,Favemy.Umobile, Traveloka, Lynnity Health, Kitsui Malaysia, Hawa skincare,Radianz,Imanni Skinz,Himalaya,Joymix,LAZZ Susu Kambing, dan banyak lagi.

One thought on “Penulis Sepenuh Masa

  1. wow.. samalah ina… k.azni dah start thn 2009 tapi pakai fotopages hahaha… letak gambar sikit pastu citer, lepas tu terus pindah kepada wordpress.com pada thn 2013 sampailah sekarang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!