• kerabu perut,kerabu perut pedas,kerabu perut masam,aneka kerabu
    resipi

    Kerabu Perut Pedas

    Dah lama sangat tekak nak makan kerabu perut.Hari ini baru tertunai hajat berkesempatan memasak menu kerabu perut. Modal tak besar pun untuk menyediakan Kerabu perut ni.Perut lembu Rm 6 tak pasti 500gram atau 1kg.Sebab yang Ina beli ni frozen je.HIhihi… Keseluruhan nak memasak kerabu perut ni dalam kos anggaran RM 10 sahaja. Kerabu Perut Pedas dan Extra Masam Bahan-bahan Kerabu Perut 500 gram Perut 10gm Udang Kering 1 biji tomato 3 tangkai Sayur kacang buncis 1 Kuntum Bunga Kantan 2 tangkai cili padi ( cili burung ) 2 biji Limau kasturi 2 ulas bawang merah kecil 2 sudu Besar makan Cuka Epal Cara Memasak Kerabu Perut Basuh sebersihnya perut lembu…

  • kerabu kaki ayam masam dan pedas
    resipi

    Kerabu Kaki Ayam Extra Masam dan Pedas!

    Alhamdulillah,sudah lama sangat teringin nak masak sendiri sebenarnya kerabu kaki ayam ni.Sebabnya,beberapa bulan yang lepas beli kerabu kaki ayam ni di Festival food thai.Rm 5 Sebungkus,tetapi tak cukup weiiii. . Kerabu Kaki Ayam Bahan-bahan Kerabu Kaki Ayam Kaki ayam ( 15 ketul ) Sayur Kacang ( 1 batang ) Cili Padi ( 2 tangkai ) Bawang Merah ( 2 ulas ) Bawang Putih ( 3 Ulas ) Tomato ( 1 biji ) Sos Ikan ( 3 Sudu Besar) Limau Kasturi ( 4 Biji ) Kalau taknak masam,kurangkan limau kepada sebiji. Minyak masak Cara Buat Kerabu Kaki Ayam Pastikan kaki ayam direbus terlebih dahulu. ( nak cepat,masukkan dalam pressure cooker.Siap cepat!…

error: Content is protected !!