• mee calong sedap di pelindung,mee calong
    lifestyle

    Mee Calong Best Berhadapan Pantai Pelindung. Fuhhh! Memang Layan

    Makan Mee Calong di warung depan Pantai Pelindung | Ini kali kedua Ina bersama anak-anak datang ke warung yang berhadapan pantai Pelindung.Memang strategik betul warung makan kat sini. Kali ini kami datang bersama suami.Jika dahulu bersama mak abah.Alhamdulillah, nasib baik mood cik suami okay.Dia kata ON,itu yang nak tu.Hihihi.. sporting gitu. Jarak warung ni tak jauh pun dari rumah Ina. Tak sampai 5 minit sudah sampai tau.Nama warung ini ialah Mee Kari Beserah.Boleh search kat facebook : Mee Kari Beserah . Mee Kari Beserah di Pantai Pelindung,Kuantan Semasa kami sampai hanya ada satu meja sahaj customer disini.Beberapa minit kemudian,,ada lagi customer yang datang.Maklumlah,ketika itu dah jam 3 petang.Ada yang datang…

  • anak-anak suka dofi donut,topping dofi donut
    food

    Sepetang di DOFI Donut

    Yay,memang dah jumpa donat gebu di kuantan.Kali ini repeat lagi,tak pasti ke berapa kali berkunjung ke Dofi Donut.Petang semalam juga adalah pertama kali jejakkan ke Dofi donut pada waktu siang hari.Kebiasaaannya,kami sekeluarga makan donut waktu malam.Heeee.. Petang semalam juga adalah kali pertama juga sempat nak snap photo di kedai Dofi donut.Heee… DOFI DONUT Rasanya,di Kuantan ada 3 kedai donat.Tetapi berlainan jenama.Bagi pendapat Ina sendiri,Dofi ni adalah satu kedai donat yang menjaga kualiti.Buktinya, Dofi donut di cawangan Kuantan ini tekstur donat dia gebu dan tidak muak apabila dimakan.Dengan saiznya yang sebesar tapak tangan dewasa.Singgah Dofi donut ni pada sebelah malam pun,donat masih lembut lagi. Pelbagai topping donut yang ada di Dofi…

  • kerabu kaki ayam masam dan pedas
    resipi

    Kerabu Kaki Ayam Extra Masam dan Pedas!

    Alhamdulillah,sudah lama sangat teringin nak masak sendiri sebenarnya kerabu kaki ayam ni.Sebabnya,beberapa bulan yang lepas beli kerabu kaki ayam ni di Festival food thai.Rm 5 Sebungkus,tetapi tak cukup weiiii. . Kerabu Kaki Ayam Bahan-bahan Kerabu Kaki Ayam Kaki ayam ( 15 ketul ) Sayur Kacang ( 1 batang ) Cili Padi ( 2 tangkai ) Bawang Merah ( 2 ulas ) Bawang Putih ( 3 Ulas ) Tomato ( 1 biji ) Sos Ikan ( 3 Sudu Besar) Limau Kasturi ( 4 Biji ) Kalau taknak masam,kurangkan limau kepada sebiji. Minyak masak Cara Buat Kerabu Kaki Ayam Pastikan kaki ayam direbus terlebih dahulu. ( nak cepat,masukkan dalam pressure cooker.Siap cepat!…

  • celebrate di RIMBA LOFT
    lifestyle

    ( Celebrate anniversary adik Ipar) Makanan Sedap di Rimba LOFT,Kuantan

    Assalamualaikum..    Ahad yang lepas merupakan hari yang paling sibuk.Erkk.. Siang malam asyik makan di restoran.Ahaks! Bukan setiap hari pun.Ehehehe.. Syok lah.Gantung betul kuali dan periuk belanga hari tersebut. Lagipun, makan ni pun sebab nak celebrate anniversary adik ipar.    Dan kebetulan pula,kaklong suami pun balik bercuti.Kiranya,besar-besaran lah juga celebrate tuu.. Makan tengahari di sponsor oleh suami manakala sebelah  malam hari pula si adik ipar pula giliran dia belanja kami semua.Tuan punya anniversary pula yang belanja 3 buah keluarga..    Masing-masing tengah sibuk bersembang,menceritakan hal-hal semasa mereka.Ahaks! Iyealah,dah lama tak berjumpa.Tambahan lagi kak ipar baru sahaja berpindah ke Seremban ( sebelum ni menetap di Melaka).Mungkin menceritakan pengalaman sebagai seorang suri…

error: Content is protected !!