• jus beetroot,beetroot powder,minuman kesihatan
    kesihatan,  lifestyle,  parenting

    Minuman Seisi Keluarga Beetroot Powder JoyMix

    Nak tanya lah korang yang selalu workout ataupun berzumba,berjogging atau sebaliknya.Adakah korang turut sama menjaga pemakanan sihat? Ermm,mesti janggal pula kan jogging dan workout gila-gila tetapi tak jaga pemakanan.Gila bunyi nya nihh. Tetapi bila korang dah rajin workout mahupun berjogging,secara automatiknya.Pemakanan juga korang akan turut terjaga. Seperti ina sendiri,walau  tak mengamalkan diet yang ketat.Tetapi adalah juga ina mengamalkan gaya hidup sihat dengan workout hanya dari rumah.Nak kata gila tuuuu..,ehhh,Gila ker? Ahaks! tak lah juga. Memadai dengan workout ringan seperti plank,squat dan Donkey kicks (selama 10 minit) iaitu sebanyak 2 kali sehari.Nak tunggu ke Gym.Memang takkan pergi lah kan? Dengan askar-askar kecil ni 3 orang.. adeii! Suka sangat minum Juice Buah-buahan Dan…

  • Review/Sponsor

    Penjagaan Harian Bagi Kulit Sensitif

    Bulan lepas anak sulung Ina disahkan mempunyai Ekzema.Sedih pula rasa..kesian sangat.Asyik menggaru sahaja.Banyak aspek kena jaga bila dah ada Ekzema ini. Ekzema Korang tau tak Ekzema tu ape? Untuk pengetahuan korang,Ekzema adalah sejenis penyakit kulit kondisi kulit yang kering dan gatal yang di sesuatu masa mengakibatkan lebih kurang 15 dan 20 peratus kanak-kanak. Anak-anak Berkulit Sensitif Okay,bila dah ada ekzema ni.Ina memang kena ekstra penjagaan terhadap anak sulung Ina iaitu Sara yang kini berusia 6 tahun.Anak Ina 2 orang lagi,Soffea (3tahun) dan Furqan (1 tahun 7bulan) turut mengalami kulit sensitif.Perlu di titik beratkan ialah melalui penggunaan sabun basuh pakaian,penjagaan diri seperti sanitizer dan sabun cucian tangan.   Punca masih tidak diketahui…

  • lifestyle,  Review/Sponsor

    BOTANIC SUPERFOOD by LYNNITY

          healtier life         actually i dont have time for breakfast with heavy breakfast like nasi lemak, and that can make my body tired and fatigued can hurt my time as a housewife who now has 3 growing children. I hold on to the saying, that time is so precious. But at the same time I need energy for my daily life.   fruits and vegetables         I understand, for a healthier life we ​​have to eat food according to a food pyramid such as fruits and vegetables. But do you want to eat too much fruit? 1 kilo of apple? 1…

  • LAZZ DELIVERY,jenama susu kambing
    lifestyle,  parenting

    Rezeki Mummy Blogger

    emel dari brand yang sudi beri job review kepada blogger alhamdulillah..rezeki musim hujan.Semalam,sambil duk propose job kat sushivid tu..(banyak reject je tau..hukhukhuk). 3 orang cahayamata Tapi disebalik kedukaan tersebut,allah gantikan dengan rezeki lain.Tiba tiba masuk email petang itu juga, ada yang PM di facebook bagi memberi job kali ke 2.Ehehehe.. alhamdulillah,memang rezeki anak anak.Semenjak kebelakangan ini, banyak produk untuk anak anak.Sesuai la status ina sebagai mommy blogger kan.Hihihi.. ina mempunyai 3 orang anak yang berusia lingkungan 5Tahun Nur Iman Qhaisara (sulung perempuan), hampir 3tahun Nur Wardina Soffea dan bongsu baby lelaki yang kini menginjak ke 12bulan. Bukan niat ina ingin menunjuk screenshot diatas,tetapi ina nak buka mata brands dan seller…