• mudah bersalin cara islam,petua mengadnung dan bersalin
    lifestyle

    Amalan Minum Milo di Campur Marjerin Bagi Mempercepatkan Proses Bersalin

    Assalamualaikum.. Kecoh semalam di wall facebook.Ramai yang share dan VIRAL kan kisah ibu mengandung dengan pelbagai amalan bagi mempercepatkan proses bukaan serviks. Huuuh? Seram kan. Ada yang logik dan tidak logik amalan tersebut. AMALAN MINUM AIR MILO DICAMPUR MARJERIN Hah,ini lah yang paling pelik sekali.Tetapi ada sesetengah ibu mengandung sanggup mengamalkan. Hahaha..termasuklah ina sendiri.Kikiki.. Walau tiada kajian doktor dan saintis mengatakan ia sesuatu fakta yang betul.Walau bagaimana pun,Ina sudah mencuba.Ahaks!!¬† Al-kisahnya..,semasa dalam sarat mengandung.Sewaktu itu, kandungan sudah mencukupi iaitu 38 minggu.Sebagai ibu,naluri seorang ibu kuat mengatakan bahawa sudah sampai masanya untuk ina bersalin untuk kandungan ke-2.Walaupun kelahiran pertama semasa usia kandungan 35 minggu kehamilan¬†iaitu premature baby. Tengahari itu juga ina…

  • Pengalaman bersalin

    Ujian Allah..Mengandung dan Bersalin

    Hai… masih di ruangan pengalaman.Kali ini,Ina nak berkongsi kisah pengalaman ina bersalin.Tujuan adalah untuk kenangan bersama generasi ina.Muahahahha..Dan khas kepada pembaca yang terjumpa entri bersalin.Yup,ikutkan ini adalah pengalaman bersalin yang orang boleh kategorikan sebagai ‘Nightmare’ lah juga. Alahan.. Yup..,kali ini.Mengandungkan anak yang nombor 3 sangat mudah.Takde langsung alahan.Kandungan pertama dan kedua amat teruk alahan mengandung.Sehinggakan paling teruk.Menyembur nyembur muntahnya.Boleh di katakan tiap hari juga lah,menangis ni tiap kali muntah setiap makan dan muntah pabila naik kereta. Dah macam mabuk..,orang jalan jauh pula.Walhal tiap hari naik kereta.Nak pergi bandar,shopping beli barang baby masa tu kandungan 7bulan dah.Ambil masa 1 jam nak sampai tau.Walhal Pelindung ke Bandar Kuantan tu ambil masa 5…

  • lifestyle,  parenting,  pengalaman mengandung

    Sebab Kenapa Aku Serik Mengandung

    Hmm…bila tertengok status rakan-rakan yang melintas di wall facebook.., orang duk timang baby.Terdetik pula di hati Ina nak juga.Ehehehe..Rasanya,itu semua fitrah wanita dan juga seorang ibu. Haihh..bila di fikirkan,eh.Seronoknya.Dapat main baby..yang masih berbau harum lagi tu.Fresh dari perut baru keluar. Pastu pula bau muntah..sedap ape.. ehehehe. Masham masham.. hahaha. Kemaruk sangat kan nak ada baby ina ni.Walhal si bongsu baru nak memasuki 2 tahun.hikhikhik.. Jarak Antara Anak-anak Yang pertama dengan nombor 2 jarak lebih kurang 3 tahun, Soffea dengan Furqan pula jarak setahun seorang.Ehehehe..Terbabas,dan boleh pula tersubur masa tu.Mungkin juga,masa tu ina tak makan dah segala jamu yang ina amalkan sejak bersalinkan anak pertama.¬† Jamu yang Ina amalkan dahulu,jamu kampung.Saiz…