• tips kulit cantik,dapatkan cara penjagaan wajah dengan betul
    beauty,  tips

    Elak kulit kusam | Amalkan tips kecantikan (rutin penjagaan) wajah ini

    Assalamualaikum Terpanggil untuk menulis tips ini.Tips bagaimana ingin dapatkan kulit bersih dan tidak kusam. Sebenarnya,nak dapatkan kulit bersih bebas jerawat mudah aje.Semua bermula dari sikap kita,samada malas atau rajin untuk membelai kulit setiap hari.Jika rajin,dapatlah memiliki kulit flawless bak kulit tomato ni.Tetapi jika sikap malas lebih menguasai diri,blackhead dan whitead ada di muka.Janganlah pula merungut..ehhehe. Walau kulit Ina tak putih.Tetapi Ina ada satu tips perkongsian yang ingin dikongsikan kepada korang semua.Antaranya ialah: Rutin penjagaan kulit agar bersih Pore Purifying Serum Clenser : Pencuci muka yang Ina gunakan sekarang.Rasanya,ini adalah pencuci muka yang Ina paling berkesan setakat ini.Ia bertindak 2In1,pencuci muka yang begitu berkesan dalam mencuci sisa mekap pada wajah. Scrub…

  • beauty,  lifestyle,  review

    Guardian CC CREAM (Water Based) Dengan SPF 50 UVB

    Assalamualaikum.. Heyy,sesekali bercakap pasal beauty lah pula.Asyik parenting jer kan? Hehh…,jemu dek korang nanti.Silap-silap muntah hijau dah.Ehehehe..Okay,baiklah.Entri kali ini nak tunjuk kat korang satu Sun Protection Factor (SPF) juga bertindak sebagai CC cream yang baru jer cuba beberapa kali pakai.Bhaya tau kalau tak lindung kulit dengan krim spf..kesan jangka panjang ialah kanser kulit manakala jangka pendek,terjadinya jeragat..Huhuhuhu.Jom baca dulu entri ni. Haritu nak cari krim SPF jer kat guardian.Tup-tup terjumpa yang ni.Kebetulan yang sedia guna tu,buat kulit berminyak.Terus lah tanpa rasa ragu,ambil dan bayar di kaunter.  SPF 50 PROTECTION FROM UVB  Dalam banyak-banyak krim SPF yang ina pernah gunakan.Ini kali tersangat selesa.Sebab salah satunya ia tidak membuatkan kulit wajah ina…

  • beauty

    Petal Velvet Powder – Althea

    Cantik tak? Ni barangan Make Up yang ina beli di  website Althea . Khas didatangkan dari Korea.Eheheeh.. Best tauu. Antara barangan make Up yang ini sempat grab tak banyak pun.Beli yang mana penting sahaja.Macam dalam gambar kat atas ni lah.Terdiri daripada Concealer Duo,Lip Tint,Fix Mist Oil Control dan Petal Powder. Jom tengok secara lebih dekat lagi.. kasi zoom yea.   Petal Velvet Powder Pertama kali beli,last guna bedak tabur masa zaman remaja jer tau.Sebab rasa tak sesuai.Tetapi kali ini,buat pertama kali dalam sejarah ina.Kebiasaannya,ina hanya gunakan Foundation sahaja dan takde guna langsung bedak.Tapi kali ni,Ina berani mencuba.Iyalah kan? Produk dari Korea,mesti hasilnya pun berbaloi.Seiring dengan kualiti..haa,gituuu. Okay,Petal Velvet Powder ni kan.Memang…

  • beauty,  lifestyle,  Sobella

    Sobella Merubah PenampilanKu

    Tambah kapsyen Tajuk tak boleh blah langsung…eheheh.Tetapi entahlah.Mak cakap semalam kat Ina muka dah nampak perubahan.Ada nampak gemuk.Sebelum ni,semasa bulan ramadan muka cengkung sangat.Urmm.. Ada juga niat dihati  nak membeli dan mengamalkan supplement bagi tambah berat badan ni.Sebab berat sekarang mencecah 50Kg sahaja.Ermm,,walau nampak jer kurus ina ni.Tetapi tulang padat.Ehehehe..  Saiz (27) seluar jeans dari zaman bujang sehinggalah mempunyai anak 3 orang ni.Ina masih mengekalkan saiz pinggang yang sama.Ehehehe.. masih boleh digunakan lagi seluarnya.Tehehehe.. Baju raya pun masih boleh gunakan yang lama lama.Baju tshirt pun sama.  Pernah suarakan isi hati pada suami,nak tambah berat badan lagi kononnya.Tetapi suami dah kata..sudah okay macam ni.Dengan ketinggian ina 161cm.. Hmm,,apa nak kata lagi,dengan…

  • beauty

    Tampil Cantik Dengan Alha Alfa Royal Propolis Foundation

    Ada tak kat sini jenis yang suka mencuba pelbagai foundation? Seperti  Ina sendiri,ina suka mencuba pelbagai foundation.Dari pelbagai jenis.Ada yang terdiri jenis cecair dan juga krim.Banyak juga lah,duit berhabis sebelum betul-betul jumpa yang serasi dengan kulit kombinasi ina ni. Baca artikel : Kenapa Mekap Saya Bercapuk?  pengguna Alha Alfa Royal Propolis Alhamdulillah,akhirnya.Barulah Ina berani mencuba Foundation dari  Alha Alfa iaitu satu satunya foundation yang menggunakan bahan tambahan seperti  Royal Propolis iaitu dari air liur lebah.Mesti sudah ramai yang tahu kan? akan kelebihan propolis.     Pengalaman menggunakan Alha Alfa Royal Propolis Foundation     Pertama kali guna,dan memang takde kat mana mana foundation.Bila di sapu dan di dap dap pada…

  • beauty,  kulit cantik dengan makan buahan,  tip kulit cantik

    5 TIPS PEMAKANAN KULIT CANTIK

    Dalam menjaga kelembutan, kehalusan dan kecerahan kulit makanan di dapur sama pentingnya dengan krim perawatan kulit yang kita sering gunakan. Menurut dermatologi dari Miami Leslie Baumann, MD, yang diambil dari prevention.com, nutrisi yang baik merupakan asas untuk kesihatan kulit. Oleh itu, semestinya anda perlu tahu apa makanan sihat untuk kulit, bukan?Terdapat banyak langkah untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. Oleh itu, hari ini kami mahu berkongsi lima jenis makanan yang boleh bantu anda mendapatkan kulit yang sihat, cantik dan berseri! Lima jenis makanan tersebut ialah : Salad GrilledChickenSaladBowl * Enam helai daun salad mengandungi 100 peratus keperluan Vitamin A harian kita. Vitamin ini berfungsi meremajakan kulit dengan cara meningkatkan…