buku merah klinik kesihatan, Buku pink, rutin checkup bulanan bagi ibu mengandung

Salah Tarikh Appointment?? Nak salahkan tulisan ke?

Eeeeii~ Malu betul petang semalam. Bolehlah pula silap tarikh datang ke klinik kesihatan untuk check-up bulanan bagi ibu mengandung kali ini.Dushhh~ Ahaks~ sebenarnya kan, instinct dah bagitahu. Dah ada hint macam malas-malas nak klinik pada hari tersebut. Rasa lemau badan lah sangat, dan tanbahan takde siapa nak tengokkan anak-anak lagi. Akhirnya Sara jadi mangsa tak …

tekak loya, dry fruits, macam macam nak makan masa mengandung

Tekak Loya dan Pahit sekitar 19weeks | Dry Fruits juga yang di Cari

Semalam seharian loya tekak dan mulut terasa payau. Seharian tau tak? Ermm,ibu ibu mengandung jer yang dapat rasa macam ni.Uhuks! Tekak asyik nak termuntah saja. Disebabkan tak berapa sihat semalam,memasak pun cincai saja tengahari tu.Lagipun suami kerja luar kuantan pada hari khamis. Dapatlah masak bubur nasi ikan masin talang. Awal siap masak semalam. Jam 12.30 …

Checkup 15 weeks | Apa yang dilakukan oleh Klinik Kesihatan

Checkup ke 15 weeks mengandung Ina bertukar appointment ke Klinik Kesihatan kepada hari Khamis dan pada jam 2 petang. Rasanya bila tukar ke petang,barulah tak rushing pun. Kali ni checkup berjumpa dengan doktor. Walaupun petang appointment di klinik kesihatan.Yang peliknya, seperti checkup pagi pula dahhh. Alahaiii~ penuh weii orang di klinik. Ermmm,mungkin batch sama Ina …

12 Minggu kehamilan baru buka buku Merah di Klinik Kesihatan

Kali ini, pregnant ke-4 lambat sedikit buka buku merah di Klinik Kesihatan. Mujurlah, nurse klinik tak marah.Ehehe,baik nurse di Klinik Kesihatan Beserah. Entri lain : Asyik bleeding dan Spotting awal kehamilan Namun, bukanlah sengaja untuk buka buku merah lewat. Ada alasan tersendiri Ina, Sebab kandungan ini asyik bleeding dan spotting. Itu yang jadinya tak berapa …

last miss period, tanda hamil jika period tak datang

Last Miss Period Penting untuk Bakal Ibu atau Ibu ingat

(Tarikh akhir haid) Last miss period ni selalunya doktor akan tanya jika kita pergi mendapatkan rawatan susulan di Klinik mahupun hospital bagi mengesahkan usia sebenar janin yang di kandung. Perlu diingatkan juga, para ibu yang pernah mengandung ataupun buat pertama kali mengandung. Tarikh last period ini amat penting kita ingat. Dulu semasa mengandungkan anak pertama, …

mudah bersalin,petua mengandung dan mudah bersalin

Ada lagi…

Tekak asyik nak makan jer. Rasa pahit jer mulut ni tau.Nak makan masam juga. Benda lain tak terliur pun, yang terliur sangat nak makan adalah mee berkuah dan tekak asyik nak makan pedas-pedas. Mengandung ea? Ohhh, haritu nampak kawan ni upload video anak-anak makan ramen.Esok juga,cari tau.Memang pedas,anak-anak menangis bila makan. Ramen keju jer,pedas tak …