• product review,sponsored post,sponsorship,collaboration blogger
    beauty,  tips

    Elak kulit kusam | Amalkan tips kecantikan (rutin penjagaan) wajah ini

    Assalamualaikum Terpanggil untuk menulis tips ini.Tips bagaimana ingin dapatkan kulit bersih dan tidak kusam. Sebenarnya,nak dapatkan kulit bersih bebas jerawat mudah aje.Semua bermula dari sikap kita,samada malas atau rajin untuk membelai kulit setiap hari.Jika rajin,dapatlah memiliki kulit flawless bak kulit tomato ni.Tetapi jika sikap malas lebih menguasai diri,blackhead dan whitead ada di muka.Janganlah pula merungut..ehhehe. Walau kulit Ina tak putih.Tetapi Ina ada satu tips perkongsian yang ingin dikongsikan kepada korang semua.Antaranya ialah: Rutin penjagaan kulit agar bersih Pore Purifying Serum Clenser : Pencuci muka yang Ina gunakan sekarang.Rasanya,ini adalah pencuci muka yang Ina paling berkesan setakat ini.Ia bertindak 2In1,pencuci muka yang begitu berkesan dalam mencuci sisa mekap pada wajah. Scrub…

  • mudah bersalin cara islam,petua mengadnung dan bersalin
    lifestyle

    Amalan Minum Milo di Campur Marjerin Bagi Mempercepatkan Proses Bersalin

    Assalamualaikum.. Kecoh semalam di wall facebook.Ramai yang share dan VIRAL kan kisah ibu mengandung dengan pelbagai amalan bagi mempercepatkan proses bukaan serviks. Huuuh? Seram kan. Ada yang logik dan tidak logik amalan tersebut. AMALAN MINUM AIR MILO DICAMPUR MARJERIN Hah,ini lah yang paling pelik sekali.Tetapi ada sesetengah ibu mengandung sanggup mengamalkan. Hahaha..termasuklah ina sendiri.Kikiki.. Walau tiada kajian doktor dan saintis mengatakan ia sesuatu fakta yang betul.Walau bagaimana pun,Ina sudah mencuba.Ahaks!!  Al-kisahnya..,semasa dalam sarat mengandung.Sewaktu itu, kandungan sudah mencukupi iaitu 38 minggu.Sebagai ibu,naluri seorang ibu kuat mengatakan bahawa sudah sampai masanya untuk ina bersalin untuk kandungan ke-2.Walaupun kelahiran pertama semasa usia kandungan 35 minggu kehamilan iaitu premature baby. Tengahari itu juga ina…

  • kesihatan

    Mesti Mempunyai Kerajinan Untuk SIHAT!

    Assalamualaikum..   Agak lama sangat tak minum air jus buah-buahan ni.Kali ini,setelah lama Kami laki bini tinggalkan minuman ini.Maka,kami mula lagi.Hihihihi.Beetroot ni jika tak silap agak mahal sedikit.Berbanding buah lemon.Lemon pun dah dijual pada harga RM 1 sebiji tau.Huhuuhu.Alasan jer kan? Walhal ina malas sangat hasilkan jus buah-buahan ni.Pelbagai alasan lah yang keluar.Ekeekkeke..  CABARAN MENGHASILKAN JUICE Agak leceh nak menghasilkan jus buah-buahan ni tau.Salah satu sebab,semasa nak mengupas tu pun sudah ambil masa yang agak lama.Heeehhh.Guna manul jer kupas kulit beetroot,dan carrot tu.Huuuuuh! Itu yang agak leceh. Beetroot pun rumit.Sudah kupas kulit,nak kena potong dadu pula beetroot tu.Dengan isi yang keras.Bertabahlah nak kena potong halus untuk di masukkan di dalam…

  • lifestyle,  Property

    Ways To Fund For FREE CONDOMINIUM

    Ways to fund for free condominium Are you thinking of buying a condominium? Or even upgrading from smaller apartment in Pasir Panjang? You have probably met few real estate agents notifying you to buy your dream house for free back then. Now, with the technology advance, you will be able to see some of the Facebook ads with the messages owning multiple properties with little or minimal money. Seems too good to be true eh because as the saying goes nothing in life ever comes free or there’s no free lunch. Here are some of the scenarios that can get you a free condominium.          Scenario 1:…

  • kesihatan

    Cara Bagaimana Memiliki Perut Yang Kempis

    Ya allah!!! Tension betul lah..,perut dah mula buncit ni.Ramai yang sangka aku pregnant 5 bulan.Haaaa!! Stress nya.. Boleh kemurungan tau tak.Malu lah nak berhadapan dengan orang ramai ni.Semua orang tegur aku ni pregnant.     Okayy..,pernah tak korang alami situasi ni skearang? Ermm..,nak tahu tak macam mana petua atau tips bagi mendapatkan perut ramping bak kerengga? Baca sehingga habis.. serta amalkan. Makan makanan yang betul   Bagi memiliki perut yang kempis, perkara utama yang perlu dititik beratkan adalah pengambilan makanan yang betul dan seimbang untuk tubuh badan kita. Perlu ada diet seimbang di dalam menu seharian kita kerana dengan berdiet kita mampu untuk membuang lemak terutamanya di bahagian perut. Diet…

