about me_blogger

10 Tips Penjagaan Rambut bagi Wanita Bertudung

Wanita berhijab, seringkali mengalami masalah kulit kepala berbau..kulit gatal dan sebagainya. Jadi entri kali ini ada 10 Tips berguna kepada mereka yang bertudung bagi memastikan  rambut dalam keadaan sihat.   Tips penjagaan rambut HIJABISTA   1. Lakukan cucian rambut secara berkala. Selang sehari antara yang disarankan atau sebaik kamu terasa kulit kepala terlalu berminyak. Sambil …

Soda Bikarbonat.. Pelbagai Kegunaan Selain Membuat Kek

Kegunaan Cuka dan Soda Bikarbonat di dapur selain digunakan sebagai bahan masakan:- *********************************************************************** Cuka sering digunakan sebagai pembersih atau pencuci yang berkesan untuk menghapuskan bakteria berikutan paras asid yang terkandung di dalamnya. membersih menggunakan cuka adalah kaedah bijak untuk mengelak penggunaan bahan kimia selain ia mesra alam dan menjimatkan. Manakala Soda penaik merupakan produk isirumah …

Baby Laundry Detergent : selamat untuk Baby dan Kulit sensitif

excited budak kecil nii Haritu selamat landing barang ni dekat ina.Alhamdulillah.. tak sangka pula.Barang ni sampai jam 2petang, abang citylink siap hon lagi tuu.Dari dapur ina berlari tau, punya excited ni.Rupanya, sempat suami p sambut barang ni (sebelum masuk kerja) dengan abang citylink. Tadaa! Baby Laundry Deteargent by CHOMEL Baby Deteargant By Chomel ialah satu …

Sіmрlе Fооdѕ Аnd 3 Lіttlе Knоwn Tірѕ Tо Gеt Рrеgnаnt Wіth A Bоу

It соuld аlѕо mаkе ѕеnѕе tо аѕѕumе thаt уоu mіght bе trуіng tо fіnd іnfоrmаtіоn оn hоw tо gеt рrеgnаnt wіth a bоу bаbу, аѕ уоu’rе rеаdіng thіѕ аrtісlе. Yоu mіght bе wоndеrіng іf уоu can hаvе a ѕау іn thе оddѕ оf bаbу gеndеr ѕеlесtіоn аnd іf thеrе іѕ ѕоmеthіng уоu саn dо tо …

Percutian Tak Dirancang – Kuala Terengganu

  soffea dan sarra tak sabar nak pergi bercuti..get ready depan pintu PERCUTIAN TANPA DI RANCANG KE KUALA TERENGGANU Alhamdulillah..memang tak jangka percutian kali ini.Hurmmm..walaupun hanya 1 malam sahaja.Percutian mengejut.. gitew!! hahaha. Last minit tempah hotel (time nak gerak dari kuantan, baru terkial kial cari hotel..kikiki… Kisah lanjut boleh baca disini) Tapi ia satu pengalaman …

The Power Of BERPANTANG

assalamualaikum..selamat pagi.Entri kali ini khas kepada bakal ibu berpantang buat kali pertama dan seterusnya.Ehehehe..sebab di instagram ade pertanyaan mengenai penjaagn berpantang.Wahh..dah macam bidan pulak ya? hihihihi. berpantang.jpg Okaylah..,berbalik kepada tajuk artikel harini.Ina sudah 3kali berpantang.Alhamdulillah..pantang masa anak pertama memang gila gila berpantang.Hardcore sungguh.Berpantang di rumah mak sendiri. Berpantang anak Sulung Mak yang jaga.Memang dahsyat weii.. …

FOUNDATION MAYBELINE DREAM SATIN SKIN (PERSONAL REVIEW)

pengguna maybeline foundation dari 2011 Opps! jangan panik. Itu gambar masa ina bujang dulu.Sekarang dah beranak pinak dah. foundation maybeline satin skin kod cerah Alkisahnya selepas massage wajah tadi selepas mandi, nak pakai foundation lah.Baru terfikir nak update entri tentang foundation MAYBELINE. Foundation ni start ina gunapakai dari zaman bujang lagi tau,masa (ehh,ni jangan silap …

DONAT Lembut (TANPA TELUR)

Donat tanpa telur..sesuai bagi mereka yang alergik telur Bahan – Bahan: 2 cawan tepung high protin 1 1/2sudu Besar Marjerin 11gm Yis (ina guna jenama SAF..brand mauripan sedikit berbau) 1/2 sudu Besar Water Roux Air sejuk (ina tuang air tu ikut lembut doh sampai boleh uli dan tak melekat di tangan) Cara cara Buat Donat: …

WHATSAPP: cara link terus ke Nombor Anda

Assalamualaikum… selamat pagi jumaat. Ina terpanggil untuk menulis entri ini berkenaan whatsapp. Tutorial ini sangat sesuai kepada peniaga online. Iya betul..perasan tak kalau kita nak berurusan dengan peniaga online. Mesti kena whatsapp.. nak whatsapp mestilah nak kena SAVE nombor peniaga tu kan??? Ishhh..,leceh.Walhal kita sekali tu aje nak membeli nya.Tak perlu save pun tak ape.Betul?? …

Oven Rosak? Gunakan Cara Ini

Tips: Oven dari facebook: Fauzi Poji    Ingat lagi tak oven hitam? Zaman 60/70/80an cukup popular… zaman xde leketrik… xde oven elektrik.. xde microwave…   Mungkin masih ramai lagi yang tak mampu beli oven canggih sekarang ni. Namun jangan jadikan ia sebagai alasan anda tak boleh nak buat kek dan kuih…   Pengalaman mendewasakan… Disebabkan …