Be Happy

blogger dan kamera,product review
Sembang blogger

Netizen Suka Tafsir Seseorang Terlebih Dahulu Sebelum Mendekati

Heyyy,ramai yang telah salah beranggapan tau.Kesian Ina tau..Hahaha.Tanya salah,tak tanya kang,jadi kemurungan pula.Tetapi apabila soalan ini di suarakan di Wall Facebook peribadi ina sendiri.Mungkin ada yang beranggapan ina ni nak kejar Job semata sebagai blogger.Ohhh,TIDAK!! Itu bukanlah diri Ina tau.Hahha.


Rasanya,ini lah satu-satunya post peribadi yang lantang bersuara kot.Biasanya,biasa-biasa punya status.Kali ini agak sedikit serius perbincangan.Ehehehe.


Alhamdulillah,sekarang ada beberapa client yang repeat order untuk Ina bersama anak-anak untuk product review iaitu Lazz Susu Kambing dan Joymix Premix 

Pelbagai NICHE Blogger



Tak,sebenarnya kan.Ina buat research untuk diri sendiri.Majoriti job ina dapat.Client lebih suka pass job beauty product iaitu Skincare dan supplement.Walaupun ina tak cantik,31 dah pun tahun 2018.Eheheh.. Apapun,alhamdulillah juga.Syukur dapat kepercayaan dari client yang percayakan hasil kerja-kerja ina ni.

Tapi dalam hati,nak juga merasa untuk job Parenting hood ni tau. 


PR product,relationship,blogger,product review,paid review



PR Suka Direct Whatsapp 


Errkkk,Pr ni kadang tu.Suka berurusan dengan whatsapp jika nak dibandingkan melalui emel.Yerlah,emel kadang tu Ina dah buka emel.Tetapi lupa nak reply.Lastnya terlepas job.Heeehh.Takde rezeki..nak buat macam mana kan? 


Alhamdulillah,kadang-kadang rezeki dari rakan blogger yang pass nombor Ina kepada PR.Ada yang invite secara call terus.Huuh..,kadang ni paling malas Ina nak jawab call sebenarnya,sebab risaukan scammer jer..ehehe.Lebih selesa hanya melalui whatsapp jer.Mudah dan jelas.Lagipun anak-anak sentiasa ada bersama Ina.Jadinya,memang huru hara lahh.

narratrs,product review


Yang atas ni,Client minta sambung untuk product review di Instagram.Alhamdulillah.. Untuk produk syampu rambut yang berasaskan botanik.Botanifique by LUX Premium sangat sesuai untuk rambut wanita asia.2 Musim juga untuk product review syampu tu.Thanks Narratrs!




2 thoughts on “Blogger,PR Dan Collaboration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!