  • lifestyle,  Property

    3 Ways To Make Sure a Small Space Feel Bigger

    There are many properties for sale in Singapore, such as landed property in Sentosa, HDB flats in the Central Business District, and condominium in Hougang. The advantage of buying a landed property is that you will have a bigger space, but a landed property can be really expensive and unaffordable, especially for young working adults. A condominium might not have a bigger space than a landed property, but fret not, this article will guide you through some tips to make a small space feel bigger.                       1.      Right proportion   Choose the right proportion for your furniture that you want…

  • lifestyle

    Tukar Gearbox Mesin Basuh

    Jumaat yang lepas,baru selesai segala kemelut yang melanda hidup ina sekeluarga.. iaitu hampir sebulan lebih kot.Mesin basuh rosak. Ohh…ya,sebelum terlupa.Macam mana ina tau mesin basuh ni rosak yer? ada sisa-sisa sabun bertepek di pakaian.Hairan juga ina masa ni..,ingatkan tisu ke ape yang terlekat di pakaian.Rupanya..,sabun serbuk. Al-kisahnya.. mesin basuh tu berbunyi bila di gunakan.Hmmm…,pada mulanya..,memang tak kisah lah.Ina syak waktu itu,mesin basuh berbunyi disebabkan kain di dalam mesin basuh tu tidak balance.Agaknya banyak sebelah kiri,sebelah kanan kurang kain baju.Hihihi..  Setelah di gunakan beberapa kali,tetap berbunyi begitu dan lama kelamaan,memang makin menakutkan bunyi yang di keluarkan oleh mesin basuh tersebut. Rasanya…,satu deret perumahan kot dapat dengar bunyi mesin basuh ina ni..ehehe…

  • adsense,  Tutorial

    Block Iklan CPC Rendah Dan Dapatkan Iklan CPC Tinggi

    Hai,seperti dijanjikan.Hari ini..,baru ina mempunyai kesempatan masa untuk entri kali ini.Mungkin ada yang sedang mencari tips bagi naikkan earning di Google Adsense kan? Ina sebenarnya pun masih baru dalam Google Adsense ini,tetapi nak juga berkongsi tips apa yang ina setting di akaun Google Adsense dan telah pun menunjukkan hasil. Baca artikel lain : RPM page mencanak naik Iklan Matched Content Buat Orang Klik Iklan Earning adsense Gambar di atas tu..ialah earning yang diperolehi semalam.Walaupun tidaklah banyak,tetapi bolehlah menjadi pembakar semangat ina ni haa.Ehehehe.. Sebab..dulu-dulu..,memang agak payah nak dapatkan walaupun amaun $0.64. Kita nak dapatkan klik tu yang agak payah jika tidak tahu teknik yang betul.  Cara untuk Perolehi Iklan CPC…

  • adsense,  lifestyle

    RPM Di akaun Google Adsense Mencanak!

    Pagi tadi,selepas Ina update Entri VIRAL : Makcik TikTok. Terasa macam nak check jer Adsense Ina.Apa khabar agaknya erkk. Sebelum ni memang Ina tidak kisah langsung mengenai Google Adsense. Tetapi sejak rakan-rakan update status di Facebook katanya,earning mereka semakin meningkat dan boleh Cashout.Terus berkobar ina ni haa.. Ohh,sebenarnya.Earning nak layakkan diri Ina untuk Cashout Google Adsense,belum lagi mencukupi.Baru jer mempunyai 3.36 Dollar.Heeeehh. Status nampak gempak jer kan Ina ni kan? Ehehehe. Takpelah,biar lah orang nak kata apa. Hak Ina untuk menulis di setiap status.       Page RPM meningkat      Ina akui memang masih baru dalam google Adsense ini.Tapi setiap hari selalu lah juga google cara untuk tingkatkan…

  • adsense,  lifestyle

    Cara Dapatkan Matched Content Di Blog

    Sudah memasuki 2 hari.Blog Ina sudah mempunyai Matched Content.Ehehehe.. Entah kenapa tiba-tiba nak jenguk account adsense. Sebelum ni,ina tak kisah pun.Adsense tu ada atau tidak.Ehehe.Buat pun ikut syarat.Suka suki gitu..huhh.Memang tak pernah lagi merasa income dengan adsense ni.Sebab memang tak pernah langsung berharap.Cuma yang berharap  income dari review produk sahaja.Huhuhu..Sedih kan? Em..tapi tu lah.Memang tak pernah lagi merasa income dari google adsense.Tapi sekarang,dah mempunyai Iklan Matched Content ni,alang-alang menyeluk pekasam.Biar sampai ke pangkal lengan..hahh. Iklan jenis Matched Content Matched Content Pada pemahaman Ina,Matched Content dari google adsense ialah iklan yang dipaparkan pada blog kita mengikut topik yang pernah kita bincangkan atau pun yang berkaitan.Hahh..gitu. Tapi kalau iklan yang 18sx,korang kena…

error: Content is protected !!